Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi 9 (6GB RAM) 128GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Mobiltelefoner (55)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Efter en veckas användning:

  * Bra kameror. Stod mellan denna och p30 pro men för ca 4000 mer känns det inte värt. Kamerorna levererar riktigt bra och efter mycket jämförande med p30 pro så är min slutsats att zoomen på den är det enda som är betydligt bättre, även om jag blev imponerad av 2x optiska zoomen på mi 9. Laddar man dessutom ner Google camera så får du ett sjukt lyft i low light-foton. Värt att veta är att Mi 9 även fått det högsta betyget någonsin för videoinspelning på dxomark, vilket jag förstår. 4k ser riktigt bra ut i hyfsat ljus. Se min testvideo här: (tyvärr komprimerad och 30 FPS pga redigeringsappen) https://youtu.be/sFkWYGJ74J0
  *Oled-skärmen grym som väntat. Stöder t.o.m HDR på Netflix etc.
  *Funkar oväntat bra med svepgester istället för knappar.

  Mindre bra:
  * Lite stor för min smak, men finns även Mi 9 se.
  * Ljudinspelning sämre än min 3 år gamla honor 8.
  * Inget 3,5mm-uttag
  * Batteritiden är godkänd, men inget speciellt.

  Sammanfattat löjligt bra bang for the buck.
 • Alla omdömen

 • Bra
  22 dagar sedan
  Uppdaterat: 22 dagar sedan
  Jag köpte min Xiaomi MI 9 från Inet 2019-12-30 för 3'790 kr. Sammanfattningsvis känns hårdvaran gedigen, medan programvaran ännu är i behov av en hel del avlusning. Vad gäller funktionalitet har jag däremot inget att klaga på beträffande programvaran. Vore det inte för det förhållandevis låga priset, hade mobilen dock fått lägre betyg. Jag hade också bytt ut mobilen, om det inte vore för att den har den numera unika funktionen att kunna spela in samtal. Både Android och iOS saknar ju tyvärr numera den funktionen, om inte mobiltillverkaren lägger till den. Mina referenser är mina närmast föregående mobiler, som var Sony D6603 (Xperia Z3) och Oneplus A3003 (3T).

  - Volymkontroll i headset och mobil fungerar oberoende av varandra, när man lyssnar på media. I praktiken har man alltså två olika reglage, som båda påverkar volymen i headsetet. Vid telefonsamtal reglerar reglagen på mobilen och på headsetet däremot en och samma volymnivå.
  - Fungerar ej bra med smartwatch (i mitt fall Huawei Watch 2). T.ex. ackumuleras aviseringar av epost i Outlook i klockan, även om jag har tagit bort aviseringarna i mobilen. Det gör ingen skillnad att jag läser och / eller raderar ebreven kopplade till aviseringarna i klockan. Det enda, som fungerar, är att svepa bort alla aviseringarna i klockan från Outlook.
  - Gränssnittet överkänsligt för svep. I stället för att öppna app / mapp, sveper telefonen till intilliggande skärm.
  - Bluetooth instabilt. Spontana frånkopplingar med Plantronics Voyager Legend, Sony MDR-100ABN och en billig högtalare från Biltema.
  - Efter automatiskt byte från anslutning till BT headset till anslutning till bilens ljudanläggning via BT, byter telefonen inte tillbaka till headset som ljudutgång utan att man kopplar bort och kopplar ihop headset och mobil igen. Detta trots att headsetet är anslutet till mobilen via BT.
  - Aviseringar är svårt att få att fungera på ett tillförlitligt sätt. Man behöver göra anpassningar i strömsparinställningarna för varje app, för att avisering skall fungera som avsett.
  - Jag upptäckte nyss att Dropbox ännu inte hade laddat upp foton, som jag tog i går. När jag öppnade appen, och valde foton i menyn, startade uppladdningen mer eller mindre omedelbart. Då har mobilens batteri innehållit mer energi än den undre gränsen i inställningarna i Dropbox långa perioder, sedan jag tog bilderna. Vidare har mobilen under åtskilliga timmar, sedan jag tog bilderna, varit ansluten till mitt WiFi hemma. Orsakas även fördröjningen av uppladdningen av bilder i Dropbox av strömsparfunktioner i mobilen?
  - LED indikerar inte nya / olästa SMS med blinkande orange färg i enlighet med min inställning i Textra.
  - Aviseringsljud från Textra fungerar ej. På andra mobiler fungerar det utan problem.
  - Aviseringsvibration från Textra fungerar endast, när mobilen är i läge tyst. På andra mobiler fungerar vibration i alla lägen utom stör ej.
  -Från och till uppstår små (tiotals till hundratals kB stora) "restuppdateringar" i Google play. De går att ladda ner, men installation misslyckas. Senast att råka ut för fenomenet var appen Facebook, men tidigare har det drabbat andra appar.

