Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips The One 70PUS7304

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips TV (249)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.58)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Det bästa bild för pengarna (”2019 till 2020") sägs på alla proffstester va OLED-tekniken, gällande kategori TV´n. Nackdel med OLED = 2-3ggr mer ström hungrig (ca 250watt) & kring dubbelt så dyr i inköp av samma 70”, som exempelvis den Philips 70" av 7-Serien 304/12, som denna recension skall handla om 🤓

  VALET
  Velade lite fram & tillbaks mellan olika LED-TV (+ även LG & SAMSUNG), slutligen fastnade jag för Philips Ambilight-tekniken de andra TV´n inte har (-Philips patent på detta). Min tidigare TV i mörkt rum, tvungen att ha nå mjuk ljussken mot den annars starka kontrasten TV-bilden gav och detta fixas riktigt bra av Philips Ambilight (3) -tekniken.

  BILDEN
  Philips 7-serien har deras nya P5-processorn & sett mot tidigare Philips generation, skall det nya CPU´n hjälpa till med att nå bättre den bild som OLED-tv´n har. Är annars riktigt nöjd med bildkvalitén trots att det är en LED-TV, svart ser ut och vara riktigt bra svart. Amblight -tekniken är lite som att.. när du väl växt in i det, så kan du inte förstå hur du kunnat leva utan det! 😬😎 men bilden blir så mycket bättre med denna igång 🤓

  FÖRDELAR
  - Ambilight WOOOW! Smart drag av Philips! (speciellt i helmörka rum! även något behjälplig i ljust rum, det ser snyggt ut)
  - Mindre ström än gamla TV´n med minus 60w/h, projektor med 150watt/h = mindre pengar till ström! för samma stora underhållning 🤓
  - OA-uppdateringar 🥰

  NACKDELAR
  - (partisk!) Kommen från ”Apple-TV” miljön & i och med det, är Andorid userinterface.. så mycket mer krångligare! 🙈 inte att det är jättesvårt, men krångligt!.. användarvänligheten är som dag och natt med Apple-TV användarvänlighet.
  - Att man måste verkligen ställa in TV-inställningarna rätt på externa källorna!. Det går som inte spara och namnge manuellt & spara olika profiler på respektive källa.. hade vart önskvärt. (hoppas på en sådan bra OA-uppdatering).

  SAMMANFATTNING
  Efter ca en veckas användning & med lite svordomar! så har jag lärt mig TV´s svaga och starka sidor men överlag nöjd med köpet! det går bra att spela, se film, Youtube och annat smått och gått.

  OBS! Märkt att olika externa videokällor kräver förståelse när något skall vara av & annat igång i TV inställningarna = Det går inte att ha samma bildinställning på alla videokällor, för om! så kan en standar (låg) videoupplösning se riktigt värdelöst ut, men om man har bra inställt i inställningarna blir det riktigt bra bild!
  - Detta sägs va vanligt med alla nya TV´n, att kunskap krävs i inställningarna från andra externa källor.

  TECH
  Miljö: WATT = 108watt i drift = 158Kwh/år = ca 160kr/år (a 4timmar/dag).
  HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG, HDR10+
  Bild Lagg : 23ms (rätt OK vid t.ex Tv-spel, den klarar sig 🤓)
  OA-Version: 2 DEC 2019
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Läste på och funderade länge innan köp på Black Friday. Stod mellan denna och två andra. För 10990:- får Philips tvn får anses ligga i budgetklass. Samsung 65q70r för 14990:- mellanklass och LG Oled 65B9 för 17990:- lutar åt premiumklassen.

  Jag valde till slut Philips för att jag ansåg att den gav mest för pengarna. Ljud och bild har gett modellen goda omdömen. Den har både Dolby Vision och HDR10 vilket var viktigt för mig. Dock ska man veta att bara för att det skyltas med att apparaterna stödjer dessa format betyder det inte att de glänser på det.

  Vad beträffar HDR har jag inte så mycket att jämföra med. För att just HDR ska briljera behövs egentligen en högre ”peak brightness”. Något denna tv inte har. Jag upplever trots att jag inte utförligt pillat och ändrat så mycket i inställningarna att tv:n känns ljusstark och tämligen skarp. Spelar man som jag ibland ps4 pro är bilden stor och häftig. Den är inte känd för sitt låga inputlag men jag anser att det funkar bra och inget jag tänker på vid casual gamling.

  Kommer man som jag från en 55 tum känns denna enorm. Man har svårt att förstå hur bara 15 tum kan göra så stor skillnad. Det är en maffig känsla att titta på den och ibland är just storleken avgörande.

  Det inbyggda smartsystemet är ett rent Android 9.0. Vissa forum spyr galla över det så hade inte så stora förväntningar. Jag är dock positivt överraskad. Tycker att det känns ganska rappt och är enkelt att navigera och förstå. Se till att rensa massa appar som redan är installerade bara för de tar upp både minne och onödig kraft. Det finns en inbyggd Chromecast som jag inte testat än. Var först orolig när jag anslöt tvn till det trådlösa nätverket och som det verkar har den inte stöd för 5ghz nätverk utan bara ”bgn”. 2019 är det dåligt att det inte finns. Men inget lagg eller liknande hittills på någon av alla strömmande tjänster.

