Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

BeSafe iZi Plus X1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla BeSafe Bilbarnstolar (27)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Fy fan vilket skräp detta är. Längtar tills dagen då jag kan hälla bensin över stolen och tända eld på den. Varje dag förbannar jag dess oöverträffade uselhet. Det spelar ingen roll hur säker stolen är när den är så fruktansvärt otymplig och designad för att motverka allt var användarvänlighet står för.

  - Bältessträckaren är en mardröm. Den löper ofattbart trögt (riktigt svårspänd), bältet spänner olika hårt över höger och vänster axel (känns inte vidare säkert) och knappen för att lossa bältet sitter obegripligt svåråtkomligt (hålet är för litet till knappen + knappen är för liten och sitter i en helt fel vinkel i förhållande till hur du sticker in fingret). Du måste ta i med all kraft du har när du spänner bältet annars sitter det för löst.

  - "Smarta bältesmagneter" låter bra i teorin men fungerar dåligt i praktiken så bältena släpper från magneten lätt.

  - Stolen är så stor att den knappt får plats i bak på en stor bil (V90). Den som sedan vill sitta i framsätet kan räkna med att slå knäna i frontpanelen.

  - Att växla lutningsläge fungerar dåligt av två orsaker: 1. Spaken/knappen sitter mycket svåråtkomligt under stolen vilket gör att man kanske inte kan luta stolen under färd. 2. Stolen är så stor att den kilas fast av den främre passagerarstolen vilket gör att man inte kan ändra lutningen utan att skjuta fram passagerastolen framför.

  - Fotplattan som man pumpar mot baksätets ryggstöd har förstört stoppningen i baksätet på min bil pga trycket. Ryggstödet på baksätet har alltså blivit deformerat.

  - Baksidan på den främre passagerastolen får märken av barnstolen.

  - Spännena som ska stabilisera stolen underifrån går inte att spänna tillräckligt hårt.

  Fler brister kan räknas upp men ni har nog redan förstått poängen. Köp inte denna produkt om du vill hålla dig mentalt frisk!

  Vi har en Britax-stol i vår andra bil och den leder inte tillnärmelsevis till samma frustrationer.
 • Bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Det är en stor stol. Så pass att du får klara dig utan höger backspegel om du har den fram.

  För en kompetent bilförare så är det inte ett problem då man har mitt- och vänsterspegel att förfoga, samt vid behov går det att luta sig över passagerarplatsen för att se högerspegel, t ex vid parkering.

  Något som jag saknade i instruktionsanvisningarna är en varning för att inte skjuta fram stolen för tight mot instrumentbrädan. I mitt fall har det blivit tryckmärken med tiden som så klart är negativt för andrahandsvärdet på bilen.

  Som många säger så är stolen prisad för sin säkerhet och det känns tryggt att köra bil med barnen i dessa stolar. Överlag är jag nöjd med stolen men det borde ha framgått tydligare att stolen förmodligen är olämplig att köra med i framstolen om man inte har en enormt stor bil eller möjligheten att höja/sänka sätet. Samt att man borde varna användaren vid installation att stolen kan lämna avtryck på instrumentpanelen om man inte lämnar lite wiggle-room.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Bra stol, men väldigt stor.
  Det är lite bökigt med bältade stolar, men den kommer i gengäld kunna användas länge så vi inte tar en dumt beslut att vända våra barn för tidigt för att vi behöver köpa en ny stol.
  Haft den i en Hyundai i30, då satt man inte gärna i passagerarsätet
  Har nu en Skoda kodiaq och där är det absolut inga problem i passagerarsätet
  Så om du vill nyttja passagerarsätet så är det en bil med stort baksäte som gäller.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Detta är min 6:e bilbarnstol och en av favoriterna. Dyr men man känner sig åtminstone trygg med att den är säker och att barnet kan sitta baklänges upp till 5 års åldern eftersom den är rätt rymlig. Relativt enkel att installera, bra kvalitetskänsla (jämfört t.ex Britax Max-Way Plus som kostar mindre men har många plastdetaljer och generellt känns billigare i materialvalen). Bra med benutrymme och enkel att kliva in/ur. Tips: satsa på en bältad stol från början istället för en Isofix-monterad, då slipper ni köpa ny stol när barnet växer - isofixstolar finns bara för barn upp till ca 105cm/16kg, men bältade fungerar för större barn.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Jag har så klart svårt att bedöma säkerhet på denna stol. Är nöjd med den förutom en punkt.

