Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sennheiser RS 170

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar (276)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.32)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag har tidigare haft ett flertal trådlösa hörlurar, vilka jag aldrig har varit nöjda med. RS170 är jag dock väldigt nöjd med. De slår mina Sony MDR-V700 (sladdbundna hörlurar i samma prisklass) med hästlängder. Jag har använt mina RS170 i snart tre månader och tänkte dela med mig av mina åsikter.

  ==LJUD==
  Jag är mycket nöjd med ljudet i RS170. Jag är ingen audiofil, men jag skulle beskriva det som väldigt naturligt. Naturligheten ligger nog mycket i ljudets klarhet och att basen, mellanregistret och diskanten är så välbalanserade.

  Ljudet är fritt från brus.

  RS170 har två ljudeffekter: extra bas och simulerat surroundljud. Den extra basen är användbar för dem som gillar det, men surroundeffekten är inte särskilt användbar. I viss musik fungerar den ok, men i andra sammanhang framhäver den underliga ljud snarare än att skapa en extra rumsupplevelse.

  ==RÄCKVIDD==
  Jag har inte testat räckvidden utförligt, men jag kan använda dem i hela lägenheten. Väggar mellan sändare och hörlurar har inte varit några problem för mig.

  ==BATTERITID==
  Det bästa med RS170 förutom ljudet och komforten är att batterierna aldrig verkar sina. Enligt specifikationen har RS170 en batteritid på 24 timmar. Under tiden jag har haft hörlurarna har batterierna aldrig tagit slut.

  ==KONSTRUKTION==
  RS170 har en perfekt passform som gör att man kan använda dem flera timmar i sträck utan att de blir obekväma. Längden på bygeln kan justeras genom att dra i den. Dessutom är hörlurarna ledade på två ställen, så att kåporna dels kan roteras några grader åt vardera håll, dels kan vikas upp och ned ett par grader. Detta gör att trycket blir jämnt fördelat över kuddarna.

  Ena kåpan har fem knappar: två för att justera volymen, en av/på-knapp, samt en knapp vardera för surround- och baseffekten. De tre förstnämnda och de två sistnämnda sitter i två separata grupper. Placeringen av knapparna är dock inte optimal; det är svårt att hitta rätt knapp utan att ta av sig hörlurarna.

  Hörlurarna verkar hållbara för hemmabruk. Jag skulle dock inte chansa på att slänga ner dem i resväskan, främst på grund av att jag är tveksam till att lederna som gör att kåporna kan roteras håller.

  ==ÖVRIGT==
  Basstationen funkar bra för hemmabruk, men är inte direkt något man tar med sig på resan. Går dock att använda valfri Kleersändare, men inte heller själva hörlurarna är särskilt resvänliga, på grund av sin storlek, och att de inte kan vikas ihop.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Att kunna sitta på skitan och och lyssna på London Calling med ett leende på läpparna är värt full pott.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Super smidig installation.
  Brusfritt ljud.

  Helt enkelt en mycket prisvärd digital sladdlös lur.
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Riktigt bra ljud
  + Bra surround
  + Lätta
  + Tysta, isolerar bra
  + Batteritiden, använder dem dagligen på arbetet klarar lätt 12h utan laddning.

  - Det enda jag kan klaga på är att utrymmet för öronen kunde ha varit lite större.

  Har haft dem i ca 8 mån, är riktigt nöjd med dem. Rekomenderas!

  2014 (efter 3 års användande) har öron muffen börjat bli sliten och jag har försökt kontakta Sennheiser sverige för att försöka få tag på reservdelar men det verkar vara mer eller mindre omöjligt... Lite intressant är att tyskarna är snabbare på att svara, så var är Er vilja att ha nöjda kunder Sennheiser? (p.g.a detta så sänker jag betyget)

  2019 (8 år i bruk)Använder dessa fortfarande sporadiskt, att de fortfarande håller är riktigt bra.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa jag någonsin haft på mig, extremt komfortabla vilket för mig är det viktigaste när man sitter vid datorn. Ljudet är alldeles dugligt för mig som inte är så insatt när det gäller ljud, för mig tror jag de flesta hörlurar låter bra ;) det enda negativa jag kan känna är att man behöver sätta på både laddstativet och själv hörluren.

