Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

MSI Optix MAG321CQR

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla MSI Bildskärmar (22)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 16 dagar sedan
  Väldigt bra skärm, speciellt på rea för 3 790:- när jag skriver detta.

  Tänk dock på följande negativa aspekter innan du köper denna modell:

  - Dålig på att läsa av vad som är aktivt bildmässigt (på HDMI eller DP) när den står i viloläge, vilket gör att du måste gå från av till på för att garantera bild. Fullt förståeligt om detta avskräcker potentiella köpare. Notera dock att du inte förlorar bild när den visas, utan det handlar endast om den initiala avläsningen av aktiva förbindelser.

  - VA-paneler har mest eftersläpning av alla tillgängliga paneler (IPS, VA och TN). Eftersläpning är hur suddig bilden blir vid snabba rörelser. Om du går från TN till VA - vilket jag gjorde - kommer detta vara väldigt störande. För mindre eftersläpning bör du åtminstone kolla på en IPS panel istället. TN har bäst prestanda för att förflytta pixlarna (motverkar eftersläpning), men det tillverkas inte många nya modeller med TN paneler som har hög uppdateringsfrekvens - åtminstone inte modeller som säljs i butiker med gott omdöme. (Då menar jag inte bara massa stjärnor och fina recensioner - man får kolla närmare än så.)

  - Vet inte om det gäller specifikt mitt exemplar, men Anti Motion Blur som blir tillgängligt om du stänger av FreeSync och ställer Response Time på Fastest resulterade bara i en hackande bild, så jag håller mig till FreeSync på och G-Sync på då jag kör GeForce grafikkort (för er som också har problem med att slå på G-Sync på denna skärmmodellen, se lösning på https://www.youtube.com/watch?v=oAiQBMqHIYg). Se även https://www.blurbusters.com/gsync/gsync101-input-lag-tests-and-settings/14/ för optimala inställningar för G-Sync.

  - Eftersom detta är en mellanklassmodell och den är böjd så tar enhetligheten stryk. Även väldigt känslig vertikalt. Detta är dock inget du tänker på vid vanligt användande - åtminstone inte när du har kalibrerat den.

  - Det finns inget reglage för gamma. Detta hade inte varit något större problem om den gick efter 2.2 eller BT.1886, men den går efter 1.8, så du är helt beroende av en färgprofil, vilket betyder att du måste kalibrera skärmen med mätutrustning och mjukvara för att åtgärda detta (exempelvis Datacolor Spyder och DisplayCAL).

  Utan justering av gamman på denna skärmmodellen får många färgtoner en väldigt onaturlig mättnad vilket påverkar framförallt hudtoner och t o m orealistiskt innehåll i spel.

  Process för kalibrering av skärmar:

  1. Om du kalibrerar en datorskärm, tvinga RGB Full (0-255) i ditt grafikkorts kontrollpanel.
  Om du kalibrerar en TV-apparat, tvinga RGB Limited (16-235) i ditt grafikkorts kontrollpanel och se till att inställningarna på TVn för RGB output stämmer överens (kan kallas för olika saker beroende på modell).

  2. Stäng av all form av bildbehandling (exempelvis dynamisk kontrast, vivid color, < någonting > enhancer osv.).

  3. Välj en färgtemperatur som kommer så nära D65 som möjligt. Skrivs även ut som 6500K (kelvin). På TV-apparater är det oftast Warm 2. På datorskärmar står det oftast utskrivet som 6500K, men följer ibland även Cold/Neutral/Warm beteckningarna. Oftast är dock dessa felaktiga resultatmässigt och User/Customization ger det närmsta resultatet.

  På denna modell räcker det att ställa färgtemperatur på Customization.

