Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung The Frame UE55LS03

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung TV (386)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  4 mån sedan
  Köpte från Elgiganten för 9900kr, vilket var en bit över vad jag tänkt lägga på en TV. Köpte den faktisk osedd, vilket är lite ovant för mig.
  Bilden är mycket bra. Är faktiskt ganska imponerad även om det inte är OLED eller QLED. Jag tycker svärtan, framför allt i art-mode är väldigt bra. Ljussensorn gör ett bra jobb med att anpassa belysningen så att det svarta blir svart.
  Skärmen är tjockare än vad jag trodde. Det finns ju tjocka ramar iofs på stan, men jag hade nog trott att jag skulle uppleva den som tunnare.
  När jag tittade runt uppfattade jag det som att det dels var den tunna transparenta kabeln, men även en strömkabel som skulle mellan skärm och låda. Det visade sig vara fel. Den optiska kabeln (som uppenbarligen innehåller mer än optik) strömmatar även skärmen från huvudenheten. Den är transparent och syns mindre än förväntat. Jag hade tänkt att bila in den i väggen, men tror faktiskt jag struntar i det.
  Om man inte skall hänga den på väggen ska man välja annan apparat. För att sensorn skall fungera skall den stå längst fram på möbeln och då kan man välja valfri annan tv som kommer att uppfattas tunnare då kanten man ser är tunnare. Att den är tjockare längre in på mitten spelar ju ingen roll om den står på det där sättet...
  Jag saknar inställning att växla mellan bilder. Hade velat växla någon gång /timme eller dag i min lista på bilder jag vill att den skall visa. Nu behöver man gå in och välja annan bild manuellt om man önskar det. Superkonstigt att det saknas.
  Jag trodde också att det skulle finnas bilder med liten subtil rörelse, som AppleTVs skärmsläckare, men det är statiska bilder som gäller här. Skönt med inställning som gör att när rummet är mörkt är skärmen inte aktiv. Också skönt att kunna ställa in att den är i strömsparläge när ingen rört sig i närheten inom x tid (från en kvart till många timmar, valbart.)
  Jag tycker generellt att känslan av att det är en tavla inte kommer att lura särskilt många. För att få till det behöver jag nog ha bort tv-bänken under och sätta upp flera ramar med samma djup i formation. Jag är lite sugen på att experimentera med det, men vi får se.
  Fjärren är enkel och ganska snygg. Lite oklart varför man valt en vit fjärr - det känns lite ologiskt till en stor svart tv. Hade nog hellre sett ett utseende och känsla som matchar appleTVns. Plus för att fjärren automatiskt styr apple-tvn och tvärt om.
  Lite meckigt att förstå dock att om jag stänger av tv:n från AppleTV:n så stängs apparaten av helt. Om jag stänger av med den egna fjärren sätts art-mode på.
  Boxen är bra. Den har alla ingångar som behövs och ett enkelt format som gör att den nog passar nästan överallt. Också överraskande lång sladd till enheten som gör att den går att gömma betydligt längre bort än den där metern jag gissade på.
  Totalt sett gillar jag det här. Det stod mellan en ambilight och den här. Jag tror att i min lägenhet där jag försöker få en simplistisk och ren känsla gör den här sig betydligt bättre.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Bra tv med hög kvalité. Ljudet är otroligt bra. Kraftfullt med djup bas. Kan jämföras med en soundbar. Själva tavel effekten känns mer som en gimmick. Snygg effekt men inte riktigt trovärdigt. Snyggt med tavelramen. Köpte till ramen biege. Tråkigt att det är så dyrt om man vill ha en annan färg än svart. Tvn är väldigt flexibel/böjbar trots att den är tjock och inte lika styv som en vanlig platt tv. När vi skulle installera den på väggen trodde vi, vid flera tillfällen att vi hade knäckt skärmen pga hur den knakade och lät i samband med att den vred sig vid hanteringen.