  +Lätta (216g)
  +Batteritiden, de ljuger knappast när de säger 24h, dessutom hänger man dem alltid på laddstativet när man är klar vilket gör att de alltid laddas
  +Bra ljud
  +Snygga

  -Måste trycka på både laddstativet och hörluren
  -Mutear ljudet när det är tyst vilket kan göra att är det väldigt lågt ljud så kan det ibland klippas bort
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  10+ Mellanregister och diskant.
  10 Bas.
  10+ Inget brus.
  9 Manövrering.
  Knapparna kunde vara bättre utformade men det tog mig ungefär fem minuter att lära så det är ok.
  10 Sitter skönt och avskärmar yttre ljud bra.

  Uppskattar du ett rent ljud utan störningar är det bara att slå till.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt nöjd med dessa lurar. Kvaliteten är utmärkt. Bra ljud.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har haft dessa i 3 år nu och kan inte vara mer nöjd!
  Ljudkvalitet är toppen 9/10 kan vara något bristande i diskanten på akustiska låtar.
  Jag lyssnar mestadels på rock/metal och House och i dessa genre är ljudet perfekt!
  Bytte från RS180 till dessa för avsaknande av bas. (Rs180 är mer lämpad åt lite mer diskant och "fin" lyssnande)

  Kvaliteten på luren tycker jag är mycket tålig, använt hörlurarna dagligen på kontor ca 4 timmar lyssnande per dag och efter 3 år har det blivit en liten spricka på öronkudden. (Dessa finns som reservdel hos Sennheiser ca 150kr)

  Några har klagat på viss störningsljud men om man har max volym in till basenheten från dator och justerar volymen på hörlurarna kommer detta försvinna.

  Batteritiden är mycket bra! En hel dag lyssnande utan problem.

  Den enda nackdelen är att när man tar av dem från baseneheten måste man starta både lur och basenehet för att de ska få kontakt. (Vilket jag tycker borde ske automatiskt)

  Överlag en otroligt bra hörlur!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppdatering 5 år senare: Hörlurarna är fortfarande aktiva nästan dagligen. De är lika grymma som när dem köptes. Nu börjar öronmuffarna ge sig och "kläderna" på muffarna fjädrar sönder. Alltid lika roligt att titta i spegeln efter ett spel-pass och hitta massa små svart flufffluff i öronen ;)

  Kan inte tänka mig att byta ut lurarna, istället skall jag bara köpa nya muffar och sätta på. Batteriet håller bra, iofs så laddar jag lurarna så fort jag inte använder dem. Att jämföra med Sonys Wireless Headset som tappar täckningen om man försvinner 15m bort så fortsätter Sennheiser lurarna att fungera även på längre avstånd. Äkta kvalitet.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vi köpte hörluren på Elgiganten för 1390kr.
  Första intrycket var att ljudet var lite instängt och dessutom lite dålig bas.
  Inte tillräckligt bra ljud för vår del, så hörluren returnerades på öppet köp.
  Vi får leta vidare bland lite dyrare lurar tills vi hittar någon bra.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mina första trådlösa hörlurar för tv-tittande. Köpte dessa efter att ha bara läst bra om dem bl.a här på prisjakt.

  Bra kvalitet, sköna på huvudet. Ljudet är bra och nice med bass boost på hörlurarna.

  Ljudet funkade i hela min lilla två-rummare. Skönt att slippa sladd så man kan gå ut i köket/toa under tv-tittande.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  I stort sett bra hörlurar.

  Sköna, bra ljud, mycket bra batteri.

  Räckvidden är bra över fria ytor. Ok genom betongväggar men inte fantastisk. Men vilka trådlösa är det?

  Men det surrar (dock väldigt tyst) när det är uppehåll i ljudspåret, tex när det är helt tyst i filmer.
  Lägger jag hörlurarna ifrån mig utan att stänga huvudenheten går det inte att lyssna på någon annan volym än max när jag sätter igång hörlurarna igen. För att kunna justera volymen måste jag oftast starta om hörlurarna ett par gånger.

  Knapparna på lurarna är dåligt utformade så man vet inte riktigt vilken knapp man trycker på utan att ta dom av sig och se efter.

