Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung Galaxy Tab S5e 10.5 SM-T720 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Surfplattor (74)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.23)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har använt iPad sedan första generationen men har länge varit sugen på att prova en Android-surfplatta, och det slutade med att jag inhandlade en S5E för några veckor sedan. Av naturliga skäl kommer jag att dra en del paralleller till iPad.

  Positivt:

  1. Stilren design.
  2. Ligger bra i händerna.
  3. Förhållandevis låg vikt.
  4. Väldigt anpassningsbart operativsystem.
  5. Snabb fingeravtryckssensor.
  6. OLED-skärm.

  Negativt:

  1. Ingen 120 Hz-skärm. Visst, man kan väl kanske hävda att det inte är någon rättvis jämförelse, eftersom en iPad med 120 Hz kostar flera tusen mer, men jag vill ändå påtala vilken skillnad 120 Hz gör. Jämfört med min iPad Pro så känns S5E väldigt hackig/oföljsam, och vid scrollning så släpar svart färg efter på skärmen på ett märkligt sätt. (Det kan väl även påpekas att Galaxy Tab S6, som ligger i ungefär samma prisklass som iPad Pro, ofattbart nog inte heller har 120 Hz.)

  2. Wifi-antennen är riktigt usel. Även om man håller surfplattan helt optimalt (vilket inte är lika optimalt för ergonomin) så tappar internetuppkopplingen fart ofta och det händer titt som tätt att den bara står och tuggar utan att något händer. Om man dessutom håller plattan på ett sätt där antennen täcks av något (t ex en hand, ett finger eller ett klädesplagg), vilket är väldigt lätt hänt med tanke på placeringen, så sjunker farten direkt med 70-80%. För en produkt som är beroende av wifi och designad för att hållas i händerna under användning så anser jag detta vara en designmiss som inte kan ses som acceptabel.

  3. Om man har automatisk ljusstyrka aktiverat så går den då och då ner i botten trots att man befinner sig i ett ljust rum och ingenting täcker kameran. Vet inte om det beror på surfplattan eller om det är nån bugg i Android, men störande är det hursomhelst.

  4. Enligt produktspecifikationen ska batteriet hålla flera timmar längre än min iPad, men det stämmer inte i praktiken. Jag har avaktiverat automatiska uppdateringar och sänkt ljusstyrkan, men faktum är att batteriet trots detta räcker uppskattningsvis 20-30% kortare tid än på iPaden.

  5. Efter att jag använt surfplattan, varit iväg på jobbet och sen skulle använda den igen så var den helt plötsligt stendöd utan anledning. Den reagerade till synes inte på varken knapptryckningar eller att jag kopplade in laddaren. Som tur var gick det att få igång den igen via en hard reset, men det känns ändå som ett tecken på bristande kvalitet att något sånt här ska kunna hända andra gången plattan används. (Har aldrig råkat ut för något liknande under alla mina år med iPad.)

  På det stora hela är jag nöjd, men jag vissa aspekter är märkbart sämre än på iPad. Å andra sidan får man ett operativsystem som kan göra så mycket mer, så man får väl se det som en godtagbar kompromiss.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Mest prisvärda valet för en tablet med AMOLED skärm.

  Har inte märkt av några WiFi problem som rapporterats av andra användare.

  Utmärkt för Surf och Stream. För krävande spel bör man nog titta på Galaxy Tab S6,S7
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Riktigt bra surfplatta! Skärmen och ljudet är kanon. Jag använder den mest till spel och att titta på film och serier.

  En nackdel är att den saknar hörlursutgång. Adaptern man får till funkar men är inte optimal.

  Plattan funkar kanon till att spela Call of duty mobile med High graphic inställt. Inget lagg
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  15 dagar sedan
  Fantastisk skärm och bästa ljudet jag hört på en platta!
  Batteri som håller länge och quick charge, kan inte bli bättre :)
  Lätt 10/10.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Köpte denna med studentrabatt från Samsung för 3890 kr inkl frakt. Jag gick från Samsung Galaxy Tab A 10 (2016). Sökte efter en något större padda på Android, ca 12 tum men gick bet.
  Jag valde S5e ist f S6 utifrån omdömen o tester.
  ++++ displayen! Amoled med harmoniska djupa färger och bra känsla. Bör vara bättre ljusstyrka än min gamla LCD. Dock ett snäpp kvar till Ipad i känslan.
  ++++ ljudet på inbyggda högtalarna överraskar.
  +++ Wifi. Vid jämförande mätningar är den mellan 10-20/25 procent sämre på än min gamla, enklare padda. Gäller bägge frekvenserna.
  ++++ Kvalitetskänsla

  Sammantaget är jag mycket nöjd än så länge, dock är två dagar inte tillräckligt för att bedöma allt. För detta pris känns det som good value for money.

