Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Argon Forte A4

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Argon Surroundhögtalare (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Har nu haft dessa ett tag och kan sammanfatta min upplevelse.
  Det första jag märkte var basen som var imponerande för att komma från såpass små högtalare men som jag skulle velat skruva ner lite med vissa låtar.
  Mellanregistret låter bra i musik och sångröster har en naturlig klang men det saknas lite luft i den övre delen av mellanregistret vilket gör att artisterna aldrig riktigt kommer till liv och detta påverkar speciellt kvinnoröster. Ljudet hårdnar även till om man höjer volymen för mycket och kan då bli lite ansträngande för öronen. Har dock jämfört med Q Acoustics BT3 som ligger i samma prisklass och då låter Argon Forte A4 tydligare i mellanregistret men dock mer skrikigt i diskanten. Jag har inte jämfört med andra högtalare i samma prisklass som System Audio Saxo, Dali Zensor 1 AX etc. Mansröster kommer fram väldigt bra med fin klang och djup i rösten. Stereoperspektivet är bra och man kan höra var instrumenten befinner sig i olika låtar. Q Acoustics BT3 levererade en större soundstage än Forte A4 och var också lite luftigare i de övre regionerna men totalt så hade jag nog köpt Argon framför de förstnämnda. Har även ett par KEF LS50 Wireless hemma också men de är i en helt annan liga och låter långt bättre och är dyrare men för prisklassen så är Argon Forte A4 ett bra val.

  Positivt:
  Imponerande bas för storleken
  Bra stereoperspektiv
  Väldigt snygga
  Negativt:
  Basen blir lite överdriven med vissa låtar
  Saknar tonkontroller
  Diskanten är lite skrikig
  LED-lampan som visar ingångsval lyser lite väl starkt
  Det saknas lite luft i den övre delen av mellanregistret

  Sammanfattningsvis så måste jag säga att högtalarna är fullt godkända och de är inte speciellt dyra heller. Hade det funnits tonkontroller så tror jag att dessa hade kunnat prestera ännu bättre genom att skruva ner basen lite.
  Ger 3.5 stjärnor men får bli 3 eftersom det inte fanns som alternativ
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Efter att ha haft dessa högtalare på test några veckor och efter att ha kunnat jämföra dem med KEF LSX, blev det KEF LSX som returnerades. Förstå mig inte fel. Dessa högtalare låter inte lika bra som KEF LSX. Argon har betydligt skrikigare diskant, vilket är den absolut största nackdelen i jämförelse med LSX enligt mig. Skulle Argon ha möjlighet till justering av diskant skulle jag våga tro att Argon skulle komma i närheten av LSX. Med Argon får man i varje fall väldigt mycket högtalare för pengarna. Basen jämfört med LSX är likvärdig om inte till och med bättre i lägre frekvenser. Ljudet är förvånansvärt detaljerat i denna prisklass.

  Fördelar:
  + Snygga
  + Priset
  + Många Anslutningar
  + Inbyggd RIAA förstärkare
  + APTX Bluetooth
  + Frontpaneler med magnetfäste
  + Detaljerat ljud i denna prisklass

  Nackdelar:
  - Skrikig diskant
  - Volymkontroll fungerar inte med LG (Magic remote) OLEDB6V
  - LED I fronten lyser alldeles för starkt om man har borta frontpanelen
  - Ingen justering av Diskant, bas, och mellanregister.

  Kommer det vid något tillfälle en Forte A4 Ver. 2 där volymkontroll med bluetooth tvkontroll fungerar, som har diskret ledring som ej lyser upp hela rummet med ett bländande sken och har justering av diskant/bas/mellanregister skulle jag byta till dem omedelbart
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Dessa högtalare gör sitt jobb för sitt pris. Högtalarlådorna är kompakta o ser snygga ut, framför allt de svarta. Tyvärr levereras de vita enbart med svart färg på frontskyddet.
  Notera att förstärkaren (med alla input/output kontakter) är monterad i den vänstra högtalaren och ser inte ut att kunna switcha (trist), vilket gör att du alltid måste ha sladdarna på vänster sida om dej framifrån.