Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

OBH Nordica Air Force Extreme Silence+ EO8970NO

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla OBH Nordica Dammsugare (13)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.90)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Riktigt bra och smidig dammsugare som räcker för vardagsstädning av 180kvm... Låter lite mer än vad "Extreme Silence" bör göra när man kör på högsta läget men är fortfarande tystare än en sladdad dammsugare. Rent blir det.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Lätt att använda och vinkla, och har bra sugkraft. Däremot är den inte så extremt tyst. Den är lite knölig att handskas med, och skulle nog fungera jättebra om man inte hade behovet att dammsuga under möblerna. Stort plus är att påse inte behövs, den laddas snabbt och är trådlös.
 • Bra
  1 år sedan
  Tyckte att dammsugaren var tyst också på högsta nivån. Min tax hane blev inte helt vettskrämd, som han blir av den vanliga. Resultatet blev bra, mattorna rena från damm och hundhår. Onödigt tung att manövrera med en hand, axeln blev trött. Hade först svårigheter med att uppfatta bild instruktionerna för tömning av skräpbehållaren och att rengöra borsten. Onödigt små (oklara) bilder, saknade stödjande text till bilderna. Annars en bra produkt för golv och mattor
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Någon ”extreme silence” skulle jag inte sträcka mig till. Den är behaglig tyst på lägsta effekten, men då är det just på bekostnad av sämre effekt. De övriga lägena är inte särskilt tysta, men dammsuger bättre. Munstyckets strykjärnsform verkar smart, men nyttan känns försumbar då hörn utgör en väldigt liten del av golvytan, och munstycket dessutom suger bäst åt sidorna, vilket ger känslan att suga in speciellt från spetsen blir mest onödigt. Kanske varit bättre med ett mindre munstycke istället. Lamporna är också en lite tveksam funktion, men mer användbara.

  Själva hanteringen känns dock bra, den är följsam och smidig att ta runt på golvet. Den roterande borsten gör sitt jobb väl på hårda ytor, och även på mattor där den borstar upp rejält mer än vad ett vanligt munstycke utan roterande borste gjort. Dock så trasslar det in sig mer också, i synnerhet kanske i hem med en del djurpäls som vårt. Rengöring av borsten är förvisso ganska lätt, men blir ett irritationsmoment när det måste göras ofta. Att ta bort behållaren för tömning går hyfsat, men kräver nästan tvåhandsfattning och lite kraft.

  Bästa funktion är tveklöst parkeringsläget. Riktigt smidigt att bara ställa dammsugaren utan att behöva docka den i något. Man ska dock vicka lite på den för att se så den verkligen hamnat i parkeringsläget, mer än en gång har den dunsat i golvet efter att man trott den varit parkerad. Ett minus är att det inte är någon direkt snygg pryl. Den blir ett onödigt blickfång i ett i övrigt sparsamt och snyggt inrett rum. Den hade helt klart vunnit på mer minimalisk design som t.ex. enfärgad med minimalt med text, symboler och dekorationer.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En helt okey handdammsugare.
  Lite tung och lite hög volym. Fungerar bra då man kan svänga huvudet för att komma åt i hörn. Fungerar bra som möbeldamsugare också såsom klädda stolar och siffror.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Dammsugaren är ganska OK och det är ibland skönt när man vill vrida dammsugaren i olika vinklar på golvet. Den är ganska klumpigt att dammsuga på mattorna.

  Den låter tystare än övriga dammsugare och det är en längre batteritid när man har dammsugit på 180 kvm i en mellanstor villa utan paus.

  Belysningen och hörnformen på munstycket som gör lättare att man kan se damm och skräp. Det är lite komplicerat att öppna dammbehållaren när man ska tömma den.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Jag måste säga att jag hade förväntat mig något påtagligt tystare av en dammsugare med ordet "Silence" i namnet. Den låter i mina öron inte särskilt mycket mindre än vilken modern dammsugare som helst.