  + Stöd för inspelning av samtal både i luren och i BT headset
  + Hårdvaran känns gedigen
  + Byter automatiskt från BT headset till bilens ljudanläggning, men se även under negativt.
  + Mobilen levereras med en app, där man enkelt kan skicka återkoppling rörande fel, förslag till förbättringar etc.
  + Inbyggt stöd för applås.
  + Kameran. Kamera och fotografering med mobil har dock aldrig varit prioriterat för mig, vid val av mobil. Vill man fotografera seriöst, finns systemkameror.
 • Utmärkt
  26 dagar sedan
  Uppdaterat: 26 dagar sedan
  En riktigt bra, prisvärd och fin mobil. Fingeravtrycksläsaren är ganska imponerande med tanke på att den är inbyggd i skärmen. De andra mobiler jag testade var helt kassa.

  +
  Skärmen.
  Kameran.
  Trådlös laddning.
  Snabb laddning.
  Fingeravtrycksläsaren.
  Inbyggd funktion för att spela in samtal.

  -
  Battertiden.
  Ej 3,5 ingång för hörlurar.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Köpte min mi 9 här om dagen för 3400kr bästa mobilen jag haft!
  Allt är possetivt än så länge

  Ända negativa jag kommer på är att medföljande skal sitter halvbra och täcker inte höjden på kameran.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  + Pris, släng dig i väggen Apple, Samsung
  + Kamera, riktigt bra bilder med djupa detaljer och färgåtergivning
  + Batteritid, trodde jag skulle vara sämre pga batteriets storlek. Gick från en Samsung S7 där jag fick stödladda 40% under dagen, denna har jag kvar 30-40% när användningen för dagen är över.
  + Snabb som satan
  + Storlek, trodde 6,4 tums skärm skulle vara alltid för stort men funkar rätt bra med en hand. Ligger bra i handen med vikt.
  +- Miui tycker jag funkar rätt bra men har alltid kört Nova Launcher
  - Inget direkt minus efter ca en veckas användning.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Köpte ifrån Inet . Jag är jättenöjd bra kamera fin amoled skärm bra batteri . Tänkte först köpa xiaomi 8 pro pga jättebra batteritid . Men när den här såldes för 3790 så var det svårt att låta bli. Den har qualkomm 855 så allt flyter på. Minuset är att jag inte är kompis med miui än men det är nog mest en vanesak. Har haft en motorola i 3 år så den sitter i ryggmärhen. Plus ingen micro sd port och ingen 3.5 aux. Men du får en riktigt bra mobil för övrigt . Jag är supernöjd 😀 . Tillägg nu har jag bytt till poco launcher som någon annan rekommenderade och nu är det mycket bättre .
 • Perfekt
  7 mån sedan
  min andra xiaomi telefon och kan inte annat än rekommendera den här med.
 • Knappt godkänd
  8 mån sedan
  Nja, har haft den några månader nu och den är inte helt klockren. Blir nog ingen mer Xiaomi telefon.
  + Pris
  + Bra batteritid
  + Bra kamera

  - Ruggigt buggigt
  - Tappar 4G
  - Låser sig helt med ojämna mellanrum, kan bara startas om med volym ner + on off.
  - Fingeravtryck sensorn inte helt 100.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Gick ifrån en S8 Plus till denna sköning! Var väldigt nöjd med min förra men här och nu händer det grejjer!
  Telefonen är sjukt snabb,nästan löjligt! Kamera är världsklass och telefonen ligger perfekt i handen! Batteriet är ju i för sig litet,men tycker att (med min användning) helt tillräckligt! Surf,spotify och ett o annat spel så håller det i en dag ungf! Andra som spelar mycket kanske kan störas av att batteriet inte håller längre? Men laddning från noll till 100% tar ca 30 min med fast charging.
  Ni därute som e rädda o prova kinessiska mobiler? Tveka inte. För runt 5000 spänn så får ni nästan samma prestanda som Samsung och ni slipper Bixby knappen😊.
  Det finns ju dock ett par minus!
  När man använder städaren och minnesrensaren dyker det upp onödig reklam samt att notifakationer inte visas på skärmen!
  Bortsett från det så är denna telefon värd varenda krona!
  KÖP!
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Köpte den främst för kameran, och då videoinspelning. Den levererar, både bilder o filmer blir väldigt bra. Färgerna är levande och äkta, detaljerna är bra. Kameramässigt tycker jag att den har bättre färgåtergivning är Samsung och Huawei, och video är lika bra eller bättre i olika situationer. Både zoomen och vidvinkelkameran använder jag ofta, har fått många bra bilder. Storleksmässigt känns den inte större i handen än min gamla 5'5 HTC 11. Skärmen, batteriet, processorn, allt håller bra kvalitet. Efter två veckors användning kommer jag inte på en enda grej som jag störs av, inte ens selfiekamerans placering är störande i vardagsanvändning. Dock har jag tagit bort deras launcher (har Nova), lagt till Google kameran för mörkerfoto, använder inte Xiaomiappar och använder notifikationsapp. Men dessa saker är en smaksak vad man gillar bäst. Denna mobil är en av mina bästa mobilköp.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Oslagbar prestanda till lågt pris. Mycket bra kamera med 2xoptisk zoom som går att använda till makrofotografering. Rapp gestbaserad navigation i Miui, gör den smidig att använda. Kan bara rekommenderas.
 • Perfekt
  1 år sedan
  👍😍
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bad om att få prova denna istället när det var dags att byta ut min Samsung S7 i jobbet. Alla andra har huawei men snacka om att jag är glad att jag stod på mig...;-) Ville ha adaptiv laddning vilket denna har och kan bara säga att jag är grymt nöjd med allt vad den har att erbjuda.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har haft mobilen i en knapp vecka.
  Gick från en Huawei P9 som hade gjort sitt.

