Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AOC CQ32G1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AOC Bildskärmar (135)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  9/10, mest prisvärda spelskärmen i denna storlek?

  + 1440p
  + VA-panel
  + Freesync (fungerar utmärkt med G-Sync men man bör hålla sig över 60 Fps / Hz i alla lägen när man spelar, kom även ihåg att sätta FPS limit på 141!)
  + 32"
  + 144 Hz
  + Curved/Kurvad/Krökt

  - Stativet, ej höj/sänkbart

  +- Menyn, har sett bättre men har också sett sämre.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Mkt nöjd med skärmen 144hz / 1440p är nice. Matchat med ett GTX1660TI i Freesync är det som en dröm. Då jag endast spelar bil simulatorer så är det bara att spara till två till 😉
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Jag har haft den i dryga 4 månader nu. Väldigt nöjd med den!

  +32 tum
  +Va panel
  +144hz
  +G-syncen fungerar fint!
  +Väldigt snygg med tunna kanter
  +Ljus skärm med vibranta färger
  +Vesa fäste

  -+ Böjd skärm

  -Icke höjdjusterbar
  -Ghosting är märkbar
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Helt underbar skärm har absolut ingenting att klaga på efter en veckas frekvent användande. Kan tillägga att min tidigare skärm var platt med TN-panel och var endast 75 Hz så det var minst sagt en rejäl uppgradering för min del.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Väldigt imponerad av denna skärm.

  Har alltid kört på dells IPS-skärmar men efter att jag köpt en VA-panel TV så tänkte jag att det kunde vara dags att prova en likadan till datorn. Måste även berömma AOC för packningen av skärmen. Att fot och hållare ligger separat ovanpå i förpackningen och som man sedan monterar medan skärmen ligger kvar i kartongen är en väldigt smart design.

  + Svärtan är mycket bättre på denna än på en IPS-panel och även färgerna är närmre en IPS än en TN-panel. Däremot upplever jag att den har mer clouding men då främst när man startar datorn och inte när man har massa färger/eller aktivt gör saker på den.
  + Storleksmässigt var det ett kliv från 27" till 32" men upplever att texten fungerar bättre i 2560x1440 på en 32" då jag personligen tyckte den blev lite väl liten på min gamla 27" dell.

  - Går bara att vinkla stativet, inte höja och sänka. Spelar dock ingen roll då skärmen ska vara under ögonhöjd.

  Tips!
  Kör med display port istället för HDMI om ni ska upp i 144hz, körde HDMI först men kunde bara välja 75 hz som max medans den andra kabeln visade hela vägen upp till 144hz. Skärmen kommer även med vissa förinställningar för t.ex. spel men upplever att färgerna blev extremt saturerade så kör själv utan.

  Uppdatering:
  Det är trots allt en hel del clouding och BLB på denna, och det är även några horizontala väldigt osynliga streck på vissa bitar av skärmen så får se om jag behåller eller ej.

  Uppdatering två:
  Denna åker tillbaka då jag valde att köpa en Asus pg279q istället.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Har haft skärmen 1-2 månader och är riktigt nöjd. Hade varit nice med 4k/större upplösning då det är en 32" men den fungerar klockrent, väntar på min andra så fort den kommer tillbaka i lager så ska jag ha 2 st likadana.

  Otroligt prisvärd! Aldrig haft en så pass bra skärm för det priset.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Ganska bra
  7 dagar sedan
  Först och främst, om din enda användning för denna bildskärm är spel behöver du inte läsa längre. Det är helt bra för vad det försöker uppnå. Men om du syftar till att använda den för mer än detta, läs vidare.

  CQ32 lider av BLB som kan vara ett problem beroende på vilken typ av innehåll du konsumerar. Det märks mycket på innehåll som mest är svart.

  Eftersom den här skärmen inte är UW behöver du dessutom ordentligt avstånd för att undvika oklarhet. Även på ungefär en meters avstånd varierar texten i topp och botten mycket i skarphet. Om du planerar att använda detta för att skriva dokument, surfa på textrika webbplatser eller göra bildarbete kommer du snabbt att märka skillnaden. Till och med en vit sida visar färgskillnader längst upp och botten. Detta mildras något genom att ytterligare öka avståndet till skärmen. På cirka 2 meter är det inte så märkbart, men ingen har ett skrivbord som är djupt och försöker göra något allvarligt arbete. I den meningen fungerar det bättre som TV-ersättare.

  Texten är vanligtvis den mest tydliga i de övre 33% av skärmen och ser något suddig eller oklar nära botten. Detta är absolut oacceptabelt för något arbete angående text eller bilder.

  Så för det första: För spel kommer du inte att märka mycket (om inte alls) av BLB och du lider inte så mycket av oklarhet. Gör något annat än det, och jag rekommenderar starkt att du letar någon annanstans.