Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Athom Homey Pro

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Athom Styrenheter för smarta hem (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.11)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Usel

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Jag köpte denna för att jag har hört att Homey skall vara enkelt och superbra som styrenhet för hemmet. Men jag har aldrig varit så besviken.

  Låt ett inte luras av flashiga hemsidor och stora ord. Den suger rejält.

  Kompatibiliteten med smarta enheter är extremt begränsad. Direkt du inte använder det absolut vanligaste, så fungerar det inte. Om du faktiskt bara tänkt styra några brytare, dimmers eller Philips Hue så fungerar den okej. Men då kan du spara flera tusen kronor på att köpa en annan styrenhet som gör exakt samma saker lika enkelt.

  Jag har en enhet, från ett av dom största och vanligaste märkena, som mäter effekten på huset och på värmepumpen. Även om några enheter fungerar, så fungerar inte som. Jag har påpekat detta för över ett år sedan. Det har lovats uppdateringar sex gånger över 1,5 - 2 år. Ingenting händer. Någon skrev att jag själv skulle programmera en app till Homey för att det skulle fungera. Då kan jag lika gärna köra Hassio på en raspberry pi och spara 3000kr. Det roliga är att jag började med hassio och hade allt igång och fungerande i hassio. Men ville ifrån all handpåläggning med något som fungerar utan 100h programmering. Homey är inte svaret. Förutom flera enheter från Fibaro, som inte fungerar med Homey, så har jag även ett tiotal från blitzwolf som inte fungerar. Nu styr min Homey en enhet och min Samsung smartthings styr ett fyrtiotal enheter. Om jag ska rekommendera något, så är det Samsung smartthings hub.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Haft den i ett halvår nu. Brett stöd för olika leverantörer, med smart pluginfunktionalitet. Det här innebär att supporten och kvaliten kan variera för olika leverantörer. Men är man medveten om att det bygger på ett community med dess för och nackdelar är den i mitt tycke riktigt bra. Kom från Fibaro, kommer inte gå tillbaka. Den största parentesen är att du behöver vara beredd på att "pilla" med plugins och inställningar, kanske tom modifiera viss kod. Är du beroende av stöd för specifik hårdvara/givare/brytare kiolla först att stödet finns.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  22 dagar sedan
  En strålande prestation av en uppstickare. Ständigt i utveckling och en lyhörd support.
  Enda felet var att jag inte köpte Pro direkt?
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Använt homey sedan 2018 och är i det stora hela mycket nöjd.
  Men alla tillbehör, lampor, dimmers fungerar inte lika bra. Köp dimmers his en handlare som skriver huruvida den fungerar med homey. Eller titta i homeyappen om det finns stöd.

  Vill du använda homey ska du också gilla att göra "flöden" som styr vad som ska hända. Det finns en imlärningströskel men den är inte särskilt hög.

  Till skillnad mot vad någon skrev så kan du automatisera det mesta i ditt hem.

  Våra lampor ute och inne tänds i mycket stor utsträckning automatiskt. Stuart av sol och tid. Rullgardiner går ner automatiskt och upp när du går upp, eller då vi borde gå upp.

  Vi använder Sonos/IKEA, dimmers av många olika märken, fjärrkontroller, vår Samsung TV, rörelse-detektorer rökdetektorer, översvämningarna osv.

  Vi har strömbrytare som talar om för homey vilket "Mode" vi är i så att rätt lampor släcks/tänds tex när vi har gäster eller är borta.