  Köper inte likadana om dessa skulle försvinna.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  RS170 är förmodligen helt OK och prisvärda. Bashöjning och virituellt surround funkar OK utan överdrift. Knapparna på luren är svåra att hitta med fingrarna, hade varit bättre om volym, bas/surround och av/på suttit mer åtskilda. Hade tidigare gamla Philips trådlösa analoga, 2,4 GHz digitala är en klar skillnad. I stort sett utmärkt ljud.
  Jag använder dem som allround lurar för att se film/TV, dator kopplat till en gammal Onkyo förstärkare/receiver. Har bara optisk ut från TV så det blir att koppla mot hörlursuttaget. RS170 sändaren kopplas antingen till tape out eller hörlursuttag, det senare för att kunna använda fjärr att växla med.

  Köpte först ett par AKG K935 som är samma prisklass. Hade dem i ett par dagar så brast bygeln/bågen, skulle ta av dem så small det till och den dubbla bågen brast på fyra ställen. Detta utan något våld, vridning eller extrem vidgning av bågen. Kollade på nätet och såg att många hade haft samma problem med flera par. Jag jämförde inte sida vid sida men tycker att K935 hade bättre ljud, , mer separerat och distinktare, speciellt basen. Lät bättre på lägre volym. Men nog ingen jätte skillnad mot RS170. Klart bättre räckvidd på RS170, K935 klippte när det inte var direkt fri sikt och väggar som delvis avskilde. K935 satt dessutom hårdare om än trevligare med tyg än RS170 plast kuddar. Fick tillbaks pengarna för K935 utan prut hos El-giganten. Hade de inte haft så usel plast i bygeln hade jag nog hellre valt dem. Designavdelningen hos AKG har väl kört över konstruktionsingenjörerna.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt okej ljud och inte allt för mycket brusande, men fruktansvärt osköna över öronen om du har lite större öron. Kåporna är mycket mindre än på andra lurar jag ägt.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft nu dessa hörlurar i snart tre år och är en av de bästa köp jag någonsin gjort! Personligen byter jag ut saker ganska ofta och visst känner jag att det skulle vara skönt med ett trådlöst headset, men p.g.a. av att RS170 fungerar så otroligt bra är ett byte väldigt omotiverat.

  Det enda jag kan klaga på är att om jag lyssnar med ganska låg nivå så "bryts" det i t.ex. film och musik där det är låg ljudnivå, inte så att hörlurarna snabbt spelar upp ljudet igen, men det hörs ändå en skillnad.
  Har inte lyckats hitta någon lösning till detta problem, om någon har en lösning får de gärna skicka ett PM till mig.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft mina i c:a två år nu (sedan julen 2011) och ljudkvaliteten är kanon,
  i synnerhet för musik och spel men tyvärr är produktens övriga byggkvalité inte lika hög.

  Den inbyggda laddningsfunktionen i hjässbygeln slutade fungera i somras och
  nu har flera krokarna som håller fast kuddarna på hörlurarna gått av. På den ena
  är bara en krok kvar och på den andra är det bara två krokar kvar.

  Jag använder förvisso mina lurar åtskilliga timmar per dag men
  jag tycker ändå att såpass dyra lurar ska hålla för det.

  Räckvidden är bra men jag har upplevt vissa problem när jag har har använt
  lurarna tillsammans med en bärbar dator med WLAN så har lurarna stört ut
  datorns WLAN-anslutning.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har jämfört det med RS180,musik, film m.m
  samma låtar face 2 face.
  Och köpte denna till slut. Kanske en aning bättre ljud på film med RS180! Dock bättre ljud musik mässigt med RS170. Och Mera prisvärd.
  Har nu 2 st och idag fick den 3dje.
  Rekommenderas.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fina hörlurar som sitter bra på huvudet och innesluter öronen på ett problefritt sätt. Är ingen ljudexpert men för mig låter de bra, tittar mest på film med dem. Räckvidden är kanon, klarar att gå runt i hela huset (1,5plan) utan att ljudet störs. Det enda minuset som jag drar av en stjärna för är knapparna på hörlurarna, de är onödigt plottriga. Det är svårt att justera volymen utan att ta av sig dem, av/på-knappen sitter mitt i mellan + och -. Väldigt lätt att man slår av hörlurarna när man försöker justera ljudet. Det stör mig att en sådan enkel sak att åtgärda har sluppit igenom när prylen i övrigt är toppen. Men annars så rekommenderar jag dem starkt!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fruktansvärt bra. Har svårt att tänka mig att använda några andra hörlurar efter att haft dessa i flera år. Signalen når hela lägenheten, hela trapphuset och fyra våningar ner till soprummet. Ljudet är perfekt, inte för mycket bas.

