Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung UE75RU7105

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung TV (477)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt nöjd med denna måste jag säga. Jag gick från en 50" Panasonic plasma-TV som jag har varit nöjd med, men pga det långa avståndet mellan soffa och den enda väggen där jag kan ha TV:n så ville jag ha något större.

  Jag tänkte i detta fallet att jag skulle ångra mig och att man bara betalar för storleken medan bildkvalitén skulle vara något sämre.

  Visst har jag gått runt i butikerna och sett alla OLED och QLED på max ljusstyrka som ser väldigt bra ut jämfört med de lite billigare som denna. (Den är ju såklart inte billig, men jämfört med de andra i denna storleken så är den det)
  Men när denna kom upp på väggen hemma så var blev jag väldigt positivt överraskad.
  Jag gick från 1080P så hoppet upp till 4K var ju ett stort steg, knivskarp bild även på denna stora skärmen.
  Ljusstyrkan är mer än tillräcklig även mitt på ljusa dagen, på kvällen använder jag gärna eco-läget som automatiskt sänker styrkan om det är mörkare i rummet, så det blir lite skönare för ögonen.

  Färgerna tycker jag är riktigt bra. Svärtan trodde jag skulle vara bättre på min gamla plasma men så var inte fallet, denna är bättre men kommer såklart inte i närheten av t.ex OLED.

  Menyerna är snabba, den är alltid i ett standbyläge vare sig man vill eller ej vad jag har kunnat hitta i inställningarna. Detta gör att den startar otroligt snabbt och har kvar det du senast hade uppe, t.ex. Youtube.
  Apparna är snabba och fungerar mycket bra, Jag använder telefonen för att casta Youtube-videor i t.ex. 4K 60fps och det går direkt, ingen som helst väntetid på att det ska ladda innan videon startar.
  Netflix-appen använder jag med för att spela upp 4K-material.
  Det är väl egentligen de apparna jag använder som TV:n har förinstallerade, annars använder jag mig utav en Chromecast för t.ex HBO, Prime, SVT osv.
  Jag kollar inte alls på gammal vanlig marksänd tv, så har ingen antenn inkopplad och kan inte säga något om den funktionen.

  Spel fungerar jättebra, snabb och responsiv är den. Om du vill att den ska sköta det automatiskt så känner den t.ex. om du startar ett spel på din PS4 och startar då "Game Mode" som stänger av olika finesser som "interpolation" osv för att göra den så snabb som möjligt och ge minst delay/input lag när du spelar.
  Startar du sedan en blu-ray så stänger den av spelläget automatiskt för att gå tillbaka till de bildinställningarna som du kanske föredrar vid filmtittande.

  Även med "Game Mode" på så ser det fantastiskt ut med HDR i t.ex. God of War.

  Inget 5Ghz Wifi som föregående omdöme nämnde. Personligen så täcker inte mitt 5Ghz hela huset så jag kör alla enheter på 2.4Ghz ändå, Inga problem för mig.

  Vill du ha en STOR TV, med bra och skarp bild så kan jag absolut rekommendera denna. QLED och framförallt OLED är ju de bättre valen om du vill ha den bästa bilden men då kommer du snabbt upp i 20 000, respektive 60 000+ för denna skärmstorlek.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  12 mån sedan
  Gick från en samsung 59” plasma från 2012 som jag var nöjd med, till denna tv. Har haft tvn nu i två veckor och jag är mycket nöjd med den med tanke på priset. Köpte den på en drive som elgiganten hade priset var då 9990kr. Tycker bilden är bra och flyter fint. Har inte provat någon spelkonsol så kan inte uttala mig och hur de fungerar. Det som jag kan reagera på är att de ”knäpper” lite i tvn på baksidan. Inget som stör mig när man har volym på, på tvn.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Anständig tv för priset
 • Dålig
  1 år sedan
  TV: n visar spökbilder, pixlarna ändrar inte färg tillräckligt snabbt eller synkroniseras med vertikal uppdatering (inte säker på vilken) så att ramarna blandas ihop. Motion plus-alternativet fungerar kring detta i vissa situationer, men räcker inte och blir ibland fortfarande "smutsigt" (och personligen tycker jag verkligen om tvåloperaeffekten, så att möjliggöra motion plus är inte acceptabelt för mig). Det här är första gången detta händer med mig på någon TV.

  Jag försökte ta reda på med butiken (Elkjøp) om de eller Samsung kunde fixa det, eller om det var ett tillverkningsproblem. Tydligen är detta normalt eftersom de bara sa till mig att de skulle behöva "kalibrera" den för att undvika dubbelbilden (det kostar 999kr om jag tar TV: n till butiken själv, 2995kr om de kommer hem). Detta kan vara öppet för tolkning, men enligt min mening är rena bilder när jag flyttar att undvika dubbelbilden en grundläggande funktionalitet, inte en förbättring som jag måste betala extra (förutsatt att de fixar det helt och inte bara täcker det för det mesta part).

  Så jag ska returnera detta och försöka köpa en bra som åtminstone har de grundläggande funktionerna rätt (även om jag måste gå till 65 ":-().