Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Gardena Smart SILENO Life (750m²)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Gardena Robotgräsklippare (22)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Lätt att installera och har gått tämligen problemfritt på vår lilla gräsmatta (ca 215 m2, men c-formad) i sommar.
  Bara krånglat en gång då den efter två dygn i laddstationen gick ut 90 cm till första startpunkt, vek av lite åt sidan som den brukar innan den börjar klippa och sen sa att batteriet var tomt.
  Dmartfunktionen är ganska osmart, eller puckad. Det är förvisso smidigt att sätta schema eller starta och stoppa från appen. Men har man stoppat för att man vill få tillgång till gräsmattan går det inte att lägga till ett annat schema samma dag. Eller man kan lägga till det, men den klipper inte.
  Det finns ingen kogg, så man kan inte se att den har varit ute och klippt (om man inte är hemma och tittar på gräset), eller hur mycket den klippt vs laddat (kan ju vara en indikation på batteriets kondition).
  Notifieringar funkar till min Samsung Tab S2, men inte till min telefon, Samsung Galaxy A5 2017, trots ominstallation och omstart och jag har kontrollerat att aviseringar är aktiverat för appen.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Min första robotgräsklippare. Gedigen kvalitet, Gör sitt jobb galant, lättöverskådlig i både robotgräsklipparen och i appen. Lätt att installera. Jag är allergiker och fattar inte varför jag väntat sålänge på att köpa en!.

  Ett viktigt tips för er med trånga passager eller avlägsen zon: lägg/gräv ner guidekabeln så att den täcker området. Du programmerar sen roboten med antal meter till detta område. Med det sagt, så är det roboten som mäter avståndet genom att den följer guidekabeln från laddstationen till denna zon, tryck stopp, och du ser antal meter i robotens display. Denna mätning använder du sedan till en egen zon. Och med detta så betyder det att den börjar klippa vid t.ex 45m. Och du väljer själv hur länge den ska klippa av tiden i procent.

  Ytterligare tips för er med studsmatta: Gräv ner den ca 10cm så att mellanstagen är under mark! Så klipper den under utan problem, och mkt snyggare än att ha brädor å annat skräp istället!

  Smart systemet funkar klockrent, Du kan göra/ändra schema, se batteristatus i realtid, drifttid, parkera, starta, wifi status, push notiser om nått är fel. mkt lätt och smidigt. Den har allt du behöver.

  Den är mkt tyst
  Klipper längre än vad spec säger! Mkt bra
  Snyggt klipp resultat.
  Den har aldrig fastnat!

  Helnöjd utan att överdriva!
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Fungera bra. Lätt att instellera och behövde ej komplettera efter installation trots 0%erfarenhet.

  Märlor och tråd räckde ej. Därför får den bara 4 stjärnor.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Jag har inte hunnit köra den så mycket hittills men den har gjort sitt jobb precis så bra som jag förväntade mig att den skulle. Det är helt enkelt en Husqvarna till ett lägre pris.

  Smart-delen är jag dock inte så där jätteimponerad över. Den gör det jag främst vill ha den till, skickar en notis till mobilen om klipparen har fastnat eller om något annat har hänt och så kan jag skicka hem den till laddstationen eller skicka ut den för att klippa direkt från appen. Men i övrigt är det inte mycket mer. Jag saknar att kunna göra alla inställningar i appen som finns i klipparens menyer. Det är inget stort problem eftersom 99% av inställningarna är något man gör i början och sen aldrig igen, men ändå, det hade ju inte varit svårt att lägga till det i appen så att man slipper stå på knä framför klipparen och ändra.
  Sen hade jag gärna sett att man kan slå in koden för klipparen genom appen eftersom den måste slås vid många tillfällen.
  Trots bristerna så tycker jag att det är värt den extra tusenlappen som "smart" kostar, bara för funktionen att klipparen själv meddelar när något är fel.

  I slutändan är det här en toppenklippare och jag ser framför mig att sommaren kommer att bli bekymmersfri när det kommer till gräsmattan. Om något ändras så kommer jag tillbaka hit och ändrar mitt omdöme.

  (Jag lägger in samma omdöme på 1000 m2-modellen också eftersom jag har en sån också, och dom är identiska till utseende och funktion)