  4. Välj en gamma mellan 2.2-2.4 eller BT.1886 om det är tillgängligt. BT.1886 är överlag ca 2.35, men något lättare vid lägre IRE värden. Ju högre gamma, desto brantare kurva vid mörka nyanser vilket gör skillnaden mellan mörka och ljusa nyanser större, vilket i sin tur gör att den upplevda bilden blir mer effektfull.
  Kontrollera vilken gamma du har på skärmen just nu genom att klicka på ett värde längre ner på följande sida: http://www.photoscientia.co.uk/Gamma.htm

  5. Justera kontrast och svartnivå så att de stämmer överens med motsvarande test på följande sida: http://www.lagom.nl/lcd-test/

  Referenser:

  Gamma
  ---
  https://www.eizo.be/knowledge/monitor-expertise/gamma-values-of-lcd-monitors/
  https://referencehometheater.com/2014/commentary/gamma-correct/
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  10 dagar sedan
  Köpte mig en philips 276E8VJSB och en MSI Optix MAG321CQR till var och en av mina datorer samtidigt som båda har gtx 970. Philips har överlägset mycket finnare bild och är mycket behagligare för ögonen.

  Philipsen är även ca 1300 kr billigare och jag personligen tycker platt skärm är behagligare än curved. 4 k är så mycket vackrare än 1440p.

  Det enda som var bättre med MSI var 144hz samt jävligt stor och på sitt egna sätt bra storlek för tex spelande. Men det var allt.

  tack
 • Knappt godkänd
  13 dagar sedan
  Billig och av en anledning. Funkar, men mjukvaran i skärmen är klappkass. Dåligt med riktiga inställningar tycker jag, går inte att få riktigt bra bild.
  Bra pris, men var det värt det? Den stannar nog inte väldigt länge på skrivbordet innan den byts ut.
 • Ganska bra
  18 dagar sedan
  Köpte skärmen för 3790kr på Elgiganten. De pengarna kan den vara värd. Men jag hade inte köpt den för 5000.
  +Bra bild efter justering
  +Stor
  +Billig
  +Bra med joystick för att justera i menyerna.
  +Både HDMI och displayportkabel ingår.

  -Mycket bleeding från kanterna hade mitt exemplar.
  -Blir varm trots att den har en extern strömadapter
  -Stödjer inte officiellt g-Sync utan man måste ladda hem program och göra justering mjukvarumässigt och öka upp Hz på den (workaround). Känns inte bra. Fick ändå igång G-Sync på detta sätt och det var ju najs.
  Förstår dock inte varför inte denna skärm som 99% av alla andra freesync skärmar inte bara fungerar direkt. Tror dock aldrig detta blir en skärm som får officiellt stöd eller någon patch. Hur kan MSI ha tabbat sig så och inte implementerad en ordentlig freesync!?

  -Extremt dålig på att känna av vilken input som används vilket gör att den har svårt att vakna när datorn vaknar ifrån viloläge. Detta resulterar i att man får sätta på och stänga av skärmen.

  På det hela taget så är det några små missar på skärmen som är störande. Hade kunnat vara en perfekt skärm annars. Klantigt av MSI. Antar att det var därför den kostade 3790. Ingenting är för bra för att vara sant...
  Tror inte att denna skärmen blir långvarig på marknaden trots att den släpptes i år.

  Jag lämnade till skärmen efter 3 veckor då jag just kände att det var ett gränsfall till om den var värd pengarna. Jag inväntar nya generationens IPS paneler som kommer framöver istället. Vill ha både bra bild och respons i skärmen. Orkar inte snåla och tumma på kvalite nästa gång. Det får hellre kosta. Allt skall bara funka.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Inköpt för 3790kr på Elgiganten, otroligt prisvärt.
 • Usel
  1 månad sedan
  I mina ögon är den här skärmen inte värd ens 1000 spänn. Eftersom den inte startar av sig självt efter viloläge så är den inte ens användbar som jag ser det.

  - Startar inte igen efter den gått i viloläge.. Skärmen måste startas om varje gång
  - VA-panel = eftersläpning i bilden när den tex går från svart till vitt
  - Kass upplösning för storleken (är ju ingen överraskning, men ändå värt att nämna)
  - Höjden på skärmen går inte att justera tillräckligt långt nedåt. Den går inte heller att vrida.
  - Menysystemet går ej att komma åt om inte skärmen får en bildsignal, uruselt..

  + Fint yttre?

  Min rekommendation, KÖP INTE. Köp en riktig skärm istället.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Bra