Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Wilfa WSFB-100S

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Wilfa Kaffekvarnar (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Perfekt kvar så när som på några detaljer.

  Först och främst har den sina brister i hastighet och så jämfört med t.ex Baratza Virtuoso, men skillnaden mellan den här kvarnen och andra elektriska kvarnar är att detta är en Single Dose-anpassad kvarn gjord för att vara en elektrisk motsvarighet till en handkvarn. Arbetsflödet påminner mer om en handkvarn där man väger en dos, häller ner, maler och låter det ta sin tid. Tidsåtgången jämfört med en handkvarn är alltså fortfarande positiv, och det är nog den enda kvarnen för en rimlig peng som kan utmana de bästa handkvarnarna när det gäller malningsgrad. Har sett jämförelser mellan Comandante som anses vara bland det bästa som existerar, och spridningen i partikelstorlek efter Kruve-siktning var väldigt liten mellan kvarnarna.

  Nackdelarna ska alltså ses som fördelar gentemot en handkvarn, och resultatet blir ändå bättre än elektriska kvarnar i samma prissegment. Ser det därför som en perfekt balans mellan bekvämlighet och bästa tänkbara resultat.

  Jag har aldrig kunnat få till en bra kopp Chemex med min gamla Wilfa WSCG-2, antingen täpps filtret till för att finpartiklarna smyger ner till botten eller så blir kaffet blaskigt. Denna ger mig jämn och fin genomströmning av vattnet från början till slut och tydligheten i smaken är verkligen stor.

  Positivt:
  - Maler väldigt jämnt. Nästan inga fines eller boulders överhuvudtaget. Maler bra genom hela registret, för sådär Fransk press, Chemex, V60 och kan t.om behärska espresso än om hacken för grovleken blir lite för stora för att ta sig an de riktiga espressokvarnarna.
  - Väldigt lite retention.
  - Motorn går tyst och fint.
  - Ingen statisk elektricitet som får kaffet att fastna i behållaren.
  - Rejält byggd.

  Negativt:
  - Långsam. (Snabbare än handkvarn dock)
  - Stänger ofta av sig med nån böna kvar, får trycka 2-3 gånger på knappen för att den ska ta allt. (Fortfarande mindre jobb än en handkvarn)
  - Fastnar lite kaffe nere i hörnet i behållaren (har bara låtit det sitta kvar där, påverkar ju inte smaken då det ändå inte lossnar ner i det som ska bryggas).
  - Har man väl hällt ner kaffet i behållaren blir det väldigt bökigt att få upp om man råkar hälla för mycket. Går inte alls komma åt.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Jag tänker inte jämföra denna kvarn med en handkvarn, det är som att jämföra en cykel med en motorcykel. Men alla har väl olika referensramar. ;-)

  Positivt
  +Relativt tyst
  +Välbyggd. T.ex. uppsamlingsbehållare av rostfritt stål
  +Ingen statiskt elektricitet, vilket delvis beror på att uppsamlingsbehållaren är av rostfritt stål.
  +Lätt att ställa in
  +Mal väldigt jämnt
  +Uppsamlingsbehållaren sitter tätt ansluten: inget spill.
  +Den stänger av sig själv när den är klar.

  Negativt
  -Uppsamlingsbehållaren sitter tätt: det är lite knepigt att få ut den. Det borde funnits en urgröpning i nederkanten på behållaren.
  -Locket vibrerar.

  Det finns recensenter som anser att den är långsam; Men står man och väger kaffet som man sedan maler och sakta häller vatten över, är det inte nämnvärt. Det handlar om sekunder.