  Utan tvekan de skönaste hörlurarna som suttit på mitt huvud. Händer att jag sitter 12-14 timmar vid datorn och jag att blir inte ett dugg irriterad kring öronen.

  Ska jag hitta något negativt så är det väl att man måste trycka på både stationen och hörlurarna för att starta dom.

  10/10 utan tvekan.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sköna lurar som sitter bra och är lätta. Använt dessa i snart ett år och är väldigt nöjd!
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Väldigt bra hörlurar. Jag har tidigare kört mina Audio Technica ATH-M50 till allt men jag ville ha ett par trådlösa då hörlursuttaget på projektorn sitter lite olägligt till och för att jag har en tendens att vara lite "otålig" och ofta går bort från soffan eller skrivbordet.

  Jämfört med med ATH-M50 sitter dessa lite lösare på huvudet vilket jag först tyckte var jobbigt, men de har en kåpa som omsluter öronen på ett betydligt bättre sätt än Audio Technica-lurarna så vad det gäller komfort är det hugget som stucket.

  Ljudet i dessa känns mycket naturligare än ATH-M50 men det är inte riktigt samma tryck i basen. Har svårt att bestämma mig för vilket par jag föredrar och tror det mer handlar om "annorlunda" än "bättre/sämre". Tycker riktigt mycket om båda.

  En sak som är värd att nämna är att även om dessa marknadsförs som helt brusfria på grund av den digitala tekniken så är det ett svagt bakgrundsbrus i höra örat. Det är där även om man sänker volymen helt på hörlurarna och oavsett om man har en kabel ikopplad i mottagaren eller inte. Det är ganska högfrekvent och verkar inte uppfattas av alla och man hör det enbart om det är helt tyst i övrigt (till exempel mellan låtar).

  De på Hifi-Klubben där jag köpte dem höll med mig om att bruset fanns där och var schyssta och lät mig testa med ett nytt par. Bruset är kvar i det nya paret så det måste helt enkelt vara något som beror på hur de är konstruerade. Högra sidan är den där mottagaren är så troligen är elektroniken lite dåligt avskärmad.

  Vidare går dessa på 2.4 GHz-bandet så bor man som jag i lägenhet är det möjligt att ens eget och grannarnas wifi-nätverk plockas upp lite även om man parar om för att få ny kanal.

  På det stora hela är jag dock mycket nöjd med lurarna och de låter riktigt bra. Om man tänkt ha dem till datorn eller någon annan källa där det ofta är tyst kanske man bör leta vidare men ska man bara ha dem till musiklyssning och filmtittning är det enligt mig ett bra val.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sköna och skapligt ljud. Dock lite minus på knapparna och att det är ett konstant tjutande ljud i högra högtalaren.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Gick från ett Sony Pulse till detta och är mycket nöjd med bytet!

  Det största problemet med Pulse är att vadderingen på huvudbygeln är hård och kåporna pressas ganska hårt mot huvudet, men Sennheiser tycks ha fattat det här med ergonomi. Visst, det blir fortfarande obekvämt att ha lurarna på sig efter några timmars användning, men till skillnad från Pulse framkallar dessa inte huvudvärk.

  Lite bu och bä:

  + klart ljud
  + imponerande batteritid
  + sitter stabilt på huvudet
  + bra premium-känsla trots plast
  + trådlösa

  - bakgrundsbrus vid hög volym
  - lite dåligt tryck i ljudet
  - saknar 3,5 mm-uttag på lurarna (måste kopplas via basstationen)
  - kåporna är i minsta laget för mig som har ganska stora öron
  - saknar mic (vilket man så klart redan visste, men vore ändå skönt att ha)

  På det stora hela ett par mycket bra hörlurar som är väl värda sitt pris om man har resurserna.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Gick från Sennheiser HD515 till dessa. Köpte Netonnets paket med en sändare och två lurar.

