Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Antec P101 Silent (Svart)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Antec Chassin (55)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Väldigt missnöjd med detta chassi. Har varit Antec trogen fram tils mitt förra datorbygge för 6 år sedan. Den gången valde jag Fractal Design Define R5. Kvalitén på R5 var inte i klass med mina tidigare chassin från Antec (P190, P183, Threehundred, Twelvehundred), så jag valde mellan ett Fractal Design Define 7 och Antec P101 Silent.

  Det som skiljer dem åt är att Define 7 har en USB-C port på frontpanelen och så kostade det också 600 kr mer. Men som sagt så har jag varit väldigt imponerad av kvalitén i mitt P190 och speciellt mitt P183.

  Så valet föll på P101 Silent och vi första anblick verkade det helt ok. Snygg design, bra med plats, fast Antec har tappat den gedigna kvalitetskänslan som de en gång hade när de var i toppen av chassin tillverkare. Skruvar och hål blundar lite, man får trycka till lite extra för att det skall gå att skruva fast HD vaggorna, gängorna i hålen håller inte bra kvalité. Front är riktigt plastig och klångkande ljud hör när magneterna i dörren suger in dörren den sista biten. Allt detta går att leva med, då jag inte är inne i chassit allt för ofta och jag behöver aldrig öppna luckan eftersom hela frontpanelen sitter på ovansidan.

  Det som gör att chassit bara får 2 stjärnor är att Antec har gjort bort sig helt med sina HD vaggor. Man MÅSTE använda raka SATA kablar om man skall montera in hårddiskar i vaggorna. När man tryckt in vaggan och skall koppla in ström och 90° SATA kabel på baksidan, så är hålet i väggen som HD buren är skruvad i alldeles för litet. Min 90°-iga SATA kabel nådde inte ens hårddisken. Kanske en bagatel, men då det ASUS skickar med SATA kabler, som är raka i ena sidan och 90°-iga i andra, så blir det ett problem då den raka måste var i moderkortet.

  Sammanfattning:

  + Stilrent chassi.
  + Hyfsat bra pris (1200 kr).
  + Bra placerad frontpanel med upplysta USB kontakter.
  + Bra luftflöde.
  + Bra utrymme för kabeldragning på baksidan.
  + 4 st medföljande fläktar (1 st 140 mm, 3 st 120 mm)

  - Plastig dörr och inte vändbar.
  - Mindre bra kvalité på passform, hål som blundar. Dåliga gängor.
  - Otroligt dålig konstruktion på HD burarna.
  - Går bara att använda raka SATA kablar.
  - Med följande fläktkontroll överflödig, endast 3 lägen (Hög/Av/Låg). Använd moderkortets kontroller istället.
  - Fläktarna är inte Silent