Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Box S 4K HDR

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Mediaspelare (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.57)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har testat den i mer än en vecka nu. Jag är väldigt kunnig inom denna värld och har testat det mesta som går på boxen. Den har inte havererat en enda gång. Tvärtom levererar den mycket bra. Den klarar allt videomaterial som jag kört och den håller vad den lovar.

  Jag rekommenderar dock att man köper till en usb hub med ethernetport (rj45) för att expandera minnet, få trådat nätverk och fler möjligheter att koppla in extern hårdvara.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  12 dagar sedan
  Uppdaterat: 12 dagar sedan
  Det verkar inte gå att få passthrough för DTS till receivern. Det är väl den främsta nackdelen enl. mig. Annars är den bra och prisvärd.
 • Knappt godkänd
  20 dagar sedan
  Efter att ha haft allla generationer av Nvidia Shield TV samt två TV med Android TV inbyggt, kan jag lätt säga att denna version av Android är den sämsta jag har varit med om.

  Det enda positiva jag kan säga är att boxen är liten och smidig. Gränssnittet är buggigt och inte särskilt användarvänligt. Fjärren funkar knappt och layouten på knapparna gör den rörig.

  Det enda fördelen den har är att den kostar lika mycket som en 4K Chromecast men här får du en mediaspelare där du kan plugga i en egen hårddisk samt styra den med en fjärr.

  Mitt råd är att spara pengarna och köpa den dyrare Nvidia shield TV istället. Gränssnittet, fjärrkontrollen och medföljande smarttjänster är alla värda dom extra kronorna.
 • Perfekt
  21 dagar sedan
  Fungerar hur bra som helst. Perfekt till en "dum"-tv. Kör viaplay, netflix, hbo, cmore m.m utan några problem.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Använder den som mediaspelare till min projektor. För priset 799 SEK är jag väldigt nöjd. Spelar Netflix och Youtubeklipp i 4K HDR utan några problem.

  Tänk på att använda HDMI-sladden som följer med, annars kan det hacka om ni har en egen HDMI-sladd som inte fixar 4K,HDR.

  Det enda problemet jag haft är att den hackat lite när man ska titta, om man glömt att stänga av den gången innan. Det löser man i så fall lätt med en omstart. Nu har jag pluggat in den i ett grenuttag med on/off knapp vilket löst det problemet permanent.

  Allt i allt ett mycket bra köp!
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  För priset 719 kr är detta en utmärkt produkt för att köra Kodi 18.6 med addons, Forks, eller builds.

  Har också en Nvidia Shield 2015 och det är STOR skillnad i hastighet i menysystem, att starta igång en film i kodi och att uppdatera programvaran.

  *MEN*. För priset får du mycket för pengarna. Och för priset presterar denna box bra.

  Du får också *Ultra* versionen av Chromecast, samt en riktig licens från Google på deras "AndoidTV"-OS. Gör t ex att du får bra upplösning om du kör Nertflix.
  Bara Nvidia Shield och denna enhet som har det. Det betyder att uppdateringar kommer först till denna och att ny OS-version kommer först till denna.

  2 GB minne räcker bra för att streama film. Mer hade varit önskvärt, men minne kostar pengar. Så 2 GB är en bra kompromiss.

  8 GB lagring är i minsta laget om du lägger till ett gäng appar. Men, eftersom det finns en USB-kontakt är det bara att koppla in extra lagring där.

  Med speedtest klarar enheten 150Mbit/s via wifi, vilket är mer än väl även om streaming av 4K ska göras. Oavsett via kodi eller t ex Plex från lokal NAS.

  Fjärren är OK. Kvalitetsskillnad mot Shield - men igen, det är också stor skillnad i pris.

  Klarar allt jag förväntade mig av den.

  Tips. Ett snabbt tryck på power, viloläge.
  Ett längre tryck på power, starta om.

  Rekommenderar att du startar om den inför varje stream av 4K för att minnet ska vara optimalt redo.

  Omstart tar 25 sekunder.
 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Laggar ofta och jag får starta om.
  Köp EJ på Elgiganten! Dom ful importerar och Xiaomi ger ej support och Elgiantens support återkommer inte.
  När den fungerar, fungerar den bra.
 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Första känslan var att den var lätt att installera och väldigt användbar. Men problemen började hopa sig:

  - Det senaste problemet, som nu är droppen för mig, är att boxen kopplar upp och från sig på det trådlösa nätverket runt var 15:e sekund, och därmed gör produkten i princip oanvändbar.
  Övrigt:
  - Mikrofonen i fjärrkontrollen har slutat att fungera.
  - Enheten blir långsam efter några dagar så man måste starta om den. (Att man inte kan stänga av den helt utan att dra ur sladden känns också dåligt.)
  - Det har slutat att fungera att casta till enheten. Den dyker upp i listan för enheter att casta till, men när man trycker på enhetsnamnet för att casta händer inget.
  - När castingen fungerade var ljudet alltid distat och dåligt.
  - Det hackar till då och då, kanske runt var 10:e sekund, när man streamar film över Plex, inte bara i 4K utan även i full HD. Det går också väldigt långsamt att spola i filmerna och röra sig i menyerna ibland. Till och med till den grad att appen hänger sig och man får starta om.