  Det är väl allmänt känt att slutna lurar inte spelar riktigt lika öppet som halvöppna lurar. Man kan ju inte vänta sig annat. Basen är däremot mycket mer distinkt och långt mycket tyngre, om jag ska jämföra med HD515.

  Ibland kan jag tycka att topparna blir lite väl hårda, å andra sidan är mina lurar ännu inte inspelade, så det kanske blir bättre med tiden. Om det inte skulle bli det är det dock inget större problem, då jag endast upplever det hård vid lite högre volymer.

  Det var heller inte särskilt svårt att få igång båda lurarna till stationen. Först förstod jag inte, sedan hittade jag den medföljande CDn och då klarnade det hela.

  Upplever inga som helst störningar, varken när jag kör en eller två lurar. Ställer jag dock sändaren i närheten av min trådlösa router ballar signalen ut (försvinner, hackar). Räcker att flytta den någon meter så löser det sig.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt bra trådlösa lurar....
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag gillar dom här lurarna. Är lite misstänksam mot hörlurar inför köp, då dom flesta trycker för hårt mot skallen när man har glasögon men dom här funkar bra. Det enda skulle väl vara att man blir lite varm efter ett tag. Jag hade lite problem med brus i början, men sen ordnade det upp sig. Fina lurar med bra ljud.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte dessa och rekommenderar dem varmt. Mycket bra ljud, mycket bra ljudisolering och otroligt komfortabla. Lägg ut några hundringar mer så får du kvalité.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra lurar, skön frihetskänsla att kunna gå runt i hela lägenheten utan jobbig sladd.

  Ljudet får klart godkänt. Dock kan det förekomma små störningsljud ibland, fast de är på knappt hörbar nivå.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft lite problem och fått byta lurar två gånger på grund av att den ena tappade ljudet ibland och den andra hade ett tjutande ljud.

  Ljudet är dock helt suveränt.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra ljud, sitter väldigt skönt. Känns inte tunga på huvudet.

  Edit: Efter att ha lyssnat på dem under en längre period nu så vill jag bara tillägga att ljudet i dem är underbart, vilken närvaro!

  Ett litet minus är knapparna på lurarna och dess placering. Blir lätt att man kommer åt andra knappar när man tex ska höja osv.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ljudet är helt underbart för att vara trådlösa. Bra bas som är grym till housemusik!

  Jag hade också ett extremt brusande när jag först testade dem, men sedan kom jag på att dragit kabeln bland alla andra kablar. Nu står mottagaren ovanpå min dator utan att nudda några sladdar och det fungerar helt underbart. Inget brus överhuvud taget, inte ens på 100% volym på hörlurarna!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Perfekta trådlösa hörlurar! Riktigt bra ljud utan brus.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Perfekt när fru och barn lagt sig.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Inköpta i fredags! :-) Kan inte säga annat än att de är superb! Har sedan tidigare både RS 120 och RS 130 och de båda är bra speciellt RS13 som automatisk hittar mottagare MEN RS 170 är så mycket bättre på alla plan.
  Ljudet är underbar, klar och kraftig. Sitter bra, lite tajta men deg går väla an. Lite svårt att vänja sig vid knapparna då de alla sitter på samma sida men det lär man sig snabbt. Synd bara att man kna inte hänga de på väg som de tidigare modeller.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Lätt att installera och använda. Kanonljud!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte denna 7/4.Har haft flera andra men dessa är outstanding.Inget brus hörs,Gillar slutna lura,med bra bas.Fungerar utmärkt bra till både musik o film.Ända negativt som många andra säger så är knapparna små men det står jag ut med.Man kan ju justera på sin stereo anläggning istället.Har även provat RS 180 men tycker inte den var bättre.Underbara lurar för en liten peng.KÖP DENNA
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En objektiv bedömning av hela paketet.

