Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Gardena Smart SILENO Life (750m²)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Gardena Robotgräsklippare (28)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.18)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Första intrycket var positivt och den klippte bra i en vecka.

  Sen visade den ett felmeddelande på ena hjulmotorn och jag var tvungen att lämna in den på service. När jag lämnade in den på service fick jag beskedet att det verkar vara många klippare som är tillverkade under början på 2021 som har det felet.

  Så om du är intresserad av att köpa en Gardena Sileno (Eller vissa modeller av Husqvarna) just nu så gäller det att kolla upp serienummer med supporten innan så att du inte köper en gräsklippare som går några dagar och sen hamnar på service några veckor när gräset växer som mest..
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Har haft den nästan en månad nu. Installatören talades sig varm om Husqvarna som har betydligt mer funktioner (så som fler startpunkter som man kan ställa in läggs med guidekabeln) och bättre knivar enligt honom. Men jag är väldigt nöjd med de funktioner som finns och med Gardenas Smart-system är riktigt bra, kan parkera klipparen om det börjar regna t.ex. och ändra schema via appen i telefonen. Vi har en tomt på 750m2 och ca 400 m2 är gräsmatta. Vi byggde huset för två år sen och anlade trädgården samtidigt så det är en enkel gräsmatta utan kuperad terräng eller stora sluttningar, gräsklipparen klarar detta bra men kan nog bli problem om man har större eller äldre trädgård med "tuffare" terräng. Smart är dock att det finns en "kjol" runt om klipparen så fastnar den inte lika lätt. Grannen har en Gardena Sileno+ som lätt fastnar på avgränsningsplåten runt planteringen.

  +Tyst
  +Klipper snyggt
  +Bra funktioner i Smart-systemet
  +Prisvärd
  +Jättesmidigt att spola av med trädgårdssladden istället för att borsta
  -Högsta klipphöjd är 5 cm
  -Fastnar mycket gräsklipp ovanpå klipparen (under luckan) som är svår att få bort)
  -Displayen blir snabbt dammig och svårläst
  -Lyftlarmet är rätt svagt

  Bra köp om man har en lätt och ganska liten trädgård
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Uppdatering Juni 2021:
  Nu har Gardena äntligen kommit med en ny uppdatering av mjukvaran. Den verkar ha återställt klipparen så att den fungerar fint igen.
  Har hittils inte haft några av de problem som uppstod med 2020 års mjukvara. Fungerar klockrent. Återigen bästa robotklipparen.

  Juni 2020:
  Är tvungen att ändra mitt betyg från 5 till 2!
  Detta på grund av att Gardena nu i vår har skickat ut en mjukvaruuppdatering till Life 750 som tyvärr har gjort klipparen betydligt sämre. Innan uppdateringen har klipparen fungerat klockrent!
  Efter uppdateringen så beter den sig inte som den ska. Ibland när den når begränsningskabeln så backar den inte som förut, utan nu försöker den vända direkt när den står över begränsningskabeln.
  Detta resulterar att den förstör rabatterna totalt!
  Vi har även ett litet stenparti i en del av tomen, här orsakar problemet att den numera kör in bakändan över stenarna och lyfts upp. Detta resulterar i att den registrerar "stöldförsök- klipparen lyft" och larmet börjar tjuta för fullt!

  Problemet med att den ibland vänder uppe på begränsningskabel istället för att backa, uppkom direkt efter nedladdning av den nya mjukvaran. Mjukvaran skulle göra att den klarar smala passager bättre + aktivera en frostsensor. Men tyvärr så har den sabbat klipparen!

  Hoppas på att Gardena/Husqvarna skickar ut en uppdaterad mjukvara snarast eller lägger ut den förra mjukvaran på hemsidan igen.

  September 2019:
  Har nu tuffat omkring i två månader på vår gräsmatta från första dagen. Helt suverän. Inte ett stopp en enda gång.
  Klipper i solsken som ösregn utan några problem.
  Väldigt tyst.
  Spolsäker - går att rengöra med trädgårdsslangen.
  Valde denna eftersom de nya Gardenaklipparna görs av Husqvarna och delar reservdelar med deras mindre modeller.

  Utseendet ska väl kanske inte vara avgörande vid val av robotklippare, men det är ju inget negativt att Sileno Life är de snyggaste klipparna på marknaden 2019 :-)

  Valde inte Smart varianten då jag inte kunde se att jag behövde de funktionerna. För övrigt exakt samma klippare.

  Vår guidekabeln går i en sluttning på tomten, och där fick jag lägga om riktningen på kabeln några gånger innan det blev bra. Den hade lite svårt för att följa.
  Vet inte om detta gäller alla robotklippare eller bara Gardena.

  Det man kanske bör veta är att Life modellerna kör med de stora hjulen framåt. Fronten på klipparen är alltså där klipparen är som högst. Det kan påverka om man vill att klipparen ska köra in under låga rabatter, buskar och häckar.

  + Pålitlig
  + Medföljer 200m kabel + massor av märlor
  + Tyst!
  + (snygg)

  - Kass instruktionsbok. Det blir ett jäkla blädrande då den hänvisar hit och dit hela tiden...
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Liten, smidig och smart gräsklippare. Delar vissa reservdelar med Husqvarna. 5års garanti just nu.