  Jag är hyfsat kunnig och har gjort fabriksåterställningar, uppgraderingar av operativsystemet osv., men problemen kvarstår. Kommer att lämna tillbaka denna.
 • Bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Jag hade från början problem vid uppspelning från usb men efter att ha ändrat inställning för HDMI försvann problemen.
  Uppdatering efter 2 månader:Allt fungerar utan några problem. Man får mycket för pengarna...
  Vlc fungerar dåligt så jag laddade ner MX-player som fungerar utan några problem.
  Tyvärr har boxen börjat krångla och fryser mycket ofta. Det är ju bara att dra ut och sätta i nätsladden så kommer den igång men det är irriterande...
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Bra för pengarna men definitivt ingen Shield.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Chromecast Ultra och Android TV för samma pris som en Chromecast Ultra? Dra mig nu baklänges in i fågelholken!
  Behöver en omstart någon gång ibland. Kan bli smyghackigt i 4k och skulle behöva fler appar. Trots det så är den extremt prisvärd!
 • Knappt godkänd
  4 mån sedan
  Behöver startas om med att dra ut sladd varje dag, bilden hackar annars
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Räkna med lagg i VLC. Inte bara p.g.a subtitles(som laggar väldigt mycket. Men en fix är på gång till det i senare uppdatering av VLC). Hursomhelst är den väl prisvärd om du ska slötitta.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Riktigt grym och prisvärd mediaspelare!
  Sjukt lätt att få igång första gången. Riktigt smidig.
  Gick från en Chromecast men ville ha funktionen med att spela film från usb. Vilket fungerar utmärkt, .mkv filer på 10gb+ flyter på bra.

  Jag har märkt två nackdelar
  -först hackade den väldigt mycket, var tvungen att bocka i några rutor under "HDMI" på inställningar för att få det att sluta
  -ibland hittar min mobil inte spelaren om jag vill casta något, detta hände på Chromecast också men det händer oftare nu.

  Annars väldigt prisvärd! (799kr)

  Jag har bara kört 1080p
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Min mi box fungerar bra nu. Och jag är nöjd med min mi box.

  Xiaomi har uppdaterat boxen till Android TV 9 och fungerar bra.
  Dplay har fått en officiell app och går att ladda hem via play store, den stödjer nu fjärrkontrollen så man slipper använda en dator mus. Något som var viktigt för mig.

  En bra box att ha med sig utomlands, installera en vpn så kan man se svensk tv vart som helst.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Ersatte en gen 1 Chromecast som vi har till TV:n i sovrummet.
  Kör den via WIFI utan några problem som helst.
  Önskvärt hade ju varit om man kunde köra med ComHem appen så man slapp casta via telefon.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  När frun som inte gillar teknik är nöjd så måste den vara riktigt bra😁. Jag är också nöjd med den. Inget strul eller lagg. Hade en gen 1 Chromecast innan. De playappar jag använder finns.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Väldigt nöjd med produkten, funkar klockrent! Varför köpa en chromecast ultra när denna redan är detta och lite till?
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Magisk box i förhållande till pris. Fixar perfekt streaming av 4K (använder VLC till streaming). Funkar perfekt som Chromecast. Finns massor av bra appar: Netflix, HBO, SVTplay, TV4, Kodi mm.

  Ett av mina bästa köp, tom HDMI-kabel ingår.
 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Haft i två veckor och fungerar ganska bra. För film och sånt är den verkligen perfekt, dock är det lite roligt att spela spel på den. Ett roligt spel är Asphalt 8 men den är dock lite klen för det så det är lite segt. Plus är att man kan koppla in tangentbord, möss och PS4 Kontroller! Så man kan spela väldigt bekvämt.

  Stödet för HDMI CEC är fantastiskt. Det gör att man kan använda kontrollen för att starta TV:n (ifall din tv har stöd för det). Du behöver därför bara ha Xiaomi kontrollen och inte själva tv kontrollen!

  Rekommenderar starkt över en Chromecast!
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Väldigt enkel att komma igång med och stort plus att man kan ladda ner apparna och streama direkt, istället för att slösa batteri på sin telefon/surfplatta vid streaming till Chromecast!
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  köpte den till sovrummet för enkel smarttv till min gamla tv. fungerar bra men inte som min nvidia shield i vardagsrummet. bra bild, enkel hantering och man hittar runt i gränssnittet precis som shielden. jag kör den över wifi5 och det laggar inte nämnvärt på svt play, netflix och hbo. 4k har jag inte så det kan jag inte uttala mig om
 • Ganska dålig
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Ingen dolby licens. Så kan inte konvertera dd+ till vanligt dd för använding av toslink/spdif-porten och äldre ljudsystem. 4k uppspelning hackar också väldigt mycket.

