Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech G MX518

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Möss & pekdon (96)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.15)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Nästan lika bra som originalet. Jag testade minst 10 olika möss för att ersätta min gamla MX518 men blev bara besviken. Denna är inte identisk eller perfekt, men det närmaste den gamla MX518 man kan komma.
  Hoppas den håller lika länge!
 • Dålig
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Jag har haft Logitechmöss sedan MX500, en G400s sedan ~2014, och var givetvis positivt överraskad över återlanseringen av MX518. Minnet är luddigt och kantat av nostalgi för originalet, men antingen har min smak förändrats drastiskt eller så är denna variation förändrad för det sämre i mitt tycke.

  För att börja lätt är att klickljudet är något högt. Scrollhjulet låter mjukare än det tydligare "knarrande" ljudet från G400s och har ett mindre märkbart steg. Jag upplever inget av dessa särskilt negativt förutom att klickkänslan i hjulet känns något tyngre. Detta kan dock i jämförelsen komma från slitage på min G400s.
  Känslan av materialet på sidan är godkänd även om jag inte upplever att jag fick riktigt bra nog grepp. Detta är däremot inget problem om man naturligt vilar sina fingrar vid den övre kanten av sidans greppyta vilket jag inte gör, kanske då jag har rätt så små händer.

  Så, varför 1 stjärna?
  Efter inköp plågade jag mig själv i ca. 30 minuter innan den fick bo i en låda i 6 månader fram tills nu då jag fortfarande hemsöks av besvikelsen. Jag drar mig in i det sista att ge bottenbetyg, men då den för mig är helt obrukbar kunde jag inte med det positiva jag hittade motivera ens 2 stjärnor.

  Känslan i handen är vad jag närmast kan tro att sandpappra bort fingertopparna kan kännas som. Ytan på mittenskiktet gör att handen omedelbart känns svettig eller som att musen klibbar mot handflatan. Den totala avsaknaden av textur gör att t.ex. justera greppet om musen ger en distraherande onaturlig känsla. Detta görs värre och tydligare med kontrasten mot materialet på sidorna av musen.

  Jag grävde upp den ur skamvrån innan denna recension för att se om mina känslor skulle mjukna vid en ny testperiod. Tyvärr.

  Men det är ju kul att dom flesta andra som återupplever en favorit i repris verkar ha haft en lyckligare återförening.
 • Bra
  1 år sedan
  Kan bara instämma i vad andra redan sagt. Switcharna på musen låter faktiskt typ dubbelt så mycket som min gamla Mx518 att det faktiskt blir lite irriterande. Obegripligt hur de lyckats. Scrollen känns lättare (men den har fortfarande tydliga steg enligt mig). At musen som sådan är något lättare är helt okej då utformningen gör att den fortfarande går stabilt över mattan och lyfter man mycket är det bara positivt. Hero-sensor i all är men det är ju just formen som gör att musen får ett bra betyg. Saknar premium-känslan som den förtjänar men har du haft en MX518 och saknar formen kommer du ändå bli nöjd. Klarar du dig utan formen tror jag ex. en G403 ger ett bättre helhetsintryck.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter säkert 10 års daglig användning börjar min gamla MX518 se ut lite som en orm som ömsar skinn och/eller smälter, så tänkte att det kanske är dags att byta ut den.

  Kom fram till att jag egentligen inte behöver mer knappar, funktioner eller trådlöst, och tycker om formen, designen, hjulet och DPI+- knapparna, så kändes som att det vore lämpligt att köpa en ny MX518.

  Exakt samma form, funktion och placering av knappar. Vikten kanske är något lägre, men bara märkbart vid detaljinspektion. Sidoknapparna känns lite billigare och lösare, men en relativ smågrej. Musknapparna känns ganska likadana men låter dubbelt så mycket. Det första egentliga minuset.

  Hjulet är samma platta gummiplast design, men något har hänt på insidan som gör att stegen kännas mer diffusa, och scrollandet skrovligare. Känns och låter ganska budget. Tystare kanske, man jag föredrar bättre känsla. Definitiv nedgradering där, tyvärr.

  När det gäller teknologin har ju sensorn bra mycket högre upplösning. Inget jag har någon användning för. Om man kör på 16k känns det som att markören flyttar sig innan hjärnan bestämt sig för var den ska sluta. 4k är allt jag behöver. Men jag uppskattar mjukvaruinställningarna för DPI via Logitech G Hub. Kan fininställa hur många steg man vill precis som man vill ha dom.

  Överlag känns det som en billigare MX518. Det är främst då den osköna hjulkänslan som är den mest märkbara negativa skillnaden. Om man har en fungerande original MX518 så vill man hellre fortsätta använda den. Känns mer kvalitet. Men som ersättare bör det väl ända vara denna som kommer närmast.

  2020-05-12
  Hjulskrovligheten har slitits bort med tiden. Hjulet har fortfarande inte samma känsla, men känns nu helt ok. Men det högre klickljudet kommer nog bestå för all evighet.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Hade själv 2 st oldschool MX518 (minst 10 år gamla båda två) och de funkar fortfarande än idag båda dessa två.

  Köpte sedan den här nya MX518-versionen där Logitech försökte återuppliva den.

  Jo, det funkade riktigt bra i typ 5 månader men sedan börjar dubbelklick-problemet att spöka.

