Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Worx Landroid WR141E

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Worx Robotgräsklippare (16)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.88)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Detta är det bästa köpet i budget- till mellanklassen. Jag har lagt massor av tid på research och det stod mellan denna, en Husqvarna 305 med connect-modul och en gardena sileno city smart 750.

  Endast denna klippare kan klippa kanter. Jag kan inte förstå hur de andra inte kan ha den funktionen men så är det väl.

  Ingen av klipparna av de andra motsvarande har wifi som standard. Gardena har en kass egen hubb som jag läst att vissa inte ens får igång. Husqvarna kostar ca 2500kr att få tillgång via gms-nätet.

  Så min analys blev, efter att ha läst alla tester på nätet, att det finns ingen klippare som har högre funktion/kvalitet per krona.

  Jag testade supporten inför köpet. Gardena svarade med ett dåligt svar 7 dagar efter jag ställt frågan. Landroid svarade inom någon timme med ett utförligt och korrekt svar (dock på engelska).

  Det tog mig en halv dag att sätta upp gränskabel (200-ish kvadrat men komplicerad form). Den kopplade upp till nätet enkelt, men det är smart att flytta den nära en accesspunkt första gången man ska ansluta den. Sedan kvittar det.

  Den laddade direkt ner ny firmware och körde igång. Tyvärr körde den fast rätt mycket i början pga. att jag ville klippa kanter överallt och frångick manualens rekommendationer. Täta och lågt växande häckar klarar den ej kantklippa med gränskabel på 10cm avstånd. Då kör den fast. Det samma är när man har stenplattor som ligger kasst. Det behöver vara hyfsat plant eller max 1cm hopp mellan kantdelarna (dvs om ett träds rot har flyttat en sten 1cm högre så är det lugnt).

  Nu har den kört en vecka och den kör aldrig fast och bett mig om hjälp, den låter nästan ingenting och den löser fastkörningar och hinder väldigt smart på egen hand.

  Det enda jag var orolig för var att den klipper på en högre klipphöjd än de andra klipparna (max 30mm lågt kontra 20mm på HQ och Gardena) men jag ligger och kör på 40mm just nu så detta bekymmer ser jag numera som en icke-issue.

  För halva priset mot de stora märkena får man enligt mig en bättre gräsklippare med fler funktioner. Köp den!
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Uppdatering2: Extremt framtung. Detta i kombination med endast ett framhjul gör att den kör fast som en strandad val i minsta lilla ojämnhet/grop.
  Uppdatering: Basstationen krånglar. Oftast när maskinen går in för laddning stängs basstationen av, roboten börjar då larma "tråd saknas". Efter godtycklig tid kommer basstationen igång med laddningen igen. Telefonen fylls med felmeddelanden.
  Har kontaktat supporten, inget svar ännu.

  Gedigen konstruktion, metallgafflar på undersidan som skyddar rotorn från en del pinnar, och leksaker.
  Extremt lågtgående. Klarar inte bucklor eller kupering. För dig med golfgreen-gräs från början. Som en svävare som glider fram på gräsmattan. Låter mycket från hjulmotorerna (gnäller)
  Köp till ACS så får du enkelt undvikande av utkastade leksaker. Klarar inte upptäcka saker lägre än ca 10 cm. men det säger sig självt eftersom den inte skulle kunna klippa något längre annars.
 • Dålig
  9 mån sedan
  Jeg har haft min i 2 sæsoner. Min plæne er i pæn og i orden.
  Den sætter sig hele tiden fast, går i står - eller min absolut favorit - graver huller for sig selv, som den så sætter sig fast i. Når robotten rammer en forhindring, fortsætter hjulene et par omgange, og graver dermed flere huller, som den senere kan sætte sig fast i. Den helt gode er, når den rammer en forhindring, kører 30cm tilbage og frem igen og prøver at skubbe forhindringen igen. Det gør den tilpas mange gange indtil den har gravet et dybt nok hul, så den kan sætte sig fast. Dette er ikke en græsklipperrobot - det er en muldvarprobot!
  Appen kan kun starten robotten eller sende den hjem. Går den i stå eller er sendt hjem kan man ikke gøre mere end at håbe at den faktisk når hjemme denne gang.
  Rent spild af penge. Begge mine naboer har Husqvarna og de kører konstant uden problemer. Man føler sig lidt til grin...
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Låt mig börja med att säga att jag älskar den här lille krabaten. Att ha ett litet rymdskepp som taget ur valfri Star Wars-film glida runt på gräsmattan och se till att den klipps är SÅ skönt! :) Min Landroid har kört runt i tre-fyra veckor nu och gräsmattan är konstant välklippt.

  Konceptet att sälja en kompetent robot som i sitt grundutförande saknar onödiga extrafunktioner för att sedan kunna köpa de tillbehör du själv behöver passade mig som handen i handsken (i mitt fall Anti Collision System). Det är inte alla som har behov av att tex röststyra sin gräsklippare eller spåra den med GPS, och då är det skönt att slippa betala för de funktionerna.