  Jag kommer använda den till surf, läsa morgontidningen, som navigationsplatta i båten och titta på film med.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Rekommenderas om du vill ha en platta för film och surf, eller kanske spela hearthstone?

  Jag som trodde att mobilen används föra att kolla film, så fel jag hade. Har en xperia 5 ii som är riktigt bra och snabb, så storleken på en note 20 ultra känns onödig och klumpig då jag hellre använder mobilen för annat och en surfplatta för media.

  Denna surfplatta har också en amoled skärm, det ända jag önska är 120 hz, men för detta pris är det värt istället för tab s7 som har 120 hz fast till ett mycket högre pris.

  Har inte heller haft problem med min Wifi som andra nämner.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  "Helt ok" blir mitt betyg. Jag använder den mest som mediaenhet.

  + Fin skärm
  + Bra batteritid
  + Gör det den skall utan något märkbart lagg
  + Bra ljud i högtalarna
  + Snygg, väldigt tunn och smidig

  - Inget 3.5mm uttag, suck! (Samsung, ni behöver inte kopiera allt Apple gör)
  - Ingen vattentålighet
  - Ingen trådlös laddning
  - Inget unikt för just denna, men med såhär tunna ramar så är den lite svår att hålla i. Kommer bli ett fodral för min del.

  Kommer från en underbar Sony Z4 tablet och även en ipad
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Ok nu har jag köpt den det va denna eller Huawei media pad m5. Tänkte ja m5 är kraftigare men jag spelar inte tunga spel så denna får duga. Hade inga stora förväntningar av denna plattan pga sd 670 processor men så fel jag hade. Det första när jag öppnade lådan såg jag hur tunn den va och vägde inget och skärmen är outstanding. Sen börja jag lägga in mina appar och tog bort och inaktiverade jag massa samsung appar som jag inte behöver. La in massa spel och gick in i utvecklar system drog ner anim till 0,5 och den blev super rapp. Ljudet är sjukt på plattan helt sjukt vilket ljud en platta kan ha, ren njutning. Så med massa appar och spel som jag har lagt in så är den fortfarande lika snabb, är väldigt imponerad på hur den fungerar. Sen testa jag 4k klipp på Youtube och wwwwwoooow vilken bild blev helt ställd, hade man satt upp plattan på väggen som en tavla med 4k bilder/video så hade man inte märkt det va en surfplatta. Har inte prövat dex än men fattar meningen med det, super nice. Varför den inte får fullpott är priset lite dyr för att vara sd 670 den klarar inte lite tyngre grejer tex krävande spel men funkar fint annars till små spel ,media internet, Youtube och dokument, samt läsa e- böcker. Batteriet är riktigt bra blandad körning så varar min 1/5 dag ca och jag tycker det är bra nog. Det sägs att plattan klarar 14tim video spelning i sträck har inte testat men kan vara möjligt. Hade denna haft sd 855 så hade varit fullpott och värt priset samt en penna så man kan rita vore nice. Så om ni inte spelar krävande spel så duger denna till mycket och lite till men vill ni spela krävande spel mm då ska ni vänta på s5 eller köpa tab s4. Som sagt jag är väldigt imponerad av denna plattan på tanke vad jag har tryckt in i den och att den inte laggar alls och flyter på som fan. Super skärm, ljud, funktioner, tunn, rapp, usb-c, snabb ladd, android pie och har inga problem med wifi på denna enhet. Jag kan ha missat något men min upplevelse på denna plattan är mer än bra och bäst.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Lämnade tillbaka min idag efter att konstatera att den inte håller måttet. Synd på en så slim och snygg platta med utmärkt skärm och ljusstyrka.

  Köpte den i syftet att använda som navigationspadda till båten, där den kopplas via WiFi till AIS'en. Kopplingen droppar hela tiden, vilket innebär att positionen och AIS-data förloras. Fungerade utmärkt med min gamla Tab E.

  Hopplöst hur dåligt WiFi man kan bygga in i en ny padda. Har inget förtroende att det kommer fixas heller, det sitter nog i hårdvaran och inte drivern.

  För mer info, se min jämförande film på https://www.youtube.com/watch?v=UQwG5bjHq5w
 • Perfekt
  1 år sedan
  Kanon! Wi-fi är inga problemet och skärmen är fantastisk! Studentrabatt på 20% hos Samsung.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Skärmen,ljudet,batteriet i toppklass
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Över huvud taget är det svag WiFi på den. Liggandes eller stående med eller utan beröring. Kommer aldrig upp i max-hastighet om jag inte står vid routern. Där mobilen hittade 10-15 nätverk nöjde sig S5e med några stycken. Den kör tydligen MU-MIMO 1x1 också. Fullständigt värdelöst när kanske huvudsyftet med en platta är streaming.
  Lämnade tillbaka min.

  https://www.reddit.com/r/samsung/comments/bhxt3x/galaxy_tab_s5e_so_far_so_bad_wifi/