  Fungerat helt utan problem i över ett år, men har haft problem med vissa tillbehör som inte gillat homey. Köp inte 20dimmers föränn du provat en.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Plus:
  + Smidig att komma igång med
  + Stöder många protokoll
  + Bra mobilapp
  + Enkelt att förstå logiken i flows
  + Stort ekosystem

  Minus:
  - Ej möjligt att ta backup på config utan abonnemang (10EUR per år)
  - Inget webbgränssnitt med full funktionalitet, beta igång nu men med begränsad funktion
  - Priset
  - Trådat nät?
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Bytte ut en gammal Zipabox-controller mot Homey Pro. Modern design i både hårdvara och mjukvara. Det är både lätt och kul att skapa ”Flows” och integrationen med väldigt många produkter gör att det är en användarvänlig produkt. Har en blandning av z-wave, Philips Hue-lampor och -gateway, 433-brytare, robotdammsugare och sonos som alla samsas i Homey. Styr mycket via Googles röststyrning. Precis som jag vill. Vad gäller gränssnittet skulle jag vilja ha Hues funktionalitet när det kommer till att snabbt tända/släcka och dimma lampor i ett rum.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Har hållit på med hemautomation i några år nu. Jag började med Vera sen Vera Plus som jag var rätt nöjd med men uppdateringarna blev färre och färre så jag sökte mig till något annat och det blev en Homey Pro. Vilken överraskning det var när jag började flytta över mina dimmers och sensorer till homey. Mycket lättare än jag var van vid precis som homey fångar upp signalen bättre, dock måst du installera appen för just det märke du har på enheten som du ska installera. Man använder mobilen mycket för att navigera och installera vilket jag inte var van med men det fungerar mycket bra, dock kan man tillverka sina flows på datorn om man så vill.
  Jag är glatt överraskad hur homey fungerar. Den känns mer komplett än bad veran gjorde. Därför den "bara" får 4 stjärnor är att några av mina sensorer jag har fungerar inte till homey fast appen finns, jag får väl se om det kommer en uppdatering. Och sen är det räckvidden på 433mhz som kunde varit bättre. Men i helhet så är homey en perfekt smarthome controller för både nybörjare och vi som har hållit på ett tag.

  //Lars
 • Dålig
  1 månad sedan
  Detta måste vara den sämsta hub jag provat (och jag har provat många).
  Produkten känns plastig & billig.
  Funktionen för vissa ändamål är under all kritik, för att få vissa zwave produkter att samverka måste hubben stå högst ett par meter ifrån för att det ens ska fungera.
  Har även en förmåga att tappa kontakten från en dag till en annan.
  Priset är också på tok för högt!
  Blev ett snabbt återköp och spenderade mindre än hälften av pengarna på en raspberry pi med Home assistant istället, mycket bättre. Nästa inköp får bli en NUC.

  Det enda positiva med denna var att lätt fixa automatiseringar, därav en stjärna. Men det klarar de flesta andra hubbar på marknaden med.

  Vill du ha något "färdigt" ska du hellre kolla på animus eller smartthings, beroende på dina krav. Bättre och betydligt billigare.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Har haft enheten någon månad nu och hade nog något högre förväntningar när det gällde kompatibilitet med enheter av olika fabrikat. Det är viktigt att kolla att enheter är kompatibla med Homey innan man köper en ny enhet helt enkelt. Med det sagt så är den ändå troligtvis den bästa kompromissen för min del som redan hade en hel del enheter av blandade fabrikat och kommunikationsprotokoll. På det hela taget är jag rätt så nöjd med Homey Pro.
 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Inte så smart som jag hoppades.
  Stöd för många protokoll och andra system låter ju bra. Tyvärr hänger mycket på att andra (än Athom) ska göra appar och drivrutiner. Det ger väldigt ojämn kvalitet/stabilitet.
  Inte ens officiella appar lever upp till förväntningarna, tex Sonos integreringen saknar funktioner.
  Värst av allt är den begränsade automationen (Flows)
  Verkar som att det är tänkt att använda Homey mer som universalfjärr än för att automatisera hemmet.
  Min åker nog tillbaka till affären tyvärr.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Perfekt för att samla alla dina GW och enheter på ett ställe. Jag kör Google Assistant, Trådfri GW, HUE, Thermia värmepump GW samt diverse Xiaomi sensorer. Integrerar även IFTTT för ytterligare funktionalitet.

