Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Somfy Indoor Camera

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Somfy Övervakningskameror (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  En perfekt kamera för den som värdesätter att kameran styrs helt och hållet via ditt larm från Somfy. Känner inte till någon annan kamera som har så bra integritetsskydd som Somfy Indoor Camera. Larmet i sig avaktiveras av sig själv då man kommer hem (om man använder deras larm med keyfob) och linskyddet på kameran rullar då ner och kameran är nu i viloläge utan att man känner att någon spelar in dig hela tiden.
  Skulle någon i familjen sätta igång övervakning medan man är hemma så både hörs detta och syns tydligt på kamerans LED-lampor. Det går inte att missa när man är övervakad. Samtidigt kan man även stänga av LED för den som föredrar att ha kameran igång hela tiden på ett diskret sätt.

  Funktionsmässigt så finns en rad funktioner via appen så som tvåvägskommunikation och att ta bilder. Man kan dock inte manuellt starta en inspelning av något. Iofs så spelas alla rörelser in om larmet är aktiverat (och skickas till valfri tjänst ex Dropbox) men skulle du vilja spela in någon när larmet är av så måste du använda deras betaltjänster om jag förstått det rätt. För mig som bara vill ha filmer sparade på när något händer är detta iofs bara positivt.
  Så fort något rör sig så aktiveras larmet och kameran spelar in vad den ser.

  Men även om ovan funktioner ger mycket plus så finns det en del besvikelse med kameran också:
  Appen: Gränssnittet för kameran är ganska dåligt. Du måste ex starta en livesändning varje gång du vill komma åt dina händelser. Helt idiotiskt särskilt då just det här med livesändning kan bugga en hel del (förhoppningsvis bättre i kommande uppdateringar). Jämfört med Netatmo så har du inte i närheten av lika stabil liveström och appen kan krascha en del då man försöker få en livefilm.

  Perfekt att få bild skickat i mail direkt då larmet löses ut men varför kommer inte bilden med i notisen på smartphonen istället?

  Bilder när larmet går men om brandlarmet går så får man inga bilder utan måste manuellt starta en liveström. När info om vad som händer hänger på sekunder så vill man inte behöva starta en livefilm via massa tryckningar utan jag vill såklart se direkt om mitt hem brinner eller om det är ett falsklarm.

  Så till sist videokvalité! Full HD påstår man och ja visst är upplösningen i full HD men kvalitén är USEL! Här har man valt hårt komprimerade filmer vilket gör att filmerna för visso ser ok ut på din iPhone men när du kör upp videon på en stor skärm så inser du att den är värdelös. Detaljer är riktigt svårt att se och du lär knappast kunna identifiera en tjuv mer än på vilka kläder den hade på sig.
  Man har valt att skruva upp ljusstyrkan rejält för filmerna också, vet inte varför men det ger ökad svårigheter att se detaljer när de är väldigt ljusa.

  Så egentligen vill jag ge kameran endast 3 stjärnor men linsskyddet med dess integritetsskydd är såpass unikt och värdefullt samt att det är fullt integrerat med Somfys övriga larm och Homekit att jag ger det en extra stjärna. MEN köp INTE denna kamera om du vill ha bra videokvalité för då är samtliga konkurrerande kameror i denna prisklass bättre just nu!