Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Pokémon Sword (Switch)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Nintendo Switch-spel Nintendo Switch-spel (1021)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Nu är det dags att skriva en recension. Jag har styckat upp denna i olika titlar men för er som snabbt vill se ”Köpa eller inte köpa” gå längst ner. Jag kommer även jämföra med tidigare titlar då jag spelat alla pokemon spel. Jag kommer vara kritisk men det betyder inte att jag inte gillar spelet utan framför svaga som bra punkter. Det kommer innehålla lite spoilers.

  ----------------
  Start pokemon
  En ganska viktig del i spelet är vilken pokemon man väljer. För mig så är det viktiga att oavsett vilken man väljer så skall man kunna klara spelet någorlunda lika bra. I tidigare spel har detta varit bättre än i detta spelet. Anledningen är att de sista 3 eller 4 matcherna möter man endast steel. Det gör att Scorbunny är ett självklart val. Att välja Scorebunny kommer göra spelet otroligt lätt att klara. Jag har spelat både sword och shield. Scorbunny är tveklöst den bästa och du kommer flyga igenom spelet med den startern och kämpa med de andra.
  ----------------
  Story
  Storyn är samma formula som tidigare. Det finns en ny effekt som skall undersökas, dynomaxing, det finns något lag du möter om och om igen. Och du skall klara ligan. Det är inget nytt. Storyn är dock väldigt kort då flera vänner klarat spelet samma natt som det släpptes. Fokuset är bara att direkt springa på gymmen, inget annat. Det är väldigt få uppdrag vid sidan om eller ”roliga saker” som drar ut på storyn lite.
  ----------------
  Gymmen
  Detta hör kanske till storyn men får en egen punkt. Gymmen är tillbaka i sitt gamla jag. Du går in på ett gräs gym och möter gräs pokemons. Simpelt. Samma som innan.
  Skillnaden här är att man kan dynomaxa en av sina pokemons. Det tråkiga i detta gymledarna alltid dynomaxar sina sista pokemons vilket gör gymmen otroligt förutsägbara och därav väldigt lätta att slå.
  Sen har gymmen uppdrag man skall göra innan man får träffa gymledaren. Dessa är tråkiga. Tyvärr.
  ----------------
  Dynomaxing
  Jag gillar de tidigare mega evolves och Z moves bättre. Men Dynomaxing gör ändå spelet intressant och vissa pokemons blir riktigt coola här. Så det är en ”neutral” fast ”ok” ny upplevelse.
  ----------------
  Grafiken.
  Många har klagat på grafiken och… Det märks att gamefreak gjort ett varierat jobb.
  Vissa delar är helt fantastiskt skapade och polerade medan andra är rent platta och tråkiga. Gamefreak har ett sjukt mycket starkare system och väljer att återanvända mycket från 3ds, fast polerat lite endast. Över lag är det en uppgradering men inte så stor som det kunde varit.
  ----------------
  Nya pokemons
  Detta är faktiskt en punkt som är otroligt positiv. De nya pokemons som kommer är helt absurt starka. Bra designade. Intressanta movesets. Det finns mycket olika taktiker och intressanta spelsätt man kan implementera med dessa pokemons. Detta är en punkt som är så positiv att det nästan slår ut resten av kritiken. Här har de lyckats.
  ----------------
  Post-game
  Storyn var kort. Post-game var också kort. I tidigare spel har man kunnat lägga timmar på att fånga olika legendariska pokemons och events. Det som finns kvar är Breeding, battletower , utmana andra spelare och raids. Men just nu finns inte mycket mer kvar. Men det finns potential att det kommer mer
  ----------------
  Raids.
  Så i detta nya pokemon kan man raida. Upp till 4 spelare kan försöka ta ut, och fånga, en dynomaxad pokemon. Detta är både bra och dåligt.
  Det dåliga är att det är svårt att connecta med vänner och krångligt. Det är även väldigt lätt, just nu. Det finns inte Raids som man ”förlorar” på direkt. Ens pokemon blir aldrig knockade i princip.
  Det positiva är just att det finns stor potential att blir riktigt bra event raids i framtiden. Ett sätt att fåna legendariska pokemons på. Det är även kul att samarbeta med sina vänner på detta när man får det att fungera. Så jag har stora förhoppningar på framtiden.
  En annan positiv sak med raids är belöningen man får oavsett om man fångar pokemonen eller ej.
  ----------------
  Är det värt att köpa spelet?

  Nej: Om du endast vill spela storyn så är det ett kort spel tyvärr. Det är inte värt i min mening. Balansen på storyn är även helt skev då jag skrev i starter pokemons att välja fire kommer göra spelet väldigt lätt.

  Ja: Vill du uppleva och fånga alla nya pokemons. Absolut, då är detta spelet intressant och roligt. Har du vänner att raida med så kan även detta vara sjukt kul. Om Post game med raids intresserar dig, och du vill utmana andra samt testa dina skills i BattleTower så absolut då är även detta spelet för dig.

  Har du aldrig spelat pokemon innan och är intresserad av att testa och börja så kan detta vara ett spel för dig. Det är roliga pokemons att samla på och om du kommer in i det så finns en del att göra som ny.
  Att det spelas på switch är bara en bonus.
  ----------------
  Betyg.
  Överlag finner jag spelet ”ok” så det får 7 poäng av mig.
  Det finns mycket spelet hade kunnat förbättras på men som jag sa under nya pokemons så är de nya riktigt välgjorda och värda att utforska vad de har för potential. Jag spelar spelet med vänner och tycker att det är roligt även post-game. Jag hoppas som sagt på fler events.
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  9 mån sedan
  5/10 - varför? Jo, det ska jag förklara!
  Om man som jag har spelat flertalet andra Pokémonspel, så vet man hur de brukar vara spelmässigt, storymässigt osv.
  Därför listar jag det som förstörde upplevelsen för mig:

  - Overlevelling. Med delad XP och väldigt lätt att levla behöver man inte ens grinda för att känna
  sig övermäktig. Detta förstörde spelet för mig..
  - Väldigt lätta strider.
  - Tråkiga miljöer som känns copy-paste:ade.
  - Tråkig story, få sidouppdrag.
  - Dynamax är långdraget och bidrar inte till något.

  ------------------------

  Jag skaffade Let's Go Eevee istället, nostalgiskt med en omarbetad nyversion av den första generationen. Det är också lätt att levla i, men med justeringar i hur man spelar så undviker man det betydligt lättare än i Sword.
  Använder influenser från Pokémon Go, som gör spelet annorlunda men jag gillar det.
  Att ställa in battle mode(?) till SET gör att man inte får möjlighet att byta Pokémon efter att man har slagit en motståndare, vilket motverkar att man kan byta till en som är stark mot nästkommande - en bra inställning som gör det hela lite svårare.