Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

MSI GeForce GTX 1660 Ti Gaming X HDMI 3xDP 6GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla MSI Grafikkort (151)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Är mycket nöjd med detta grafikkort, utöver de utmärkta grundegenskaperna med 1660 Ti (energieffektiviteten, prestanda m.m.) så slås jag framförallt hur tyst - eller närmare bestämt - knäpptyst kortet är.

  Kylsystemet är nog överdimensionerat för de 130W den skall kyla bort, samtidigt som fläktarna är semi-passiva. De står helt still under alla 2D-användning och drar igång först vid lite tyngre 3D-användning. Kan dock bli lite dumt i enklare 3D-spel som Civilization - där fläktarna står stilla mesta tiden, men någon gång ibland när något lite tyngre händer grafikmässigt så måste de spinna upp för att strax efteråt slås av igen. Är inga problem ljudmässigt, men jag undrar i längden om motorn gillar detta av-på-av.

  Jag kan höra ett väldigt svagt spolljud (coil whine) om jag har helt tyst i rummet och lyssnar 5 cm från kortet (open-air case) i vissa 3D-grafik scener - men absolut inget som märks vid normal användning eller över en meter bort.

  I övrigt känns kortet kvalité rakt igenom.

  Enda nackdelen jag känner med kortet är dess RGB-belysning. Jag vill inte ha bling-bling då jag kör med ett open-air case, men den går att stänga av med mjukvara (men hade gärna sett en fysisk avstängningknapp så jag hade sluppit mjukvaran).

  UPPDATERING
  Helt ny dator, samma grafikkort: fortfarande spolljud i 3D-grafik (inget vid 2D). Tråkigt att det verkar ha snålat lite på kvaliteten på spolarna när övriga kortet är så "high-end". Jag plockar bort en stjärna nu när inget tvivel finns längre att det skulle kunna vara något annat än grafikkortet - jag tycker trots detta att kortet ändå är "mycket bra".
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Jag bygger för tystnad, vilket indirekt innebär energieffektivitet, därav 1660 Ti den här "generationen". Den här versionen är tillräckligt tyst för mitt användningsområde - den står bredvid min TV på andra sidan rummet, inte bredvid monitorn framför mig. När jag lutar mig över datorn så kan jag höra vaga blåsljud, men jag kan inte avgöra om de kommer från övrig kylning eller från grafikkortet. Tyst nog för mig. Jag kan inte uttrycka mig om spolljud, då jag inte använt min dator så.

  Spelmässigt flyger det fram. Jag använder Linux, men Steam kan nuförtiden köra Windows-spel på Linux i ett emulerings-läge, så där borde lite prestanda gå förlorad - ändå kan jag köra med maxinställningar i de [email protected] min skärm/TV klarar av i alla spel jag testat, vilket inkluderar nya rätt tunga spel.

  Den enda nackdel jag hittar är samma Cybersen störde sig på; RGB-belysningen. Då jag inte kör Windows har jag inte samma möjlighet att använda MSIs mjukvara, så öppnar man mitt (ej genomskinliga) chassi så ser man lite mer bling än jag hade önskat.

  Minuspoäng till nVidia (som det här kortet drabbas av) för ej öppna drivrutiner, oskäligt högt pris och namngivning.