  Ett plus är belysningen på munstycket som gör att man lättare ser damm och skräp, särskilt under möbler och i trånga hörn. Det vinklade munstycket är utmärkt för hörn men förvånansvärt bra även utanför hörnen. Konstruktionen är smidig med ett bra handtag som är lättrörligt utan att vara vingligt och med ett lättskött välplacerat reglage. Sugkraften får godkänt. Det är praktiskt att man kan förvara den stående, vilket sparar värdefullt utrymme i städskrubben. Batteritiden var betydligt bättre än förväntat/befarat. Smidigt att bära runt på när man inte kör den.

  Hade gärna velat kunna vinkla ner den mer för att komma in under låga möbler. Det går att vinkla ner den lägre om man vrider dammsugarens skaft men det är dålig ergonomi. Instruktionerna som medföljde hade gärna fått vara bättre. Alla är inte så bra på att läsa och tolka bilder så lite text till bilderna skulle verkligen inte skada. Det var inte ett problem för mig men jag företställer mig att andra kan få en längre startsträcka. Dammbehållaren hade gärna fått vara något större men framför allt lättare att lossa för personer med mindre händer.

  Överlag ändå en positiv överraskning om än något dyr för de funktioner man får.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  OBH Nordica Air Force Extreme Silence+ är den första stående/ mindre dammsugare jag haft i mitt hem och jag skulle säga att de finns både fördelar och nackdelar sett till den mer klassiska dammsugaren. Namnet kanske luras lite, den är tystare än en vanlig dammsugare men det låter ändå en hel del. Jag kanske hade satt förväntningarna lite väl högt sett till namnet,

  Nedan kommer en summering av de bästa och sämre funktionerna enligt mig efter en tids användande av dammsugaren.
  +led belysning framtill som gör att man ser bättre under möbler och får upp dammtussarna från lite dolda ställen med, för nu ser man plötsligt dem.
  +smidigt at köra runt och rörligt skaft som gör den smidig att köra runt.
  + tar lite plats och är så pass snygg att den kan få stå frame utan att man får skämmas

  Så till de funktioner jag gillade mindre

  - Inte så tyst som jag förväntat mig.
  -Inte så bra sugförmåga som en vanligt traditionell dammsugare.
  -Fronten är lite dumt utformad ( trekantig) för att komma åt att dammsuga visa utrymmen.
  -Lite dyr för den funktion man får.

  Som conclusion skulle jag säga att detta är en okej dammsugare för vardagsbruk-snygg och den funkar bra att snabbt dammsuga av lite, men den kan inte helt ersätta en hederlig vanlig dammsugare enligt mina likes. Man får helt enkelt ställa sig frågan vad är viktigast funktion eller design, det är nog svårt att fånga in båda till 100%.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Jag har haft den stora möjligheten att få testa både Dyson Absolute V10 och OBH Nordica Air Force Extreme Silence+. Nu är det inte riktigt samma förutsättningar eftersom OBH Nordica Air Force Extreme Silence+ inte är en 2-1 dammsugare men jag kommer ändå jämföra, då båda är batteridrivna.
  + tyst
  + bra sugkraft
  + Man behöver inte hålla in knapp för att köra den
  + led belysning
  + bra batteritid
  - tömmning av skräp var besvärlig lätt att man kom åt öppnng med resultat att allt hamnade på golvet. Blir kanske bättre med tiden.
  - svårt att kunna komma längst in under skåp pågrund av att man inte kan vinkla dammsugaren utan att den tar i marken.

  Sammanfattning
  En bra dammsugare som dock har sina begräningar då man inte inte kommer åt överallt. Den trekantiga formen är bra i hörnen men personligen ser jag fler fördelar med rakt huvud då jag har mer väggar en hörnor. Möjligen en vanesak. Besvärlig att tömma utan att riskera att allt damm ramlar ut. Kommer fortsätta testa denna någon månad till så det kommer säkert dyka upp fler för och nackdelar