Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Worx Landroid WR141E

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Worx Robotgräsklippare (14)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Ägt klipparen i ca 1 månad nu. Drog en slinga för att låta klipparen berätta för mig var jag dragit den fel. Fick laga tre sönderklippta trådar första dagen. Lät den klippa med den lagade slingan några gånger och ersatte den sedan med en hel slinga. Den har nu fungerat bra. Den är tyst och gör sitt jobb. Att den använder slingan för att hitta hem istället för en styrslinga mitt på gräsmattan ser jag inga problem med. Köpte till "ögonen" ACS och det fungerar när den ser något stort på håll. Däremot om det är lite blommor innan det stora så vill den gärna plocka dessa. Där behövde jag bygga omledningssling runt ett träd med blommor. Övriga träd och hinder undviker den.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Detta är det bästa köpet i budget- till mellanklassen. Jag har lagt massor av tid på research och det stod mellan denna, en Husqvarna 305 med connect-modul och en gardena sileno city smart 750.

  Endast denna klippare kan klippa kanter. Jag kan inte förstå hur de andra inte kan ha den funktionen men så är det väl.

  Ingen av klipparna av de andra motsvarande har wifi som standard. Gardena har en kass egen hubb som jag läst att vissa inte ens får igång. Husqvarna kostar ca 2500kr att få tillgång via gms-nätet.

  Så min analys blev, efter att ha läst alla tester på nätet, att det finns ingen klippare som har högre funktion/kvalitet per krona.

  Jag testade supporten inför köpet. Gardena svarade med ett dåligt svar 7 dagar efter jag ställt frågan. Landroid svarade inom någon timme med ett utförligt och korrekt svar (dock på engelska).

  Det tog mig en halv dag att sätta upp gränskabel (200-ish kvadrat men komplicerad form). Den kopplade upp till nätet enkelt, men det är smart att flytta den nära en accesspunkt första gången man ska ansluta den. Sedan kvittar det.

  Den laddade direkt ner ny firmware och körde igång. Tyvärr körde den fast rätt mycket i början pga. att jag ville klippa kanter överallt och frångick manualens rekommendationer. Täta och lågt växande häckar klarar den ej kantklippa med gränskabel på 10cm avstånd. Då kör den fast. Det samma är när man har stenplattor som ligger kasst. Det behöver vara hyfsat plant eller max 1cm hopp mellan kantdelarna (dvs om ett träds rot har flyttat en sten 1cm högre så är det lugnt).

  Nu har den kört en vecka och den kör aldrig fast och bett mig om hjälp, den låter nästan ingenting och den löser fastkörningar och hinder väldigt smart på egen hand.

  Det enda jag var orolig för var att den klipper på en högre klipphöjd än de andra klipparna (max 30mm lågt kontra 20mm på HQ och Gardena) men jag ligger och kör på 40mm just nu så detta bekymmer ser jag numera som en icke-issue.

  För halva priset mot de stora märkena får man enligt mig en bättre gräsklippare med fler funktioner. Köp den!
 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Har du inte en golfgreen till gräsmatta sen innan är nog inte denna klippare något för dig. Räkna med ett antal dagars lagning av håligheter i gräsmattan och omdragning av kabeln. Den är aldeles för känslig och kör fast hela tiden. Efter en hel helgs jobbande med matta och slinga lyckas den fortfarande inte ta sig tillbaka till basstationen. Då den har ett väldigt underligt sätt att försöka ta sig loss när den fastnar någonstans efter slingan så kommer den aldrig fram. Jag skulle lagt pengarna på en dyrare istället hela klart. Har du mossa på gräsmattan är det ytterligare ett bra ställe att köra fast på och gräva sig ner å göra stora fina hål.

  När den väl klipper göra den det ändå bra. Men att behöva bärs tillbaka den varje gång känns lite tråkigt.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering: Basstationen krånglar. Oftast när maskinen går in för laddning stängs basstationen av, roboten börjar då larma "tråd saknas". Efter godtycklig tid kommer basstationen igång med laddningen igen. Telefonen fylls med felmeddelanden.
  Har kontaktat supporten, inget svar ännu.

  Gedigen konstruktion, metallgafflar på undersidan som skyddar rotorn från en del pinnar, och leksaker.
  Extremt lågtgående. Klarar inte bucklor eller kupering. För dig med golfgreen-gräs från början. Som en svävare som glider fram på gräsmattan. Låter mycket från hjulmotorerna (gnäller)
  Köp till ACS så får du enkelt undvikande av utkastade leksaker. Klarar inte upptäcka saker lägre än ca 10 cm. men det säger sig självt eftersom den inte skulle kunna klippa något längre annars.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Gräsklipparen sattes in med den medföljande kabeln och kabelpressarna. Inga felmeddelanden och klipparen går bra i slumpmönster. Du kan enkelt justera höjden, lära dig områdena genom att lära det vilket område är vad. Du kan sedan ställa in% för att spendera på varje del. Uppskattad storlek görs enkelt via appen.

  Den kantskurna delen fungerar också bra, men kommer så småningom att spår för att den ska gå på samma sätt varje gång (den hittar kabeln och kör rätt tills den kommer hem). Du bör flytta kabeln efter några år för att undvika att ha traktorspår i ytterkanten.

  Anledningen till -1 stjärna:
  Försökte ansluta klipparen till min Unifi wifi-installation, det fungerade inte. Den behövde en gammal g-router för att få uppdateringar. Det pratar med en leverantör MQTT-server som i sin tur driver ut detta till dig i telefonen. Den får också uppdateringar via internet, den har uppdaterats flera gånger utan problem.

  Info / kontroll finns också via homeassistant: https://community.home-assistant.io/t/worx-landroid-package/119345 då kan du göra dina egna prognoser för när du ska starta / stoppa. Vissa dagar bör du låta gräset växa lite mer, eftersom vattnet är i spetsen av gräset, t.ex.

  Detta är en bra affär mtp andra märkte liten vilja att ha öppen data och funktion. Det är också den minsta Worx-slåttermaskinen av den moderna typen.