  Kan summera att telefonen är jäkligt bra, kort och gott, inte minst till detta pris!

  Bra saker:
  * Kanonbra skärm - OLED med aktiv stand by
  * Snabb, allt går blixtsnabbt, kameran, google maps, you name it.
  * Gestnavigeringen är smidig, funkar typ som nya iPhones.
  * Batteriet håller 1,5 dag, och laddar snabbt som en iller när man behöver toppa upp.
  * Kameran gör otroliga bilder.
  * Sneglande lite på en Moto G7 Plus, men Xiaomi MI9 är väldigt mycket smidigare i formatet. Dock dyrare.

  Mindre bra:
  * Notifikationsikoner försvinner från status-baren snabbt
  * Fingeravtrycksläsaren är inte lika bra som de gamla vanliga.
  * Reklam i de förinstallerade Xiaomi-apparna, men de använder jag inte ändå, dessutom går det att stänga av i respektive app.

  Förhoppningsvis kan man lösa de negativa sakerna med mjukvaruuppdateringar.

  Övrigt:
  Har bytt launcher till Evie-launcher som ger ett renare utseende, och gömmer alla appar i lådan. Kan starkt rekommendera denna, då den går snabbt att snygga till utseendet på, och dessutom utan massa trixande.

  Uppdaterar omdömet efter lite mer användande.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Upplevelsen kan sammanfattas utan en massa teknobabbel som god ergonomi i form av en bra OLED-skärm, blixtsnabb respons och trots en stor display så är formatet ändå rätt behändigt. De korta latenstiderna är viktigare för ergonomin än vad man kan tro, åtminstone jag blir stressad av sega datorer. Telefonen blir inte precis sämre av den också har en bra kamera och att byggkvaliteten verkar god.. Priset är bra, men främst är det konkurrenterna som är på tok för dyra.
 • 1 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  1 år sedan
  Den här mobil förtjänar varje krona :)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Med tanke på prisbilden är det här oerhört mycket telefon för pengarna. Telefonen känns gedigen, skärmen är fin och definitivt tillräckligt skarp och ljusstark. Fingeravtrycksläsaren fungerar överraskande bra, och i kombination med blixtsnabb (men, förstås, inte supersäker) ansiktsupplåsning är det en glädje att plocka upp luren i näven.

  MIUI har ryckt upp sig rejält från den iOS-klon det började sin bana som. Allt flyter som smör, och den mäktiga Snapdragon 855:an behöver knappast svettas. Gesterna fungerar utmärkt, och det går förvånansvärt enkelt att ratta de 6,4 tummen med en hand.

  Laddningen går blixtsnabbt (och en 20W trådlös snabbladdare är på väg). Kameran har inte hunnit testas så grundligt, men vill man tro DxOMark så är den bland det bästa du kan fota med.

  Ett starkt community- och utvecklarstöd är plus i kanten för min del, och får Xiaomi bara till ett utbrett service- och återförsäljarnätverk i Sverige, likt OnePlus har gjort, får konkurrenterna passa sig. Man har inte blivit världens fjärde största mobiltillverkare utan anledning.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Detta har ersatts av en ny modell nu, men till rätt pris (max 4000) är det fortfarande en mycket bra mobil.
  Högeffekt lågeffektprocessor, Xiaomi använder verkliga Snapdragon till skillnad från Samsung och Huawei. Allt flyter smidigt och batteriet håller lätt hela dagen även med flera timmars skärmanvändning. Enda minus är att de norska operatörerna inte har godkänt denna modell för VoLTE, men den fixas enkelt genom att stänga av Carrier Check.