  Den går INTE att använda i framsätet pga av dess storlek. Den är helt enkel för stor och blockerar sikten för den som kör. Vi kör en Volvo XC70 (dvs en stor bil) och jag som är 180 har väldigt svårt att se sidospel. För min fru som är runt 160 är det ännu svårare. Vi har även svårt att se sikten runt kl 1:30-2 pga att stolen blockar sikten (tänk vart visaren är riktad vid det klockslaget).

  Pga detta anser jag att stolen är rent av farlig när du använder den i framsätet. Efter ca 2 månader flyttade vi bak stolen, även om vi gärna hade fortsätt att ha den fram.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Vi gjorde som många andra och gick på att denna är bäst i test. Det känns tryggt. Att den är stor och kan användas länge är också bra.

  Det finns dock ett par problem:
  1: lutningen är, som någon tidigare recensent sagt, ganska rak. När sonen var mindre så föll huvudet lätt fram när han somnade, även i det så kallade sovläget. Vi har lagt en vikt handduk under stolen för att justera vinkeln, då blir det bra.

  2: bältet är trögt att dra åt och verkar kinka lite så att det inte drar lika mycket över höger och vänster axel. Man måste verkligen ta i hårt för att få en bra tryck över axlarna. Det känns sådär, för om någon som är ovan med stolen, tex far eller morföräldrar, ska skjutsa, så finns ju risk att det ej dras åt tillräckligt.

  Sammantaget så är detta störande punkter, men inte värre än att de går att arbeta runt och vi har köpt två stolar, så allt för missnöjda är vi inte.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  För oss var det en självklarhet att köpa den bästa bilbarnstolen på marknaden. Spelar ingen roll vad den kostar. Ska man köpa en stol som ska användas 4-5år behöver man inte snåla när det gäller säkerheten för sitt barn. Helnöjda! Vi har den i passagerarsätet fram, så behövde en stol utan ISOFIX. Annars hade vi valt BeSafe iZi Kid X3 i-Size.

  Löjligt att man ger denna bilbarnstol en halv stjärna för att man inte kan reklamera en trasig produkt på rätt sätt. Reklamationer görs mot återförsäljaren där man köpt produkten. Inte direkt mot tillverkaren.
 • Usel
  2 år sedan
  Köpte denna eftersom Folksam hade den som bäst i test. Dock fick jag en defekt produkt och ett dåligt bemötande per mejl i min korrespondens med tillverkaren. Nonchalans och uppläxning i reklamationsrätt trots att jag är godkänd i två kurser handelsrätt. Väljer man att registrera sitt varumärke "BeSafe" så bör kundtjänst vara med på noterna vilka kunderna är, hela syftet med att kunden inhandlar produkten osv.

  Att hänvisa till att reklamationer riktas till återförsäljaren är ingen hit, att inte kunna förstå att jag inte ville reklamera hos tillverkaren utan varsko tillverkaren om hur en återförsäljare hanterar deras produkter innan de når slutkunden. Det är trots allt en säkerhetsprodukt som jag köpt, kan jag inte förvänta mig en säkerhetsstrategi från tillverkaren i säljledet genom en återförsäljare till konsument? Känns otryggt med en produkt från denna kategori att tillverkaren inte har högre krav än vem som får sälja den vidare trots att jag har förståelse för att vi lever i en marknadsekonomi och förstår innebörden av detta system.

  Återförsäljare som inte har rutiner för hur de hanterar dessa säkerhetsprodukter och leverantörer som troligtvis inte heller tänkt på vilka brister som kan uppstå när där inte finns krav på vem och hur deras produkter hanteras.

  Min upplevelse efter att ha mottagit en defekt produkt inom denna kategorin är att jag känner mig otrygg och osäker inför att handla och använda oavsett leverantör och återförsäljare.