Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

OBH Nordica Air Force 460 EO9282NO

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla OBH Nordica Dammsugare (14)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.21)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  6 mån sedan
  En 70+ i karantän behövde en BOOST, ett lyft, nu när man är hemma så mycket En vacuum cleaner- All in One-blev lösningen efter en 5-månaders hammavaro med rumslig och social distansering. En vacuum cleaner som heter Air Force gör tillvaron mer lustfylld. Att känna kraften av all coronavirus försvinna i i dammsugaren gör att coviden håller sig på avstånd och man ser med tillförsikt mot framtiden. Lätthanterbar, lättviktig, utan sladdar, med ledljus gör livet särskilt för oss 70+ roligare, vi som ändå vill behålla vår renhet,rörlighet och goda hälsa !
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Första intryck: Wow vad många tillbehör. Många är bra och det var intressant att testa alla. Skönt att vem som än köper den har de tillbehör de kan tänkas behöva utan att köpa till någonting, samtidigt som jag tänker på miljön och alla de delar jag bara kommer ha liggande. Väl packat och säkert vilket möjliggjorde att varan skickades i sin egen kartong, mycket bra att slippa en extra låda!

  Daglig användning:
  Jag har använt dammsugaren i tre veckor och testat det mesta. Kanske 70% av min användning har varit med bara den lilla handhållna enheten. 5% med förlängningen och 25% med "golvmunstycket". Gillar samtliga och framförallt att valet finns. Maskinen suger absolut inte lika starkt som en vanlig dammsugare men det räcker bra och kör man boost-läget tror jag det är jämförbart. Men varför förlora både hörsel och batteritid?

  Det negativa:
  - Överflöd av delar. Tyvärr slöseri för mig men inte för alla.
  - Inte samma sug som sladdriven dammsugare. Inte förvånande heller förstås.
  - Smidigheten i formen. Vikten är inga problem men om man ska dammsuga säg en fönsterbräda så går den inte mellan krukor och prydnader så bra.

  Det positiva:
  - Smidigheten i att den är trådlös och går dela i tre primära delar. Det är så lätt att bara ta ut den ut garderoben och dammsuga upp några dammtussar eller hårstrån man sett. Helt annorlunda än en vanlig dammsugare.
  - Batteritiden, jag har i min lilla lägenhet aldrig behövt oroa mig för batteriet en sekund.
  - Märket. Litar skarpt på att OBH kan göra saker till hemmet och har aldrig tidigare varit besviken på deras saker. De upprätthåller samma standard här.

  Slutligen vill jag säga att jag helt klart rekommenderar OBH Nordica All-In-One 460!
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Jag har testat denna och är nöjd med dom flesta delarna som hör till.
  Så grymt munstycke för bla för att dammsuga bort djurpäls från soffan och enkel att dammsuga trappor. Lampan framtill ett plus. Element munstycket var jag mindre nöjd med.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Mycket smidig och kraftfull. Man har ett munstycke till alla olika städuppgifter som skulle dyka upp. Perfekt att ha redo när jag tillverkar min saltlakrits.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Jag har nu använt dammsugaren ett par veckor. Jag har använt den både hemma och i bilen och det gör sitt jobb på ett väldigt bra sätt. Dammsugaren är lätt att använda och att navigera med. Den flyter på bra och är lätt att komma åt i hörn med. Jag använder den som ett komplement till vår robotdammsugare och det fungerar jättebra. Vi har både hund och katt i hushållet och den suger lätt upp päls och damm, även från mattor. Den är väldigt smidig att dammsuga trappan med. Jag gillar även munstycket för att rengöra soffor med. Det suger upp hår och skit på ett bra sätt. Drar man på turboläget så rengör den även mattor väldigt bra. Sedan vi skaffade denna dammsugaren så har vi inte använt vår gamla traditionella dammsugare alls. Det var målet med denna dammsugaren och den klarar med bravur att ersätta den gamla dammsugaren. Några saker jag saknar med dammsugaren är: - Batteriindikator. Jag skulle vilja kunna se hur mycket batteri jag har kvar på dammsugaren när jag använder den. - Väggfästet rymmer bara två tillbehör. Alla övriga tillbehör får man förvara någon annanstans. Jag kan varmt rekommendera denna dammsugaren.
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Den har allt jag behöver, lever verkligen upp till sitt namn all in one. Smidig och lätt att komma åt även de tighta utrymmena. Supernöjd!
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Förvarnar om att detta inte är en konstruktiv kritisk kommentar.

  Grymmt besviken med kvaliten på laddaren. Ser ut som en laddare som kommer med billiga kinesiska b-produkter och den låter som att man glömt stänga kranen i badrummet så fort man kopplar in den.

  För 3000 kronor förväntar jag mig en laddare som inte skriker "Hallå! Jag håller inte längre än ett år!" Samt är en dekal på dammsugaren fastsatt snett vilket ser roligt ut.

