Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Wilfa WSFB-100S

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Wilfa Kaffekvarnar (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Har kört med denna kaffekvarn (fast jag har den mattsvarta) i några månader och känner att jag vågar mig på ett omdöme nu.

  Detta är en riktigt bra kvarn för dig som brygger kaffe. Smidig hantering och byggd för oss som väger upp kaffet varje gång det ska bryggas, dvs ingen stor bönbehållare som tar plats.

  En mycket positiv överraskning var vågen i locket. Inte så att jag missat att den fanns där men vågen är överraskande bra. Den väger ner till 0,1 gram och är mycket responsiv. Inga problem med eftersläpning och dylikt när man ställer sin Chemex på den och väger vattnet medan man häller. Tydliga siffror och den stänger inte av sig för snabbt heller.

  Kvarnen då? Jag maler kaffe till brygg, främst med Chemex och brygtratt från Kalita men även till Moccamaster, Cleaver Drip och Swiss Gold 1-koppsfilter. Kvarnen presterar bra, förhållandevis lite "damm" eller vad man ska kalla kaffe som blir alldeles för fint och därmed överextraherat. Betydligt bättre för brygg 'n min gamla Anfim Best (som dock köptes för att även agera espressokvarn.

  Ljudnivån är acceptabel men lägg på vågen/locket när du maler - det gör en hel del för ljudet.

  Något negativt? Jag hade önskat att den finaste malningsgraden var betydligt grövre och att de 41 steg som finns var spridda från grov franskrost till lite finare än vad som behövs vid annan bryggning än espresso. Jag rör mig mellan ca 25 och 39 på skalan över malningsgrader.