  Det är lite klumpigt med den relativt stora basmodul som det kräver för att kunna ladda lurarna. Jag skulle lagt det ansvaret på användaren istället (batterier) för att även vara laddstation. För de pengar denna kostar så är det inte varje vanlig användare som köper denna lösning.

  Jag varken laddar eller använder de batterier som förespråkas. Det går ju självklart hur bra som helst att använda vanliga batterier (icke-laddningsbara) så länge man inte försöker ladda dessa genom basstationen.

  Har man som användare någon annan laddlösning så använder man självklart det. Jag skulle hellre se att man minimerade basstation och skippade laddningen.

  Det viktiga är dock ljud. Och då beror det lite på tidigare preferenser. Att ljudet är bra är ingen tvekan om. Med lite extrahjälp av "bass" knappen kan man få det mesta att rocka runt. Detaljer i ljudet klarar den dock inte av. Missförstå inte det, det kan dunka Lada Gaga och spela känsligare saker men dynamiken är inte där.

  Det beror helt på vilken tidigare erfarenhet man har. Det låter riktigt bra och bara att kunna gå runt omkring utan sladd är lite frihetskänsla.

  Jämför man då rent praktiskt med t ex Shure och om man gått lite längre mot deras "toppmodeller", för att inte tala om in-ear lösningar (som 535 modellen) så är det absolut inte samma ljud, det måste man förstå.

  Det är bra ljud, är man dynamikfreak så ska man avstå. Mellanregister är bra men tappar lågt och högt (högt är speciellt frånvarande).

  För de pengar och frihet man får är det ett bra köp. Det dunkar på riktigt bra. Ta i beräkningen dock att det är en hyfsat stor klump som ska kopplas till källan som även kräver strömförsörjning.
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Helt okej ljud men inte bekväma. Kuddarna runt öronen kändes väldigt plastiga och inte alls sköna mot huden. Men annars bra passform. Sen de två kuddarna som ligger på huvudet är inte direkt mjuka och efter ca 1h känns dom obekväma. Helt okej räckvidd då jag kunde gå runt i lägenheten (95kvm) utan större problem. Kylskåpet kunde störa ut signalen ibland. Batteritiden hann jag inte testa då jag lämnade tillbaka dom dagen efter. Saknade lite bas.

  + Passform
  + Trådlösa/räckvidd

  - Obekväma
  - Plastiga
  - Pris för ljudet
  - För lite bas (imo)
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Vilket ljud! Är du beredd att lägga 1500 kr på ett par trådlösa lurar så är detta definitivt ett av de alternativ du kommer att bli nöjd med.

  POSITIVT:
  + Mycket fint ljud.
  + Inget brus.
  + Bra räckvidd.
  + Bra batteritid.
  + Sitter fast på huvudet. Du kan böja dig 90 grader framåt utan att de ens börjar glida, dels pga lätt vikt men även pga klämkraften mot huvudet och kåpornas utformning.
  + Inget "klämont" i öronen eller huvudet, sitter mycket bekvämt.
  + Designad enhet och laddstation gör detta till en snygg och modern dekoration.

  NEGATIVT:
  + Knapparna för volymjustering mm på ena kåpan är svåra att hantera praktiskt sett med lurarna på, dvs du måste ta av lurarna för att justera t.ex. volymen.
  + De första lurarna jag plockade ut hade glapp som gjorde att ljudet föll bort på ena luren när jag justerade bandlängden över huvudet. God kvalitet upplevd i övrigt men man blir ju lite fundersam...
  + Lite svårt att avgöra om kontakt är upprättad med laddningsstationen när man knäpper på. Är den ok nu? är en fråga jag ofta ställer mig när jag tar på enheten. Det funkar visserligen alltid efter några sekunder men det känns lite segt.

  Jag gillar bra ljud (inte det där överdrivna och jobbiga super-bass dunket som finns i många billigare lurar) och då är dessa perfekt. Ljudet justerar man bäst på t.ex. förstärkaren.