  Annars, om man bara ska glo på 1080p och inte tänkte använda sig av vanligt dolby digital så funkar den säkert perfekt! :)
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Helt nöjd . Har använt den nu i 3 år , inget problem alls kan jag säga . Brukar spela 4k video och 1080p utan krångel . Smidigt och videouppspelning har aldrig hackat . Glömt och säga att 4K och HDR på Netflix fungerar klockrena.
 • Ganska bra
  9 mån sedan
  Jag, som många andra, har problem med microlagg och stuttering.
  Rimligt pris trots allt, men man får vad man betalar för.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Nöjd, vissa appar fungerar ej. Men det beror nog på apptillverkarna.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Jag använder den huvudsakligen för TV, Netflix, Youtube, mm och för detta funkar den felfritt. Går att installera chrome och surfa med den. Fjärrkontrollen använder bluetooth och fungerar kanon, det går även att ansluta andra tillbehör som en mus, tangentbord eller hårddisk etc via BT och den USB A-porten som finns. Vill du ha en enkel och prisvärd streaming box funkar denna perfekt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Perfekt
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Testat den en månad ca. IPTV flyter på bra. Inte självklart hur man installerar via APK filer från början men lite googlande löste det.

  -. Netflix knappen. Jag använder inte netflix och avser inte att göra det i framtiden heller. Jag hade velat remappa knappen på fjärrkontrollen att öppna något annat istället.. Inte lyckats än tyvärr...

  - Live knappen kopplar inte till min IPTV app. Kanske för att den är installerad via APK och inte fanns i playstore.. Denna knappen är helt död i nuläget.

  +Bluetooth fjärrkontroll. Otroligt skönt att slippa lyfta dosan och sikta på boxen.

  - Inget nätverksuttag. (Finns adapter om man vill ha detta, även för fler usb kontakter)

  +Inte hängt sig en enda gång. HDMI cec kan styra TVns på/av, vilket gör att Mi boxens dosa är det enda jag behöver.

  Android pie har inte släpps än till denna, kommer nog i vår.

  Trots ovan minus ger jag en 8a, hoppas på en lösning till knapparna i framtiden (tar gärna emot tips)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Ersätter min gamla Minix Neo X7 med bravur. Tycker den är rapp. Kan spela upp diverse film från USB och ersätter en Chromecast.
 • Dålig
  1 år sedan
  Första känslan var att man får väldigt mkt för priset och att man får en grym produkt. Det var enkelt att installera nya appar och att ansluta till mitt wifi. Den har också ett intuitivt gränssnitt så att alla i familjen enkelt kan använda den. När jag sedan glad över köpet startar första filmen sänks mungiporna.

  Filmerna hackar, både från app och via castning. Alla andra enheter, tom en gammal chromecast 1, spelar upp allt streamat på ett mkt bra sätt. När jag har full wifi-täckning på andra enheter visar boxen mindre. Om det är den dåliga wifi-mottagningen, minnet eller cpu som är problemet vet jag inte men jag blev väldigt besviken och skickar den i retur i väntan på något som lever upp till förväntningarna. Jag kan dock absolut tänka mig android tv igen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Valde att köpa denna då HBO Nordic sedan november 2018 haft en app till Android TV 8, vilket denna har! Har nu haft den i några veckor och är helnöjd - den är responsiv och stabil med ett lättförståeligt UI. Har inte använt den för mer krävande spel eller dylikt, men de åldrande komponenterna håller för det jag använder den till - vilket främst är streaming. Jag använder den huvudsakligen för streaming från Netflix, HBO Nordic, Youtube, SVT mm och för detta funkar den felfritt!100 Går att installera Chrome och surfa med den, vilket jag gjorde med en APK som sedan förs över via USB. Guider för detta finns. Fjärrkontrollen använder Bluetooth och fungerar kanon, det går även att ansluta andra tillbehör som en mus, tangentbord eller hårddisk etc via BT och den USB A-porten som finns, vilket rekommenderas ifall ett intresse att använda Chrome finns!

  Det finns, självklart, bättre alternativ än denna ifall prestanda är en prioritet. Prissättningen på denna lilla Mi Box S är dock mycket låg jämfört med dess kraftfullare kusiner och för det man får, med en Chromecast Ultra inbyggd som bara den kostar som denna så tycker jag absolut att den är värd sitt pris. Vill du ha en enkel, billig och prisvärd liten streamingbox funkar denna galant!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Fungerar kanon med Twitch och Plex, 720p över wifi.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Dålig
  10 mån sedan
  Rekommendera inte denna produkt. Köpte detta i hopp om att det skulle kunna göra TV: n i vardagsrummet smart. Problemet är att hårdvaran verkar för svag. Menyerna är långa för att bläddra in. Om du bara trycker på Av-knappen, alla videor nästa gång du sätter på rutan (du startar om den om du vill undvika chopping). Dessutom hade jag hoppet att det skulle fungera med VPN i samband med videostreaming. Problemet är att pr. Nu fungerar det inte, eftersom strömmande tjänster ständigt försöker skapa lösningar så att det inte går att nå utländskt innehåll.

  Dessutom slår Youtube högkvalitativa videoklipp.

  Som nämnts, rekommendera inte denna modell, eftersom den bara är för svag.