Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung C49RG90

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Datorskärmar (350)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.17)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kunde inte motstå köpknappen när denna skärm dök upp. Hade redan tidigare sneglat på C49HG90 med den föll bort beroende på upplösningen 1080 som jag tycket var lite för lite. Jag skaffade istället et Predator X34 som jag är egentligen mycket nöjd med och det är mot den skärmen jag kommer att jämföra.
  Predatorn X34 är en IPS skärm med inbyggd G-sync vilket passade utmärkt då jag kör ett GTX 1080. Jag kan konstatera lite lättad att mitt GTX 1080 fungerar alldeles utmärkt med C49RG90 Freesync 2. Jag har inga problem med flicker eller dylikt. Man kan köra skärmen med lite olika inställningar jag har valt att köra den på 5120x1440 100 Hz 10 bit color man kan inte välja 120 Hz 10 bit color utan i det fallet bara 8 bit color i nvidia control panel.
  Första intrycket var att skärmen kändes lite urvattnad i färger. Ser man till min Predator X34 IPS skärm är den klart ”mustigare i färger och svärta”. Det är lite som att jämföra OLED vs LCD, DLP vs LCD m.m. Jag trodde nog att Q-led skulle ha lite mer potential i färgtryck och svärta. Nu skall jag väl ändå säga att C49RG90 har den absolut bästa bilden jag sätt på en ”LCD” så det beror nog på vilken typ av skärm som du haft innan du kommer göra jämförelsen med.
  Det andra är att den är bred, väldigt bred. Det kändes nästa lite onaturligt att köra spel på den då du nästan får flytta huvudet i vissa fall. Sammantaget kändes som att den åker tillbaka med tanke på bildkvalitet och storlek. Men jag har nu kört på den i några veckor och nu blir den kvar. Man får vänja sig lite vid storleken och bildkvaliteten. Jag körde också en kalibrering med en i1 display pro vilket gav följande värden vid 250 cd/m2. Jag tyckte 120 cd/m2 blir alldeles för ljussvagt speciellt vid spel på denna skärm.

  Black Equalizer 13
  Freesync Ultimate engine på
  Virtual aim point av
  Brightness 49
  Contrast 90
  Sharpness 52
  Color
  Red 23
  Green 31
  Blue 36
  Eye saver mode off
  Lightning off
  Local dimming auto

  + foten för skärmen är oerhört smäcker och liten i förhållandet till skärmen
  + Storleken när du vant dig
  + upplösningen 1440 jämfört tidigare 1080

  - Ingen ”riktig” G-sync vilket förmodligen är bättre än Freesync även om det fungerar
  - Inte kunna köra 120 hz 10 bit color
  - Bildkvalitén från Q-led kan inte mäta sig riktigt mot andra paneltyper typ IPS
  - HDR aktiverat i Windows ger betydligt sämre bild? HDR aktiverat vissa spel ser inte heller speciellt bra ut? (jag kanske missar något?)
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Underbar skärm på alla sätt och vis, men iom att den har jättekassa drivrutiner så har den ibland problem med att hitta källan.

  Kopplar du in en laptop så är det 50% chans att den kan koppla till den korrekt, 25% chans att du får meka fram och tillbaka flera gånger och 25% chans att skärmen buggar ur och slutar hitta några källor ALLS under de kommande 20 minuterna, även ifall du drar ur strömmen, startar om datorerna, byter display-uttag osv.

  Om du ska in i BIOS måste du först vara inne i ett vanligt operativsystem, SEDAN aktivera PictureByPicture för att få datorer att tro att den är 2 skärmar, och sedan starta om datorn.

  Det går således inte att starta skärmen, ställa in PBP och sedan starta datorn för att komma in i BIOS.

  Köp därför inte denna skärm såvida du inte har 1 extra skärm hemma som du kan koppla in utifall att dator skulle krascha och du behöver komma in i BIOS!

  Samsung har inte heller släppt någon ny Firmware för skärmen sedan 2019 så det lär inte komma någon i framtiden heller.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  5 mån sedan
  Kunde inte motstå att skaffa mig denna. Helt underbar vy. Den förra hade för lite pixlar på höjden. Med denna så funkar det bra. Perfekt att ha alla fönster framme när man jobbar.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Episk...

  Inga direkta nackdelar, jag tror att den här bredden men lite mer höjd på skärmen hade varit det "perfekta formatet"... Så kanske en galet stor 21:9 vore "perfekt", men de kostar lite för mycket.

  Betraktningsvinklarna är bra för en VA panel, kanske inte som IPS men inget som stör eller syns då du sitter framför skärmen. IPS skärmar har större problem med IPS glow ofta.

  Sjukt fin skärm, är mycket nöjd med den. De största problemen man har med en sån här skärm är att man behöver ett kraftigt grafikkort för att driva den samt att vissa spel och program inte är optimerade för bredden ännu.

  *Uppdatering, började strula med display portarna som båda lade av och skärmen vägrade starta trots test av olika kablar, bytte till HDMI. En lätt blå fläck i nederkant på skärmen, inte så synligt men störigt när man har en grå bild exempelvis. Tappar två stjärnor på att kvalitén verkar so-so.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  5120x1440, 4:4:4 i 8 bitar och 120 Hz på en noname 3m DP. Kunde inte läsa om någon som tog upp om det var möjligt. Det går bra från ett rx vega 56.

  Bilden är breeeeeeeeeeed. För bred? Du måste ha någon form av programvara för att hantera denna yta på ett smart sätt. Räkna med att plugga lite displayfusion för att få det riktigt bra. När man väl blivit van är det grymt. Alla fönster öppnas automatiskt i mitten av skärmen osv.

  +Bra stativ
  +Slippa köra 2 ingångar pga bandbreddsbekränsning
  +Fina färger och grym skärpa 1440p
  +Snabbknapp att komma åt eyesaver-läget
  +Går stänga av led på baksida

  -Freesync blinkar. Märks inte av när jag spelar rocket league in match men när man går i menyer ser man det tydligt.
  -Borde ha med en ljussensor för detta pris

  Skärmen är för mig mer fräck än ekonomiskt försvarbar. Jag kommer göra ett återköp på denna. Inte direkt för jag är missnöjd, men:

  Jag tycker den är för bred. Jag tycker inte om att behöva vrida huvudet för att använda datorn. Jag använder den till att spela och jobb med flera flikar i Windows. Alla spel utnyttjar inte bredden på bästa sätt. Jag är allergisk för överdriven fov.

  Jag vill ja en skärm där jag inte behöver bara beroende av 3eparts program för att få den praktisk i längden.

  Jag kommer satsa på en vanlig ultrabred skärm, för en mer försvarbar peng. Hade varit fräckt byta ut lite tidigare när OLED kommit en bit på vägen till skrivbordet