  Jag hade tidigare en Raspberry pie och körde Home Assistant och tröttnade på allt kodande som kräver TID om man inte är utvecklare i grunden.
  Visst som någon påpekar här så kan man exempelvis styra TRÅDFRIs lampor, HUEs lampor eller Xiaomis sensorer från Raspberry. Men du måste köpa exempelvis en Conbee sticka för att Raspberryn ska kunna prata Zigbee. (500:-).
  Vill du sen styra en termostat i huset som pratar z-wave. Ja då behöver du spendera ytterligare 500:- på en sticka som pratar z-wave. Snart är du uppe i vad en Athom Homey kostar. Detta är sånt som redan finns i hårdvaran på Homey och därför kostar den därefter.

  Men tid är också pengar. Och ställer man Home Assistant mot Homey så tog det mig 1 dag med Home Assistant innan jag över huvudtaget kunde börja bygga flows med de enheter jag tillslut lyckades få anslutna. Denna tid spenderades mest på forum för att lista ut hur man gör. Hur mycket tid jag sen la på kodande vill jag inte ens räkna på ...

  Efter 1 dag med Homey är alla mina enheter anslutna och mina flows är till 90% färdiga.
  Då har jag utan att tidigare ens tittat i Homeys gränssnitt exempelvis lyckas bygga FLOWS för värmepumpen där den ökar och sänker temperaturen utifrån värden från mina Xiaomi Sensorer.

  Jag jobbar nära utvecklare i mitt yrke och de säger själv att inte ens DE hade mäktat med detta på en Raspberry på den korta tid det tog för mig att sätta mig in i Homey och få mina flows på plats.

  Köp Homey
  Ladda ner appar till dina enheter
  Byt vy till flows. Fundera och läs communityt en timme på hur det fungerar.
  Bygg dina flows efter behov.
  Klart....

  Men räkna inte med att bli av med alla dina GWs. Homey är inte där riktigt än och jag tvivlar på att de någonsin kommer nå hela vägen fram där.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  5 dagar sedan
  Mycket lätt att installera och lägga till produkter Jag har lagt till över 30 enheter till mitt hem även om jag fortfarande har en Heatit-golvkontroll som bara inte kommer att ansluta och en namron-dimmer som är ansluten men håller timingen ute. Det har mycket gemenskapsstöd men se upp de flesta kommentarer är väldigt gamla och problemen har redan åtgärdats så ibland kan det ta mycket rullning för att hitta hjälp. Min huvudfråga är att även om jag bara har investerat i ett Homey-proffs hoppas jag redan på en ny version som kommer att bli bättre :)
 • Perfekt
  15 dagar sedan
  Har börjat arbeta med att göra huset smartare. Välj Homey Pro som central på grund av flexibiliteten att kunna ansluta utrustning via många olika kommunikationsprotokoll. Har hittills anslutit 6 Z-Wave termostater för styrning av värmekablar och mitt Sonos-system och gjort några "flöden". Kommer att utvidgas ytterligare så småningom med kontroll av lampor, väderstation osv. Väl nöjd hittills.
 • Perfekt
  22 dagar sedan
  Supernöjd med Athom Homey Pro! Lätt att navigera runt i appen och förnuftigt användargränssnitt.
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Har haft detta i drift sedan april. Ser cool ut men verkar lite plastljus. Har varit besviken över hur få enheter som faktiskt stöds i Homey av de jag har hemma.

  Standardappar som Phillips Hue och Gardena fungerade bra. Om du hittar appen som styr din enhet är det ofta med begränsad funktionalitet.
  När det gäller integration med Tesla, Tuya, Broadlink, PixPlus, KooGeek är dessa frånvarande eller så dåliga att de i bästa fall verkar instabila.

  Min bedömning är att detta är en omogen produkt med alldeles för lite färdigt stöd för tillräckligt med enheter som du redan har, såvida du inte bara har köpt produkter i Norge som du är 100% säker på att du arbetar mot Homey.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag använder Homey för att styra flera enheter från olika märken och det fungerar korrekt. Det är enkelt att kombinera Philips Hue, HeatIT, Fibaro och CleverIO (Kjell eget märke) i kontroll och flöden. Jag har testat olika lösningar för smarta hem tidigare, men min Homey blandar allt i mångsidighet och användarvänlighet.