Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Gick från en Nokia 8 till denna. Prestandamässigt känns de i princip likvärdiga förutom i några krävande spel där Nokia 8.1 får kämpa lite. Men för övrigt är det fint flyt i den.

  Kameran tar bra bilder och där Nokia 8 behöver Googles kameraapp för att ta bra bilder gör denna lur det med Nokias egen app.

  Formatet på mobilen är rätt för mig och bygget andas kvalitet.

  Slutsatsen blir en klar köprekommendation! Mycket mobil för pengarna!
 • Dålig
  2 mån sedan
  Låga betyget är för avsaknad av LDAC stöd (bluetooth 990 kbps streaming).
  För ljudnördar som vill utnyttja full kapacitet med t.ex. Sony WH1000XM3 blåtands lurar kan glömma 8.1 (samt alla andra Nokia/HMD smartphones).
  Alla andra smartphone tillverkare har LDAC implementerat från Oreo 8 (Sony släppte LDAC codecs gratis till Google från Oreo 8) men Nokia har utelämnat den av outgrundlig anledning.
  Från 9 (Pie) har de stöd för aptxHD (660 kbps) men de är skillnad upp till LDAC's 990 kbps om man har bra källmaterial (t.ex. Tidal MQA 24bit/96kHz).
  I övrigt är det säkert en fantastiskt prisvärd smartphone, men då jag fått jaga Nokia/HMD i 2 dar för att få svar på denna fråga, vill jag hjälpa andra ljudnördar att bli medvetna om denna, av Nokia, väl gömda "hemlighet".
  För er som inte ens vet vad Blåtand och hifi är, kan helt bortse från denna recension och gå all in på 8.1'an 😊
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Köpt denna till min mor kanske framförallt för Android One. Okomplicerad mobil utan onödig mjukvara. Därtill appar som går att avinstallera/inaktivera, ex Google-appen. Byggkvalitet känns riktigt bra. Batteritid verkar utmärkt. Skärm med tryck och svärta ja nästan i OLED-klass. Kamera och prestanda utan någon speciell anmärkning. Minus för att notchen är gömd som standard utan att det går att göra denna synlig ens med utvecklarläge påslaget.