  Synd, själva dammsugaren var annars fin. Den är väl ihopsatt och är tystare än förväntat men jag går nog över på en Bosch och hoppas på något med lite mer kvalité för inte mycket mer pengar.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte denna för att testa då jag läst att många batteri dammsugare numera är ganska bra.
  Får säga att denna är över alla förväntningar, det man ser i dammsugar påsen är allt från super fint damm till större partiklar.
  Vi har hund och nu ser man hur mycket den fäller, håren tas lätt upp via roterande borsten.

  Det enda jag kan "klaga" på är att det borde funnits ett enklare sätt att bli av med håren i borsten, annars är jag sjukt nöjd.
 • Bra
  1 år sedan
  Har testat denna dammsugare några veckor nu, enkel och skön dammsugare som laddas upp fort. Tar bort djurhår på kort luggade mattor och jämna golv bra, dock kan den skjuta skräpet framför sig men bara att lyfta upp dammsugaren lite. Dock på ojämna galv så missar den mycket tycker jag, samt för många munstycken. Men överlag nöjd med dammsugaren.
 • 2 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Praktiskt, lättanvänd dammsugare med väldigt många tillbehör, kanske för många. Blir lätt att många ligger oanvända. Ok ljudnivå. Laddas snabbt, kommer åt på trånga ställen. Extra plus för lampan i fronten.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Stark dammsugare som verkligen gör rent
  Perfekt utan sladd. Bra med tillbehör dock något tung men passar super bra till min husvagn många saker på liten plats. Kanon för djur ägare.
  Slippa ta fram tunga saker och leta kontakt denna finns tillgänglig hela tiden.
  Saknar dock påse till övriga tillbehör.
 • Bra
  2 år sedan
  Ett bra komplement till vanliga dammsugaren. Perfekt att ta fram när man vill dammsuga lite snabbt, men funkar även som enda dammsugare vid lagom stora hem. Suverän i trappor, då man slipper snubbla på sladdar och släpa på en otymplig dammsugare. Många tillbehör (för många?), men ingenstans att göra av dem. Hade kunnat önska en liten tillbehörslåda/påse istället för en snygg kartong som dammsugaren levererades i. Långa hårstrån och lösa sladdar på golvet lindar gärna upp sig i spolen längst fram. Är dock relativt lätt att ta loss/göra rent, men är bra att känna till. Rekommenderas i alla fall!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Jag har nu haft OBH Nordica Air Force i snart 3 veckor. Eftersom jag har hundar och småbarn så kan det vara jobbigt att behöva dra ut stora dammsugaren hela tiden så denna funkar utmärkt när man vill städa upp ett ställe snabbt. Det tar 3 tim att ladda upp den helt och det räcker i ungefär 30-40 min.
  Tycker att denna dammsugare funkar jättebra som ett komplement till den vanliga, traditionella dammsugaren. Nackdelen är att man behöver tömma behållaren ofta då den har en maxgräns samt ha koll på att hår och dyl inte har fastnat i borstarna i munstycket.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  En riktigt bra dammsugare, många olika tillbehör och batteriet räcker helt okej vid sporadiskt användande. Den är suverän med att dammsuga upp grus som dras in men även att dammsuga ur soffan med.
  Den är relativt lätt att hålla i men blir tung under längre period av dammsugning.
  Den är tyst, både motor och borstarna när dom snurrar i munstycket. Drar man däremot på turboläget så låter den betydligt mer.
  Då den är ganska lång med alla rören på så behöver man sätta upp laddstationen på väggen och det följer inte med någon golvvariant.
  Batteritiden är helt okej, den är lätt att tömma ur på skräp som man dammsugit upp och fint att det följer med extra filter.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Detta är en dammsugare med mycket kraft. Den har full effekt tills batteriet är tomt, då finns det ett stopp! Det kommer med mycket tillbehör, och jag har inte använt allt. Den roterande borsten på golvmunstycket gör korthåriga mattor otroligt rena. Nackdelen är att det finns mycket hår i borsten som måste tas bort. Dammbehållaren ska tömmas utomhus eftersom den dammar mycket.
  Dammsugaren är effektiv och enkel att hantera + den har bra batteritid👍🏻
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Var lite överväldigad av alla tillbehör när jag öppnade lådan. Trevligt med hjul och ljuset framför gör det lättare att ha kontroll under låga möbler. Bra att den förblir på och inte behöver förvaras inuti under användning. Jag har aldrig haft så dammfria skenor för garderobsdörrar tidigare. Det känns tungt när det måste styras med stången eftersom all vikt är på "toppen", vilket också innebär att den måste ligga på golvet tills monteringsplatsen bestäms. Det tar lite tid att prova alla tillbehör eftersom det inte finns någon beskrivning av vad individen är till för. Det behöver lite vänja sig när du är van vid kabeldragning och kostar mindre, men mycket lättare att ta till när köksgolvet behöver en extra omgång. Blir van vid vikten efter ett tag.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Jag har fått Air Force All-in-one 460 från OBH Nordica. Deltar i en kampanj för Insiders.

