Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG G8s ThinQ LMG810 128GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG Mobiltelefoner (57)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kanonbra telefon! Haft den en månad nu så det är dax att recensera. Mina krav på telefon var:
  * 3,5 mm hörlurskontakt
  * Vattentät
  * Trippelkamera på baksidan, eller i.a.f. en "tele"-lins utöver normal-lins
  * Snabbast möjliga processor

  Det fanns bara två alternativ som uppfyllde detta, och det var LG G8s och Samsung Galaxy S10. Jämför därför denna med S10:

  G8s har lägre upplösning på skärmen, men jag kan inte se att man behöver högre upplösning än vad G8s har, dvs ung. Full HD. Ingen fördel i praktiken för S10 alltså
  G8s har något mindre bländaröppning på sina kameror vilket antagligen betyder något lite bättre kantskärpa på bekostnad av lite sämre bilder i mörker. Det där med kantskärpan har jag kunnat verifiera, den är något bätte på G8s. I stort sett är kameran jämförbar med S10, men snäppet sämre än Iphone 11 Max.
  G8s har rak, platt skärm, S10 har edge-skärm - bilden går ut över kanten. Skitstörigt tycker jag, synd att Samsung inte har variant utan edge längre. Fördel G8s
  G8s är rätt stor, jag var orolig att den inte skulle få plats i fickan, men det var inget problem. Värre då att nå över hela skärmen med tummen.

  Bäst:
  + Samma uppsättning processor och minne (eller jämförbar) som alla andra top-of-the line-telefoner
  + Bland de bästa uppsättningen kameror på marknaden. Jag är grymt imponerad, nu får systemkameran samla ännu mer damm!
  + Batteritid! Jag använder telefonen intensivt, och detta är första telefonen jag haft som klarar en hel dag och mer

  Några mindre bra saker:
  - Stor fet sensorpanel. Jag har konfigurerat skärmen så att det "bara" är status- och notifikations-raden som drabbas. En skönhetsfläck på en i övrigt toppen lur
  - Fingeravtrycksläsare på baksidan. Min förra lur hade läsaren på hemknappen, men den funkade inte så bra med våta fingrar. Här på G8s sitter den alltså bak men funkar utmärkt även med våta fingrar. Dock använder jag ofta telefonen när den ligger på bordet och då är det inte så praktiskt. Använder därför smart-lock som innebär att man inte behöver låsa upp om telefonen har blåtandskontakt med min klocka, praktiskt!
  - TOF sensor (typ som 3D kamera) för ansiktsupplåsning och hand-identifiering. Det där med att läsa linjerna i handen för att på så sett låsa upp telefonen funkar i praktiken inte alls. Ansiktsupplösningen funkar hyggligt, så länge telefonen är rakt framför ansiktet är det inga problem alls, men funkar inte så bra ur sneda vinkar.
  - Huvudkameran är helt underbar, tele och vidvinkelkamerorna är snäppet sämre. Klart användbara, men mittenlinsen ger bäst skärpa och minst brus samt klarar sämre ljus.

  Positiv överraskning - ultravidvinkel!
  Jag hade inte räknat med att använda den, var mer fokuserad på tele, men till min förvåning har ultravidvinkeln faktiskt blivit använd oftare! Dock blir det lite distortion ute i kanterna med ultravidvinkel.

  Telefonen verkar ha parkerat sig ett par tusen under Galaxy 10 i pris, och det är nog helt rätt.
  Den här var rätt val för mig i alla fall.
  Synd att LG inte säljer den officiellt i Sverige, men det är inga problem att köpa ändå. Svenska menyer finns såklart också.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Riktigt bra telefon och bra service från tillverkaren., hade sönder USB-porten med träspån och skräp och bände sönder den med övervåld, fick det snabbt åtgärdat på LG verkstad helt utan kostnad. Snabb telefon med bra kamera, skärm, ljud, batteritid och funktioner. Mycket prisvärd och den mest hållbara mobilen jag ägt. Dessutom med 3,5mm stereo headset port med riktigt bra ljudkvalitet vilket är något utrotat på marknaden idag. Denna telefon blir nog omöjlig att ersätta när om den behöver bytas mot ny motsvarighet i framtiden då alternativen är dubbelt så dyra och saknar hörlursuttag.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  EDIT: Fortfarande mycket nöjd efter 4 månader, troligtvis en av de bättre telefoner jag ägt genom åren!

  Har haft telefonen i en månad och är sammantaget mycket nöjd.

  Prestandan både vad gäller CPU och saker som kamera finns inget att anmärka på, den är riktigt snabb och kameran tar riktigt bra bilder. Framförallt motljusbilder blir riktigt bra. Mörkerbilder på frihand eller med rörelse är kanske inte starkaste sidan, men man kan få riktigt bra bilder av natthimlen med stativ och 30 sekunders slutartid.

  Batteritiden är bra. Får 6-7 timmars skärm-på-tid, 33 timmar "normalanvändningstid" och 70 timmar standbytid.

  Några saker jag störde mig på i början:
  * Powerknappen placerad långt upp istället för mitt på högersidan = svårare att trycka in utan att telefonen "roterar". Kör dubbeltap på hemskärmen med Novalauncher för att stänga, så inget problem längre.
  * Stor notch = få statusikoner får plats. Detta verkar dock begränsas även på telefoner utan notch, och AlwaysOnDisplay gör att man ser notifikationsikoner på låsskärmen så det är egentligen inget problem. Hade gärna sluppit notchen dock, använder inte ansikts/handupplåsning ändå. Fingeravtrycksläsaren på baksidan är ruggigt snabb och fungerar på första försöket i 99% av fallen.
  * I största laget. Har stora händer men skulle ha problem att nå över skärmen utan att montera "säkerhetsgrepp" på baksidan av telefonen.
  * I tyngsta laget. Misstänker att det är pga. glasbaksidan, hade gärna varit utan den och haft en lättare telefon.

  Samtliga negativa punkter är dock sånt man vänjer sig vid inom en vecka eller två.

  När jag plockar upp min gamla telefon så slås jag först av att den är lättare, mindre och något tunnare. Men sedan slås jag av hur långsam den är, och hur mycket sämre allt utom storlek och vikt är. Så skulle aldrig vilja byta tillbaka.

  Om Pixel 4A varit IP68-klassad så hade jag nog funderat på den istället, men vill man inte vara utan vattentåligheten så är G8s ett mycket bra val med bra prestanda till rimligt pris.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Bästa mobiltelefon jag haft riktig bar kamera Bättre än Samsung
 • Mycket bra
  12 mån sedan
  Haft LG innan så nöjd med mjukvaran. Bra kamera, snabb mobil, bra kort och gott. Riktigt bra pris - köpte hösten -19 och fungerat perfekt. Utnyttja att LG inte är stora i norden!