Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Ifrån Nokia 8 till 8.1 funkar fint för mej! Android one gör det inte sämre :-)
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Gick från en Nokia 8 till denna. Prestandamässigt känns de i princip likvärdiga förutom i några krävande spel där Nokia 8.1 får kämpa lite lite. Men för övrigt är det fint flyt i den.

  Kameran tar bra bilder och där Nokia 8 behöver Googles kameraapp för att ta bra bilder gör denna lur det med Nokias egen app. Appen är dock lite seg att komma igång.

  Formatet på mobilen är rätt för mig och bygget andas kvalitet.

  Batteritiden är bättre än vad jag förväntade mig och jag hade höga förväntningar från början.

  Men en sak som stör mig är att skärmen blir svart när jag använder polarisade solglasögon. Detta problem har jag inte stött på på någon annan mobil förut. Jag nyligen har jämfört med Nokia 8, Nokia 6 och Nokia 5 som alla går att använda utan problem med solglasögonen. Detta stör mig mycket.
 • Dålig
  1 år sedan
  Låga betyget är för avsaknad av LDAC stöd (bluetooth 990 kbps streaming).
  För ljudnördar som vill utnyttja full kapacitet med t.ex. Sony WH1000XM3 blåtands lurar kan glömma 8.1 (samt alla andra Nokia/HMD smartphones).
  Alla andra smartphone tillverkare har LDAC implementerat från Oreo 8 (Sony släppte LDAC codecs gratis till Google från Oreo 8) men Nokia har utelämnat den av outgrundlig anledning.
  Från 9 (Pie) har de stöd för aptxHD (660 kbps) men de är skillnad upp till LDAC's 990 kbps om man har bra källmaterial (t.ex. Tidal MQA 24bit/96kHz).
  I övrigt är det säkert en fantastiskt prisvärd smartphone, men då jag fått jaga Nokia/HMD i 2 dar för att få svar på denna fråga, vill jag hjälpa andra ljudnördar att bli medvetna om denna, av Nokia, väl gömda "hemlighet".
  För er som inte ens vet vad Blåtand och hifi är, kan helt bortse från denna recension och gå all in på 8.1'an 😊
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpt denna till min mor kanske framförallt för Android One. Okomplicerad mobil utan onödig mjukvara. Därtill appar som går att avinstallera/inaktivera, ex Google-appen. Byggkvalitet känns riktigt bra. Batteritid verkar utmärkt. Skärm med tryck och svärta ja nästan i OLED-klass. Kamera och prestanda utan någon speciell anmärkning. Minus för att notchen är gömd som standard utan att det går att göra denna synlig ens med utvecklarläge påslaget.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  7 mån sedan
  Mycket bra telefon för pengarna. Ser ut som att någon har haft skärmproblem men mina fungerar optimalt. (kanske ett garantifall?) Telefonen är snabb, designen är snygg och kvalitetsintrycket är detsamma som på telefoner för flera tusen dollar mer. Här har HMD / Nokia gjort rätt kompromisser. En bonus är att det finns Android en på telefonen och uppdateringar kommer regelbundet. Ett litet minus är att telefonen är väldigt smidig, men inte tillräckligt för att betygsätta.