  Packade upp lådan och det verkar som många olika delar - och tänker "Är det nödvändigt med alla dessa delar".
  Men när jag tittar närmare på de olika munstyckena ser jag att det finns olika användningsområden för olika möbler och ytor. Och det verkar som en genomtänkt och beprövad produkt.
  Jag gillar verkligen att den är batteridriven, så jag behöver inte dra sladden genom hela huset och flytta till en ny kontakt när sladden inte längre är tillräckligt.

  Det är möjligt att använda mattmunstycket både med och utan det långa röret, och det är lätt som får män att se bättre framför dammsugaren i mjuka krokar och under möbler. Det finns både ett brett och ett smalt munstycke för golvet med roterande borstar - för att kunna komma till och suga överallt.

  När jag har provat det lite, är det jag inte gillar så mycket att det stora golvmunstycket inte kan vridas så mycket åt sidorna. Så på vissa platser måste jag antingen byta till det smala munstycket eller till ett av de andra munstyckena för att komma till rätt.
  Jag gillar verkligen att dammbehållaren bara kan tömmas och torkas eller sköljas i vatten. Filtret kan också sköljas i ljummet vatten - och måste lufttorka i ca. 24 timmar. Den levereras med 2 st. filtrera, så att du kan använda den andra medan en torkar om du behöver det.

  Sammantaget är detta en bra dammsugare.
  Och batteriet varar tills jag har dammsugit det jag behöver - men om du har mycket att dammsuga måste det planeras så att batteriet kan laddas upp.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Har testat den här produkten ett tag och är helt övertygad om att det här är den bästa dammsugaren jag har haft. Den har flera bra funktioner, men jag gillar verkligen sugkraften. Det är lätt att använda förutom stilig design. Väldigt Nöjd!
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Det kommer med otroligt många olika munstycken. De flesta kommer att finnas kvar i en låda. Men många av dem kommer att användas ofta. Särskilt eftersom jag kan hänga två extra munstycken på galgen på väggen. Det är lite tungt att bära och lyfta men i gengäld är motorn kraftfull. Det är väldigt bra på katthår i soffan! Dammsugaren är lite bullrig men beror antagligen på den kraftfulla motorn. Det är otroligt enkelt att bara ta ner dammsugaren från väggen och använda den istället för att hitta den gamla. Sedan används det oftare.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Jag var verkligen glad över att testa detta - jag har alltid föredragit trådlösa dammsugare, inte trådlösa eftersom de ofta dör så snabbt. Den här har många extra tillbehör, men saknar något att lagra alla dessa saker i - de försvinner snabbt om du inte har en egen låda eller liknande för att sätta dem i. Funktionellt är det väldigt bra - dammsugar och kommer på trånga platser . Du kan också gå från en typ av golv, till en annan och till och med till mattan utan att behöva byta munstycke. Vi har 2 hundar och 1 katt, så MYCKET hår - överallt. Detta tar ditt hår effektivt, både på golvet och på möbler. Munstycket för möbler är bra, men se till att flytta hela tiden - tyget du vakuum bär mycket snabbt! Kan rekommendera detta för "daglig rengöring", för större jobb skulle jag förmodligen använda en annan typ (större behållare, längre batteritid / ström)
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Har testat detta länge nu och är ganska nöjd med hur det är i daglig användning. Många tillägg ingår så att användningsområdet blir mycket stort både i hem, bil och husbil / husvagn. Det hade varit ännu bättre med ytterligare ett steg mellan mitt och boost som nu .. Det är mycket bra sugförmåga på det högsta steget. Det är lätt att använda och det är en fördel att du släpper och håller ner knappen under användning. Lite rörigt och töm dammbehållaren eftersom det finns flera delar som måste tas bort och tömmas. Det lönar sig att göra detta i papperskorgen
 • Ganska bra
  8 mån sedan
  Efter att ha packat upp där jag faktiskt var lite överväldigad av antalet små delar som medföljde dammsugaren (fylla på en hel korg med delar) såg jag fram till det första testet. På den positiva sidan kan det noteras att lösningen med av / på-knappen är mycket bra. Jämfört med Dyson där knappen alltid måste hållas nere måste du bara trycka en gång och nästa tryck stänger av dammsugaren. Trevligt med "stödhjul" som gör dammsugaren mer stabil. Ljus framtill på munstycket är också bra. Förutom ett munstycke som gör det enkelt att ta trappor (hörn) och den långa axeln som tar damm högt upp under taket. Plus för filterlösning och att det kommer med extra filter vid köp. Detta drar ner: lite tungt och skrymmande i själva dammsugarhuvudet, kan inte stå av sig själv utan väggstativet. En liten "billig" laddningslösning, saknar "dockningskänslan" på Dyson. Dessutom dras ingen batteriindikator som säger när batteriet måste laddas. Stoppar inte automatiskt när till exempel en sladd kommer in i dammsugarmunstycket. Extremt rörig tömning av avfallet, här kommer det inte nära Dyson som kan tömas direkt utan att demontera flera delar och filter. Sammantaget kan jag säga att första intrycket är bra, det är bättre än de billiga varianterna av samma typ av dammsugare, men inte säker på om det kan argumentera med toppmodellerna av liknande dammsugare från andra märken. Eventuellt växer det med uppgiften när jag blir mer van vid den.