  Så här fort gick inte de gamla MX518 sönder. Förstår inte varför nya MX518 håller bara i några månader?

  Skulle inte rekommendera den här nya MX518 men däremot rekommenderar jag helt klart gamla versionen. Går kanske att köpa det på eBay eller något i dagsläge.

  Skulle faktiskt velat ge den här musen 2 stjärnor bara men eftersom det har ändå funkat bra i 5 månader så får den 3 stjärnor utav mig.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Det är nog svårt att hitta en bättre mus för 333 kr. Dock använder jag den enbart till "kontorsarbete" (ej gaming). Hoppas att den håller lika länge som min gamla MX518.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bytte från min G400S och känslan är likadan. En helt underbar mus som ligger perfekt i handen. Ett fynd för 333 hos Webhallen.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Väldigt bra och prisvärd mus som är bättre än min gamla g400s som scrollhjulet har blivit väldigt slitet på. Den enda negativa är att man kan störa sig på att vänstra klick sidan är nån millimeter fel så fingret inte går lent över till resten av musen, det kan vara bara mitt exemplar som har denna ytterst mindre defekten så ta att med en smula salt.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag sänker betyget efter att ha fått erfarenhet med musen.
  Äntligen tänkte jag när jag kan köpa mx518 igen med uppdaterad teknik.
  Den känns lika bra som jag minns det och det är perfekt att man denna gång kan programmera om varenda knapp till vad man vill.

  NEGATIVT
  Musen har inte plug and play med personliga inställnigar, vilket är störande och man märker att när man startar datorn så används inte mina inställningar innan programvaran startar. Vilket ock innebär att det lätt kan uppstå störningar. Detta känns som väldigt stort minus...
  Macrona i musen är inte jättesnabba vilket också är ett minus.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Längtat länge efter denna, saknat min 518 i många år, köpte 2 på en gång! Denna har lite tynre kabel verkar smidigare annars är det samma som förut. Hoppas den håller lika bra eller bättre!
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  + Helhet: Lika bra som min MX518 från 2005. Märker ingen skillnad på 125Hz (2005 MX518) och 1000Hz. Lika bra aim vilket som för mig
  - Klickljudet: Vänster och högerklick låter betydligt mer, så det kan plockas upp av mikrofon och störa andra.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Nu när den reats ut så ändrar jag betyget, passformen vet alla som haft en MX518, magisk.

  Scrollhjulet är som standard det sämsta som kan finnas på en mus, hade glömt hur dålig den var efter att jag kört G400S ett tag som heller inte har en fantastisk sådan men 100x bättre än denna.

  Scrollen har noll motstånd och knappt att man känner av när den byter steg.

  Märker jag någon skillnad jämfört med G400S som har optisk sensor? Nope.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Finns egentligen bara en sak att säga: Gillade du gamla MX518 och vill ha en ny kommer du gilla denna.

  Samma passform, samma knappar. Bättre hållbarhet på sladden.

  En perfekt remake helt enkelt.

  För en ny "musköpare" skulle jag också rekommendera denna. MX518 har enligt mig en perfekt design och är mycket skön, men möss är väldigt subjektiva också.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Bra "passform" under handen.
  Gör det den skall :-)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Finns väl inte mycket och säga än, gudomlig
 • Perfekt
  2 år sedan
  Använde G400 under ett par år men efter en tid så började den glappa (som nog alla känner till) och dog helt. Kunde inte hitta en riktig ersättare så jag gav upp och använde mig av en billig Microsoft mus istället. Men I helgen så blev det ett köp. Denna känns exakt likadan måste jag säga - dvs helt perfekt för mig. Otroligt skön i handen - som hand i handske. Den har inbyggt minne så du behöver inte köra Logitech appen i bakgrunden medans du spelar. Använder appen bara för att göra nya profiler/aktivera en specifik profil sen stänger jag programmet. Kan inte säga något negativt. Skulle något ske så planerar jag att uppdatera denna recension.
 • Bra
  2 år sedan
  Jag använder originalet sedan 2006 än idag och blev väldigt glad när jag hörde att det skulle komma en nyversion i näst intill oförändrat utförande. Och visst är den lik. Det enda som skiljer är tre saker.

  Ny optisk sensor, tunnare sladd men även lösare scrollhjul. Det senare kändes inte alls bra för mig. Framförallt känns stegen i scrollen mycket mindre distinkta och otydliga jämfört mot originalet. Att den dessutom verkar ha "sidoscroll" gör att hjulet även känns lite löst åt sidorna.

  I övrigt är den formgiven som originalet, bortsett från logotypen som är ändrad och färgerna. Ligger lika bra i handen och lätt att greppa och lyfta.

  Pga scrollhjulet kommer jag dock att lämna tillbaka denna. Det funkar inte för mig. Då kan jag lika gärna köpa en Logitech G502 privat för att ersätta mina gamla MX518 om de någonsin ger upp. Den känns som en mer värdig ersättare.
 • Perfekt
  2 år sedan
  En klassiker är tillbaka! KÖP! Snyggare än föregångaren. Skrollhjulet är mycket tystare än föregångaren vilket jag upplever positivt! Modern hårdvara för en rimlig peng.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kunglig klassiker som vilar lika skönt nu som då i handen. Känn på en klassiker som håller både för ergonomi och produkt kvalité. Rekommenderas varmt.