Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Deltaco GAM-075 (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Deltaco Tangentbord (64)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.12)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  1 dag sedan
  Köpte till sonen som ville ha ett rgb-tangentbord men tyvärr stämmer inte informationen som ges i användarmanualen med verkligheten. Alternativt så är någon funktion ctrl eller fn-knapparna felaktig. Oavsett så går det inte att skriva tex £ och @ andra tecken än de som nås med shift. Både Alt och Alt Gr är alltså onåbar. Detta gör ju naturligtvis tangentbordet helt oanvändbart oavsett övriga funktioner.
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Man får vad man betalar för antar jag.
  Tangenter har redan börja glappa efter två månader, nog för att ghosting också är ett problem, men det är inte det som är orsaken här, den behöver bara ibland lite mer "kärlek" än de andra tangenterna för att registreras. Kontakten i tangentbordet är lite glapp också, råkar jag _lätt_ skjuta den in i nånting eller bara rucka lätt upp eller ner på kabeln så kopplas enheten bort från datorn.
  Men det största problemet jag har är space-tangenten som är rätt dåligt balanserad, trycker du inte i mitten på tangenten kommer den rätt snart att börja glappa nå fruktansvärt. Den har en switch i mitten av spacebaren och två pseudo/låssas-switchar längst ut i vardera änden för att balansera den. Pseudo-switcharna måste vara lägre än den funktionella-switchen i mitten, för efter ett tag när man tycker 'off center' på tangenten --t.ex när man spelar ett WASD-centrerat spel-- så börjar spacebaren tippa som en gungbräda och tillslut så registrerar den inte knapptryckningarna. Detta lär åtgärdas med att man trycker ner spacbaren med jämnt tryck på båda sidor för att centrera den igen. Kan tänkas att hålen i spacebaren som pseudo-switcharna sitter i är för djupa och att man kanske kan placera nå fyllnadsmaterial däri för att eventuellt förhindra gungbräde-fasonerna, lim skulle nog funka också, men man vill ju gärna kunna ta bort tangenten för rengöring osv, så det är inte direkt någon vidare optimal lösning.

  Då det är ett kompakt tangentbord så är det flera tangenter som har dubbel funktionalitet vilket mer eller mindre går att ändra efter eget tycke, inget konstigt med det, men konfigurationen av sagda tangenter är rätt bökig då den nästan är helt odokumenterad och companion-appen inte lägger sig i den funktionaliteten(kan justera RGB och Macro med den). Manualens tips är _nästan_ bokstavligen 'tryck på FN+Ctrl tills tangentbordet funkar som du vill'... what?! Går även att trycka FN+RShift för att ändra funktionaliteten på andra tangenter, vilket inte står i manualen. Lyckades även byta plats på windows- och Alt-tangenten, tydligen bytt till mac-läge på nå vis, switchar med FN+a och FN+s, ifall någon behöver veta.

  Sen är en av piltangenterna kombinerad med högra Ctrl, så det lämpar sig inte för nå mer avancerad textredigering såvida du inte lärt dig använda vänstra Ctrl för att hoppa hela ord osv. Men jag är livrädd för att kombinera för många tangenter och riskera ändra någon funktionalitet i tangentbordet. Detta är väl inte så mycket tangentbordets fel som det är mitt eget, vill väl bara säga: var medveten om vad du köper och gör inte som jag, och tro att jag ska kunna redigera text nästan lika bra som på ett fullstort tangentbord.

  Inte nå vidare jätte nöjd, men en del av missnöjet kan kanske attribueras till min egen ignorans. Men skulle ändå inte direkt rekommendera detta tangentbord, spara dina pengar och köp ett lite dyrare.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Ett väldigt trevligt tangentbord med god tyngd och känslan av gedigen kvalitet. Enkel och överskådlig mjukvara med massor av läckra effekter. Man kan även ställa in valfri färg på varje enskild tangent. Imponerande i denna prisklass är även att det går att koppla loss kabeln vilket gör det enklare att transportera. Jag använder även detta på kontoret och det enda negativa är att det står ”Deltaco Gaming” på space-tangenten. Det hade räckt med ”DG” eller ingenting alls. Där av min 4/5. Men andra ord KÖP!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Värt varenda krona, testat MÅNGA mekaniska tangentbord och kan säga att detta gör precis vad det skall till ett fantastiskt pris.
  Enda minus är dom något plastiga tangenterna och den väldigt simpla mjukvaran till datorn.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Ett helt okej tangentbord men jag måste fått ett måndagsexemplar för min A tangent mellanåt slutar fungera för några sekunder innan ja klickar på den flera gånger så funkar den igen. Förutom detta så¨är sladden lite för kort men för detta priset.. så får man ta de helt enkelt. Det kommer bli ett reserv tangentbord.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Ett bra 60% tangentbord för pengarna. Något som skulle ha varit bättre skulle vara en längre kabel till den.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Riktigt bra 60% tangentbord. Framförallt prisvärt. Det enda jag kan klaga på är de fula keycapsen som sitter på det. Bytte ut alla mot Duckys keycaps. Känns som ett 1000kronors tangentbord nu. Hade fått full pott om det var snyggare tangenter som sagt.

  Plus: priset, känslan, enkelheten, rgb, funktionerna.
  Minus: buggig mjukvara (som ej behövs) fula keycaps