Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Gardena Smart SILENO Life (1000m²)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Gardena Robotgräsklippare (28)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har inte hunnit köra den så mycket hittills men den har gjort sitt jobb precis så bra som jag förväntade mig att den skulle. Det är helt enkelt en Husqvarna till ett lägre pris.

  Smart-delen är jag dock inte så där jätteimponerad över. Den gör det jag främst vill ha den till, skickar en notis till mobilen om klipparen har fastnat eller om något annat har hänt och så kan jag skicka hem den till laddstationen eller skicka ut den för att klippa direkt från appen. Men i övrigt är det inte mycket mer. Jag saknar att kunna göra alla inställningar i appen som finns i klipparens menyer. Det är inget stort problem eftersom 99% av inställningarna är något man gör i början och sen aldrig igen, men ändå, det hade ju inte varit svårt att lägga till det i appen så att man slipper stå på knä framför klipparen och ändra.
  Sen hade jag gärna sett att man kan slå in koden för klipparen genom appen eftersom den måste slås vid många tillfällen.
  Trots bristerna så tycker jag att det är värt den extra tusenlappen som "smart" kostar, bara för funktionen att klipparen själv meddelar när något är fel.

  I slutändan är det här en toppenklippare och jag ser framför mig att sommaren kommer att bli bekymmersfri när det kommer till gräsmattan. Om något ändras så kommer jag tillbaka hit och ändrar mitt omdöme.

  (Jag lägger in samma omdöme på 750 m2-modellen också eftersom jag har en sån också, och dom är identiska till utseende och funktion)
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  28 dagar sedan
  Uppdaterat: 16 dagar sedan
  Den höll i 6h, sen vart den kaputt. Antagligen är det kretskortet som Husqvarna gått ut med, att en batch varit undermåliga. Alltså många som köpt sina robotar 2021 har fått samma fel.

  De timmar den ändå körde var den bra och verkar var en kompetent maskin.

  Update 6 juli.
  Det tog Husqvarna en dag att reparera (byte av kretskort), riktigt snabbt. Så nu fungerar det som det ska igen.

  Den är för att vara en ”gräsklippare” extremt tyst.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Snart en vecka sedan jag installerade den och nu har jag en jämt klippt gräsmatta överallt.

  Har en ganska krånglig trädgård och hade önskat dubbla guide-trådar men även utan har den hittat runt överallt.

  Den känns gedigen och välbyggd.

  Har tidigare haft en Robomow RS622 som bara strulade. Fick i stort detta hämta hem den själv efter varje klippning. Dock har den en funktion som jag saknar på Gardenan. Robomow’n har ingen guidekabel men den kan följa begränsnings-kabeln x antal meter innan den börjar klippa. Eftersom Gardenan backar ut, skulle det vara bra (och borde inte vara så svårt att programmera) om den kunde detsamma. Då hade man enkelt kunna hantera fler zoner.

  Som sagt. Har bara haft igång den i drygt en vecka men den har fungerat helt smärt- och felfritt.

  Enda minuset jag kan ge är menysystemet. Känns lite som de kört google translate från de engelska menyerna..

  En liten uppdatering efter någon månads drift.
  Fortfarande supernöjd! Har bara fått hämta hem den en gång då batteriet tagit slut innan den hittat hem.
  Var lite ivrig med att sänka klipphöjden. Tog ca. 3 minuter innan den klippt av tråden på ett ställe men det kan man inte klandra klipparen för..
  Är väldigt imponerad över hur väl den hittar runt på de mest kluriga områdena på tomten.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har haft igång gräsklipparen i snart en vecka och är väldigt nöjd. Har inte haft några driftstopp ännu. En riktigt prisvärd robot
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har en mycket komplicerad trädgård(1100m2) med smala passager samt lutningar men den bemästrar den galant! Är super nöjd med denna maskin! Har inget att jämföra med då detta är min första men kan varmt rek Gardena