Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung 970 EVO Plus Series MZ-V7S2T0BW 2TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Solid State-diskar (SSD) (195)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Min andra Samsung 970 EVO Plus och likt den första (en 500GB) är jag överlag nöjd med den. Allt är enligt specifikationen samt enligt de tester som finns på denna enhet ute på nätet.

  Men det finns en sak med den som flaggas som ett problem under testerna och jag nu blivit varse om att det faktiskt är ett reellt problem...kontrollern går varm...

  När jag skulle benchmark:a min 2TB för första gången med Samsung Magician så blev skrivhastigheten betydligt lägre än vad jag förväntade mig (1334MB/s). Först då uppmärksammade jag temperaturen på enheten...83 grader.

  Enheten throttlar helt enkelt vid längre belastning...

  Både 500GB och 2TB (NVMe) är omkring 55 grader vid tomgång (min 1TB 850 pro SATA håller samtidigt 29 grader) och när jag benchmarkar 500GB så stiger temperaturen till 65 grader - men enheten throttlar inte.

  Problemet är att 2TB sitter på baksidan av moderkortet, så ventilationen är sämre än för 500GB som sitter monterad direkt under CPU kylare (som blåser ned på SSDn).

  Throttelproblemet försvinner när jag riktar en bordfläkt på 2TB, då klarar den att leverera enligt specifikation utan att throttla (även om den ändå går varm: idle 45 grader, efter test 72 grader).

  Så denna 2TB är inte optimalt placerad ur ventilationssynpunkt, men det fråntar inte faktumet att jag tycker att Samsung gått lite väl långt denna gången för att maximera prestanda...jag hade helt sett att de hållit igen lite på prestandan och istället satsat på ett mer stabilt system...så jag drar av tre stjärnor...

  UPPDATERING
  Jag monterade en 70mm fläkt som blåser direkt på 2TB, med sänkt varvtalet till 1350 rpm (jag hör inte fläkten) och då throttlar inte SSD längre (idle 41 grader, efter test 64 grader). Men tråkigt att man måste ta till aktiv kylning för att få enheten att fungera enligt spec...
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 dagar sedan
  Nu slutar vi köpa mekaniska diskar, va?
 • Perfekt
  11 dagar sedan
  Snabb!