  Köp om du vill ha härligt och realistiskt ljud för 1 500 kr.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket bra ljud och räckvidd. Utmärkt batteritid.
  Enda negativa är att knapparna är lite trångt placerad och att avstängning av lurarna sitter mellan volym upp och volym ner, men inget större problem.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Haft dessa hörlurar i snart ett år.. Visst brus vid låg volym finns, men efter att ha testat flertalet andra märken kunde jag konstatera att dessa är bäst när det gäller trådlösa till en vettig summa! Hade mina stora förhoppningar på Sonys värsting, men ljudet var sämre i dessa... Dessutom kopplade basen ner bara att stå bakom tvn!
  Dessa, de funkar med otrolig räckvidd och ljudet är så fint! Ett minus från full pott för det lilla brus där finns.
  Slås alltid av häpnad med produkter från Sennheiser. Rekommenderar verkligen dessa!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra hörlurar. Skönt att kunna kolla på film sent på nätterna. Att dom är brusfria är kanon.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Grymma lurar, helt enkelt - ett mycket bra köp för dig som vill ha den trådlösa friheten och ändå få ett bra ljud.

  Köpte trådlösa eftersom jag sitter en bit från receivern när jag ser på TV/spelar Xbox och var lite rädd att de skulle brusa, men icke sa Nicke. Här snackar vi brusfritt och då testlyssnade jag både på skrammelrock, filmmusik och lugna akustiska låtar.

  Den extra basfunktionen funkar bra och ger extra tryck i låtarna. Surroundfunktionen tillförde en del i vissa låtar, men är inte nödvändig att ha på hela tiden.

  Har inte testat räckvidden fullt ut ännu, men den var helt stabil både i vardagsrum och kök.

  Den enda orsaken till att jag inte ger lurarna en 10:a, är det som även andra varit inne på, nämligen att "På/Av-knappen" på lurarna sitter lite knasigt till, så man riskerar att stänga av dem när man ska justera volymen. Men, det känns absolut som något jag kan leva med, med tanke på hur bra de är för övrigt.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har precis fått dessa lurar i julklapp och jag är väldigt positivt överraskad. Väldigt bra ljudkvalitet, så det märks inte alls att det är trådlös överföring. Digital överföring med Kleer är ren och konsekvent. Lurarna bjuder på spännande, njutbart ljud i olika volymer.
  Jag trodde som sagt inte att trådlöst överfört ljud skulle vara njutbart (och har därför själv undvikt att skaffa!) men jag hade fel.
  Har haft trådbundna Philips HP890 i många år men ljudet i Sennheiser RS170 är helt klart närmare HiFi, framför allt med mer dynamik och transparens.
  Jag är mycket nöjd med räckvidden då jag kan röra mig i hela huset på ca 129 kvm (två våningar) och på gården utom i uteförrådet.
  Knapparna drar ner betyget från 10 stjärnor till 9, annars toppenprodukt.
  Synd att man inte kan använda samma sändare till trådlösa högtalare.
  Rekommenderas!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Hade först ett par Phillipslurar utav billigare modell som jag fått i julklapp för ett par år sedan, dessa använde jag nästan aldrig då jag tidigare haft en ganska redig stereoanläggning. Nu när jag flyttat till en lägenhet så fungerade det inte riktigt med högtalarna, så har lånat ut de till en kompis utav hänsyn till grannarna. Detta lämnade dock ett tomrum i mitt hjärta då jag inte kunde lyssna på musik fullt ut med mina hörlurar. Efter mycket om och men så köpte jag mina RS170 hos HiFi-Klubben. Det var visserligen långt över min från början tänkta budget, men visst var det värt det! Att lyssna på musik med dessa underbara lurar är som att upptäcka varenda låt på nytt då man upptäcker hur välbalanserade dom är. Man slipper trasslet med sladdar, man kan gå på muggen, laga mat och vad som helst utan att behöva bekymras över räckvidden. Kan bara vara positiv till dessa!