  Ett av Philips säljargument är Ambilight. Jag har inte testat så mycket men det kan anses vara ganska häftigt och ska genom allt ljus ge skenet av en ännu större bild med ännu mer inlevelse. Sambon hatar det för halva huset skiner upp i olika starka färger såsom lila... Man kan dra ner ljusstyrkan rejält men har man som jag en inredningsintresserad sambo kanske inte det kommer stå på när hon sitter och tittar.

  Tv:n är silver/grå och är inte den snyggaste som finns. Ramarna är inte jättetunna om man jämför med andra apparater och den är dessutom ganska tjock. Det står någonstans att den är vridbar men det stämmer inte. Den står på två fixerade fötter. Jag kommer snart vägghänga den men då måste man se till att både vägg och fäste är hållbara och rejält förankrade då tvn är tung på riktigt.

  Ljudet från tvn är som vanligt det sämsta i hela upplevelsen. Men detta vet man och förstår redan innan. Det är helt enkelt omöjligt att med små högtalarelement bakom en tv få till en bra ljudbild. Denna del bekommer mig inte då jag äger en playbar och en sonos sub.

  På det hela väldigt nöjd hittills. En liten brasklapp bara, se till att köpa denna modell och inte fjolårets 6-serie. Finns många såna ute och de är inte lika bra men nästan lika dyra.

  Jag tycker det är svårt att få till mer ”Bang for the buck” än denna! Kanske isåfall en TCL 6-serie men då är det fortfarande bara 65 tum och ingen ambilight.

  Jag kommer sitta och pilla i inställningarna för att få till så bra och naturtrogen bild som möjligt. De förinställda lägena är ok men det krävs att man kalibrerar lite för att få till det på bästa möjliga sätt.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Mycket nöjd. Mycket TV för pengarna.
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  +
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Stor bild (man vänjer sig snabbt) till billig peng och helt ok bild, men blir trött i ögonen av att kolla på tv:n, vad det beror på vet jag ej. Har kört LG i tv väg tidigare, kanske har de andra paneler som passar mina ögon bättre? Men har hoppat på Hue spåret så då var det Philips som gäller och deras ambilight
  Gillar inte fjärrkontrollens layout och jag saknar ett vridbart stativ i mitten så att jag kan rikta Tv:n mot rummets olika sittgrupper.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har allt jag vill ha. Endast AirPlay som kan saknas men allt finns i Android TV så. Dock funkar det inte att casta från min Telia TV-app. Får endast ”timglas” på TVn. Fel på Philips eller Telia? Tror inte på en lösning på problemet snart iaf.
 • Usel
  1 år sedan
  Varning för Philips Tv-apparater.

  Till min nuvarande skickade de ut en mjukvaruuppdatering som trycker ihop bilden vid uppspelning av lokala mediafiler. Efter kontakt med dem vägrade de ens erkänna att de gjort något fel och påstod att de flyttat de inställningarna till apparna, trots att det varken funkar i Kodi eller VLC. Över ett halvår sen och ännu inte fixat.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Är riktigt imponerad, 70 tum för 9000 på mellandagsrean.
  Innan hade jag en optoma uhd550 100 tum i biorummet. Flyttade in i huset när alla barnen flög ut, då fick jag infötskaffa en 72 tums ramspänd, kändes lite overkill att sluta upp 4k på en 72a, fick inte många slantar för 550 men de täckte en del av en 65-70tummare.
  Fastnade för denna, ja pga priset! Den levererar absolut inte den bästa HDRn och är inte alls lika rapp som andra, men priset!
  Den ger 50hz i bilfrekvens 8 bits panel (priset!), skippade 60hz 4.2.0 HDR eftersom den inte riktigt hänger med i panoreringar samt är lite för klen i ljuset, kör nu allt i 2160p 30hz pillat lite i inställningarna och tagit bort nästan all "hjälp" (skälp) på denna Tv:n.
  GER DEN ABSOLUT 5 STÄRNOR.
  Ps, glömde ju AMBILIGTH. Coolt å stämningsfullt.ds
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpte denna för 8990 kr i mellandagarna och är grymt nöjd.
  Gick från en 55-tummare och skillnaden är enorm.
  Kanonbild både via digitalbox, ps4 och streamingtjänster, ingen tendens till clouding eller liknande.
  Har kalibrerat den med inställningar som jag hittade via sökning online vilket rekommenderas.
  Tv:n kommer till sin fulla rätt vid visning utav material i 4K, men ger riktigt bra bild vid vanlig HD.
  Inga problem att titta på bl.a hockey, fin och mjuk bild, inga eftersläpningar.
  Snabb i menyerna och sökningar via tal in i fjärrkontrollen fungerar klockrent.
  Har inte hittat något att klaga på hitills och ger därför högsta betyg fram tills jag hittar något negativt att säga.
  Rekommenderas varmt!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpte på mellandagsrea för 8990, första exemplaret var dock skevt på något konstigt sätt. Övre höger hörn lutade som bakåt in mot väggen, oavsett underlag. Hela tv var skev, totalt mellan 1.5 till 2 cm från nedre till övre hörn. Byttes ut direkt. Gick från 46 tum Samsung från 2012 till denna... Fy fan vilken skillnad! Helnöjd med köpet till det priset! Ambilight är underbart enligt min mening
 • Perfekt
  1 år sedan
  Kan nog inte få mer TV för pengarna. Gav 10998 på Black week. TVn är stor.. kom från 52” och skillnaden märks 😀.