  Ljudnivå: ****
  Känns välbyggd men låter lite skramlig när den kör ibland tycker jag. Vi har ju inte världens jämnaste gräsmatta heller, men skramlandet låter mer än själva klippningen/motorn.
  Roboten dunkar in onödigt hårt i vissa objekt. Vi har t.ex. ett stort bokträd där rotsystemet inte låter mig lägga ner en kabel. Där smäller det till ordentligt ibland när det tar tvärstopp i stammen. Hade den haft en ultraljudsensor kunde maskinen åtminstone saktat ner innan.

  Funktioner: ****
  Bra att kunna spola av den. Kan kopplas till IFTTT för att t.ex. avsluta klippningen via Google assistant.
  Tycker att appen är lite snål med information. Skulle t.ex. vilja ha påminnelse om knivbyte/kontroll efter körtid.
  Bra med sensorcut, känner av gräsets tillväxt och anpassar klippfrekvensen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Var lätt att installera och är mycket nöjd med robotgräsklipparen.
  Klipper bra utan problem.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket nöjd med denna maskin, jag valde den av 2 stora anledningar.

  1. Går att spola bort gräs och skit med vattenslangen, även undersidan.
  2. Framhjulsdrift, kan inte klättra upp på stammar och fastnar inte i hål, som andra modeller med små hjul framåt lättare gör.

  + Fördel att drivhjulen är skyddade av en "sidolist".
  + Tyst som en mus.
  + Snyggaste roboten.

  - Skulle behövt ytterligare en påse pinnar
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Lätt att installera och har gått tämligen problemfritt på vår lilla gräsmatta (ca 215 m2, men c-formad) i sommar.
  Bara krånglat en gång då den efter två dygn i laddstationen gick ut 90 cm till första startpunkt, vek av lite åt sidan som den brukar innan den börjar klippa och sen sa att batteriet var tomt.
  Dmartfunktionen är ganska osmart, eller puckad. Det är förvisso smidigt att sätta schema eller starta och stoppa från appen. Men har man stoppat för att man vill få tillgång till gräsmattan går det inte att lägga till ett annat schema samma dag. Eller man kan lägga till det, men den klipper inte.
  Det finns ingen kogg, så man kan inte se att den har varit ute och klippt (om man inte är hemma och tittar på gräset), eller hur mycket den klippt vs laddat (kan ju vara en indikation på batteriets kondition).
  Notifieringar funkar till min Samsung Tab S2, men inte till min telefon, Samsung Galaxy A5 2017, trots ominstallation och omstart och jag har kontrollerat att aviseringar är aktiverat för appen.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Min första robotgräsklippare. Gedigen kvalitet, Gör sitt jobb galant, lättöverskådlig i både robotgräsklipparen och i appen. Lätt att installera. Jag är allergiker och fattar inte varför jag väntat sålänge på att köpa en!.

  Ett viktigt tips för er med trånga passager eller avlägsen zon: lägg/gräv ner guidekabeln så att den täcker området. Du programmerar sen roboten med antal meter till detta område. Med det sagt, så är det roboten som mäter avståndet genom att den följer guidekabeln från laddstationen till denna zon, tryck stopp, och du ser antal meter i robotens display. Denna mätning använder du sedan till en egen zon. Och med detta så betyder det att den börjar klippa vid t.ex 45m. Och du väljer själv hur länge den ska klippa av tiden i procent.

  Ytterligare tips för er med studsmatta: Gräv ner den ca 10cm så att mellanstagen är under mark! Så klipper den under utan problem, och mkt snyggare än att ha brädor å annat skräp istället!

  Smart systemet funkar klockrent, Du kan göra/ändra schema, se batteristatus i realtid, drifttid, parkera, starta, wifi status, push notiser om nått är fel. mkt lätt och smidigt. Den har allt du behöver.

  Den är mkt tyst
  Klipper längre än vad spec säger! Mkt bra
  Snyggt klipp resultat.
  Den har aldrig fastnat!

  Helnöjd utan att överdriva!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Fungera bra. Lätt att instellera och behövde ej komplettera efter installation trots 0%erfarenhet.

  Märlor och tråd räckde ej. Därför får den bara 4 stjärnor.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Jag har inte hunnit köra den så mycket hittills men den har gjort sitt jobb precis så bra som jag förväntade mig att den skulle. Det är helt enkelt en Husqvarna till ett lägre pris.

  Smart-delen är jag dock inte så där jätteimponerad över. Den gör det jag främst vill ha den till, skickar en notis till mobilen om klipparen har fastnat eller om något annat har hänt och så kan jag skicka hem den till laddstationen eller skicka ut den för att klippa direkt från appen. Men i övrigt är det inte mycket mer. Jag saknar att kunna göra alla inställningar i appen som finns i klipparens menyer. Det är inget stort problem eftersom 99% av inställningarna är något man gör i början och sen aldrig igen, men ändå, det hade ju inte varit svårt att lägga till det i appen så att man slipper stå på knä framför klipparen och ändra.
  Sen hade jag gärna sett att man kan slå in koden för klipparen genom appen eftersom den måste slås vid många tillfällen.
  Trots bristerna så tycker jag att det är värt den extra tusenlappen som "smart" kostar, bara för funktionen att klipparen själv meddelar när något är fel.

  I slutändan är det här en toppenklippare och jag ser framför mig att sommaren kommer att bli bekymmersfri när det kommer till gräsmattan. Om något ändras så kommer jag tillbaka hit och ändrar mitt omdöme.

  (Jag lägger in samma omdöme på 1000 m2-modellen också eftersom jag har en sån också, och dom är identiska till utseende och funktion)