  Så mitt helhetsintryck är väldigt positivt och jag rekommenderar den här produkten helhjärtat, men inte helt utan ett par mindre negativa detaljer som kanske är av betydelse för någon som går i köptankar. Men först listar vi de bra grejerna! :)

  - Väldigt bra app som fungerar felfritt och dessutom är estetiskt tilltalande (för mig väldigt viktigt). I vyn “Min gräsmatta” kan du ställa in olika parametrar (grästyp, jordtyp, storlek på gräsmatta, om du vattnar eller ej osv.) som roboten sedan baserar sitt klippschema på.
  - Jag har en till 98 % platt gräsmatta men de två procenten som lutar klarar den utan problem att köra upp och ned för.
  - När all anpassning av gränskabeln är gjord (det krävs några körningar för att hitta alla fällor) så bara går och går och går och går roboten. Endast en gång har den kört fast så att jag varit tvungen att hjälpa den loss under de fyra första veckorna.
  - Tystgående. Det enda som hörs är ett litet surrande när den kör förbi dig när du sitter på altanen med en drink i handen och njuter av din välklippta gräsmatta.
  - Möjlighet att uppdatera programvaran i gräsklipparen via wifi. Du behöver med andra ord inte krångla med USB-kablar och annat för att hålla den uppdaterad.
  - Lägger du kabeln noggrant klipper den väldigt långt ut till kanten vilket minimerar behov av att köra med kanttrimmer.

  Så till minuslistan:

  - Avsaknad av guidekabel. Gräsklipparen hittar hem genom att följa gränslinan (motsols) och skapar därför diskreta men synliga hjulspår runt hela gräsmattan. Detta är inget som stör mig, men det är bra att känna till för den som inte vill ha det. En annan nackdel med att det inte finns någon guidekabel är att eftersom roboten alltid kör motsols tillbaka hem ibland tvingas ta den långa vägen tillbaka för att den råkar hitta kabeln på “fel” sida om laddstationen. Inte heller något som stör mig, men kan vara bra att känna till.
  - Den kör in i laddstationen från samma håll varje gång vilken kan leda till att gräset slits lite extra där.
  - Du kan inte spola av undersidan av roboten med vatten, utan måste använda en borste eller liknande för att göra rent den.
  - Ställer du in klipphöjden alltför lågt kan den ha problem med ojämnheter i gräsmattan. Med andra ord behöver du ha en väldigt gropfri gräsmatta för att kunna utnyttja lägsta klipphöjden. Min robot klarar tex 4 cm men fastnar när jag ställer ner till 3 cm. Jämnar du dock ut groparna allteftersom du hittar dom så kommer den till slut att kunna köra på lägsta klipphöjden.

  Sammanfattningsvis är detta en väldigt kapabel robotgräsklippare till ett mycket bra pris. Jag kan inte annat än rekommendera den!
 • Dålig
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Har kört en av de tidigaste modellerna från Worx i ca 7 år och varit riktigt nöjd. Därför gick jag på Worx igen nu när det var dags att köpa nytt. Borde verkligen ha uppmärksammat kommentarerna om att golfgreen krävs. Den kör fast hela tiden mitt på gräsmattan, hela klipparen verkar vara alldeles för låg, minsta ojämnhet och den kör fast. Rekordet hittills är 9 minuters sammanhängande klippning! Dessutom är den mycket mer högljud än min 7 år gamla klippare. Förstår inte hur denna klippare över huvudtaget kunnat nå ut till marknaden!? Helt oanvändbar...
 • Perfekt
  1 år sedan
  Ägt klipparen i ca 1 månad nu. Drog en slinga för att låta klipparen berätta för mig var jag dragit den fel. Fick laga tre sönderklippta trådar första dagen. Lät den klippa med den lagade slingan några gånger och ersatte den sedan med en hel slinga. Den har nu fungerat bra. Den är tyst och gör sitt jobb. Att den använder slingan för att hitta hem istället för en styrslinga mitt på gräsmattan ser jag inga problem med. Köpte till "ögonen" ACS och det fungerar när den ser något stort på håll. Däremot om det är lite blommor innan det stora så vill den gärna plocka dessa. Där behövde jag bygga omledningssling runt ett träd med blommor. Övriga träd och hinder undviker den.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Har du inte en golfgreen till gräsmatta sen innan är nog inte denna klippare något för dig. Räkna med ett antal dagars lagning av håligheter i gräsmattan och omdragning av kabeln. Den är aldeles för känslig och kör fast hela tiden. Efter en hel helgs jobbande med matta och slinga lyckas den fortfarande inte ta sig tillbaka till basstationen. Då den har ett väldigt underligt sätt att försöka ta sig loss när den fastnar någonstans efter slingan så kommer den aldrig fram. Jag skulle lagt pengarna på en dyrare istället hela klart. Har du mossa på gräsmattan är det ytterligare ett bra ställe att köra fast på och gräva sig ner å göra stora fina hål.

  När den väl klipper göra den det ändå bra. Men att behöva bärs tillbaka den varje gång känns lite tråkigt.