Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Epson Perfection V600 Photo

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Epson Flatbäddsscanners (16)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Mycket nöjd med skannern. Lättanvänd och den gör fina skanningar med bra kontraster och lite brus, både från 35mm och 120mm negativ. Använder Epson Scan.
  Processen för att skanna i godtagbar upplösning är runt 10 minuter men då skannar den flera bilder i ett svep. För den mer kräsne kanske det finns mycket bättre alternativ men för en hobbyfotograf som jag tycker jag den verkar väldigt bra. Är helnöjd.
  Plus till Scandinavian Photo för snabb leverans.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra skanner i mellanklassen. Ovanligt bra mjukvara som följer med. Designen är betydligt bättre än svullna Canon CanoScan 9000F Mark II, som har knappar på locket (lockets rörelser bådar för oskarp skanning och mindre hållbart vid normalt bruksslitage) och är tyngre.

  Skannar ganska snabbt. Känns rapp.

  Epson har även ett smart lås för optiken som täcker USB kontakten när sladden inte är ansluten.

  Jag hade också till en början liknande problem som "The Sounder" nedan. Men problemen med att oskarp mask ständigt är förvald löses enkelt med att gå in i ”Konfiguration...” längst ned och sedan välja ColorSync och mål ex Adobe RGB.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sjukt nöjd med allting hittils. Förbättring av negativ är fantastisk, jag är dock ingen fotoexpert utan mer en kräsen hobbyfotograf. Har inte märkt av några linjer på fotona som vissa haft problem med när man googlar på det. Alternativet var att fota mina negativ med system+makro men då skulle priset hamna på minst 6000kr för ny kamera och inkl. okej makro objektiv mkt mer. Tycker denna Epson ger mkt för pengarna. Även testat Plexgear budgetmodell 1500:- från Kjell & c:o men den var katastrof (hur kan de ens få säljas?). Den är inte jätte snabb men eftersom den kan skanna 12st diabilder per gång så går det ändå snabbt. Automatisk borttagning av repor, suddighet och damm är väldigt fint också. Sparar alla 12 bilder automatisk som separata foton = toppen. All redigering kan göras på hela batchen för varje scanning vilket oxå gör att allt går snabbare.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Skaffade skannern för att skanna 35mm och mellanformatsfilm. Väldigt besviken på kvalitén, särskilt dåligt är fokusen på mellanformatsfilmen (vilket inte är kamerans fel).
  Den automatiska exponeringen blir helt fel i Epson scan och de flesta bilderna får någon form av färgtint. Exponeringen måste ställas in manuellt för varje enskild färgkanal för att det ska bli någorlunda bra vilket tar mycket tid om man planerar skanna flera rullar.
  Oskarp mask checkar ALLTID i sig för varje ny pre-scan man gör och jag måste alltid avchecka det. Har man med oskarp mask så får bilderna ett väldigt tydligt och äckligt färgbrus.
  Som aliassund skrev så märks också vertikala linjer på en del bilder, ungefär som att skannern exponerar olika för varje "steg" den tar förbi bilden.

  Hade höga förhoppningar när jag införskaffade denna skannern men det visade sig att den inte var mycket bättre än den som var inbyggd i min Canon-skrivare. I framtiden blir det att skanna filmerna med en digitalkamera och ett macro-objektiv.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den här modellen har ett ofta förekommande fel som verkar svåråtgärdat. Sök på "epson v600 vertical lines". Om garantin är slut är skannern värdelös.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Gjorde en satsning på denna skanner, för att väcka liv i över 60 år gamla negativ, sv såväl som färg. Och givetvis mallen för 6x6 negativ och diabilder. Resultatet kan bara göra en glad för att inte säga lycklig. Lite krånglig med menyerna i början, men kommer man väl i gång flyter det på riktigt bra. I kombination med en pigmentskrivare är det mycket givande för en hobbyfotograf.