Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Corsair SF750 Platinum 750W

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Corsair Nätaggregat (68)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 22 dagar sedan
  Riktigt bra nätagg.
  Priset är samma som en ATX PSU som är >750W med platina certifiering, helt ok pris. (<1790kr)
  Korta kablar eftersom det är anpassat till mindre datorer, men de är sleevade. Corsair säljer extension kits eller set med längre kablar som passar de här aggen.
  Kör den här i en Core G3, som är ett chassi på 24 liter för ATX moderkort, längden på kablarna är nästan perfekt för det chassit. (inverterad layout)

  Om någon funderar på denna eller 600w varianten, så tänk på att detta nätagg är passivt några watt högre än 600w modellen.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Jag kommer börja med att säga att jag ger denna produkt full pott eftersom den varit ensam av sitt slag, fortfarande likaså men konkurrenter är på väg ikapp.
  Detta gäller alltså att kunna få 750W i ett SFX format med Platinum märkelse dessutom.
  Priset kan tyckas vara i överkant, men med föregående info i åtanke är priset väldigt bra för en sådan unik produkt.

  Det finns även andra anledningar att ge denna produkt en chans.

  Själva kablarna är av väldigt bra kvalité; jag har haft ett problem med mitt grafikkort där det slutat svara och kraschar vad jag än hållit på med. När jag använder de nya kablarna, vare sig till mitt gamla nätagg (Corsair RM1000W) eller mitt nya så har jag inga krashar längre. Detta med bara 1 kabel som splittras till 2x8, där jag innan testat två kablar men fortfarande kraschade.
  Kan även säga att custom gjorda kablar från cablemod inte heller kunde hindra grafikkortet från att krasha.
  Så något speciellt är det med kablarna som ingår. (Jag tror också mitt grafikkort har vissa problem, men att detta nätagg fixar det är ett bra bevis på bra produkt)
  Andra positiva saker med kablarna är att de är sleavade och lätta att hantera.

  Man måste dock tänka på att detta nätagg definitivt är för mindre chassin. I ett normaltstort chassi kommer det inte gå att nå runt med kablarna på ett snyggt sätt, om ens alls.

  I mina ögon är detta en produkt utan uppenbara nackdelar och rekommenderar 100% till alla som ska köra ett mindre chassi.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt nöjd med detta nätaggregat, kör f.n. i detta chassi och hårdvara:
  https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?o=5116510

  Drar sällan över 500 Watt, har inte sett fläkten snurra upp mer än några enstaka gånger vid högre belastning under lång tid.

  Kvalitén verkar riktigt bra, inget att anmärka på för min del. Har dock läst på vissa forum att vissa av kablarna är något korta för större chassin, så värt att kolla in manualen:
  https://www.corsair.com/corsairmedia/sys_master/productcontent/SF_PLATINUM_User_Manual.pdf

  Fläkten ligger på 92 mm och är PWM-styrd, så borde nog gå att byta ut mot en vettig ersättare ifall den inte skulle överleva kommande decennium.

  Ritkigt välemballerat, saknar dock den sedvanliga Corsair-påsen för kablar. Hade även gärna betalat några extra hundringar för sensorer som rapporterar till AIDA64 eller iCue. Så en SF750i, hehe.