  + Enkla att använda
  + Bra räckvidd
  + Brusfria
  + Välbalanserade med djupt och fylligt ljud
  + Förbannat snygga och bekväma

  - Det enda negativa är väl att On/Off-knappen ligger precis mellan volymknapparna så lite lätt att råka slå av.
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Det blir ris och ros.
  Dessa hörlurar levererar mycket bra ljud utan brus. De är mycket bekväma att bära.
  Räckvidden är dock inte alls bra. Det räcker för en lägenhet, men i mitt inte alls stort hus bryts kontakten ganska lätt.
  Knappar på undersida av luren är mycket otydliga. Det skulle krävas både små fingrar och mycket övningar att kunna använda de utan att ta av lurarna.
  Det är ganska osäker upphängning för att ladda lurarna. Både sändaren och lurarna måste startas manuellt efter vila.
  Sammantaget är jag mycket nöjd med ljudet men betydlig mindre glad för resten av konceptet.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket bra än så länge. Jätteenkla att sätta upp, bra ljud. Hade ett par HD-515 innan och ljudet är mycket likt detta vilket jag uppskattar.

  Var rädd att det skulle vara störningar i lurarna (brus) när man inte spelar musik som det var på mina senaste trådlösa, men det är helt tyst! Jätteskönt.
  Sitter bra på skallen gör dom också. Ljudet är mycket bra men inte WOW därför En Får ett minus också för den idiotiska placeringen av kontrollerna på hörluren. Mitt mellan "Höja och Sänka-knappen sitter Av-knappen. Jättedumt eftersom man inte ser var man trycker när man har lurarna på sig..
  8/10.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bruset i princip försvann när jag använde RCA kontakten ist för hörlursuttaget i TV:n. Nu är ljudet mer eller mindre perfekt!
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Om det inta hade varit för räckvidden så hade de här lurarna fått maxbetyg. För det är så här att jag hade ett par trådlösa lurar (Philips SHC8525) innan dessa och de här lurarna har bara hälften så lång räckvidd om ens det. Med Philips SHC8525 kunde jag gå igenom mitt hus och ca 15 meter ut på gården och de här når inte ens ut. Men å andra sidan så hade de här lurarna otroligt mycket bättre ljud och de sitter förvånansvärt skönt på huvudet. De var otroligt lätta vilket jag inte hade räknat med men det visade sig bara vara en positiv egenskap. Samt att de släpper inte igenom mycket ljud.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  En riktigt bra trådlös lur som både är bekväm och har ett suveränt ljud, lång driftstid och bra räckvidd. Som med alla större lurar kan det bli lite varmt efter en tid. Extra bas och surroundeffekt är inget jag använder och personligen tycker jag dessa funktioner känns onödiga, men såklart inget som stör.

  Några har klagat på brus och jag har upptäckt att om jag har volymkontrollen på själva luren på max och sedan justerar ljudet på förstärkaren så kan det uppstå brus vid tysta partier. Detta beror med största sannolikhet på att signalen från förstärkaren är relativt låg vilket gör att förstärkaren i luren får jobba hårt och brus uppstår. Sänker man volymen på luren och ökar på förstärkaren har luren en högre grundsignal att arbeta med vilket leder till mindre, eller inget, brus alls även i de tysta partierna.
 • Acceptabel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  haft massa lurar å trodde ver´kligen på dessa

  nej nej nej...burkigt ljud ,brus å massa otrevligheter
  sennheiser ska syssla med öppna lurar,,prova hellere rs 180

  å jaa de var inspelade ,,,innan jag lämnade tillbaka dom!
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bra ljud, bra räckvidd, bra batteri. Känns som att jag aldrig behöver ladda dem...

  Minus dock på att när väl batteriet tar slut så finns det inga indikationer för låg batteristatus.

  Andra minus är att dem känns tyvärr lite plastiga och inte robusta.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Köpte denna för för 2 veckor sedan.
  Har provat andra trålösa lurar förut och
  inte blivit nöjd med kvaliten på ljudet.
  Dessa fungerar klockrent. Bra ljud både
  för musik och film. Kör med hörlursförtärkare
  där jag har dragit upp volumen till 50-60 %.
  Sedan justerar jag ljudet med lurarna.
  Hör inget brus låter bara bra. Spelar ingen roll
  vart jag går i lägenheten ,den behåller samma kvalite
  på ljudet iaf. Kan rekommendera dessa till alla
  som köra trådlöst. Har inte provat hur lång signalen
  räcker. Men tror att om man har en lägenhet
  så ska det inte vara några problem. ger inte full
  pott då dessa har bra ljud men inte bättre än min
  stereo. Som dock kostar 40.000 kr och som tar fram mer
  detaljer från musiken.