Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-AX92U (2-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (73)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  17 dagar sedan
  Vill först säga att detta kanske inte är en uppsättning för folk som vill ha maximal enkelhet. Men vill du ha bra prestanda med mycket inställningar är det rätt.

  Jag har inte nätverksuttag i alla rum så ville ha ett mesh system för maximal täckning då min fiberdosa sitter tråkigt till och vill undvika kabeldragning.

  Började med Google Wifi och det är enkelt men värdelös prestanda om man inte kablar alla 3 puckarna. Kör du backhaul på wifi så är prestandan sämst. Fick ut kanske 100Mbit/s utav mina 500/500. Pucken inkopplad med kabel till fiberdosan levererade men sen dalade allt.

  Lämnade tillbaka och tog denna uppsättning, måste säga att det levererar. Är det lika enkelt som Google wifi att sätta upp? Nej, men levererar det 500/500 överallt? Ja!

  Notera! Det är en triband router och om man inte kablar för backhaul så använder routrarna ”wifi6” 5GHz ax till backhaul för att skyffla trafik. Prestanda mässigt i teorin är det som kabel pga mängden det kan skicka.

  Med det sagt, vill man använda det reserverade 3:e bandet (se ovan) måste man kabla båda routrarna. Jag kör utan kabel och låter det tredje bandet dedikeras till backhaul.

  Jag personligen bryr mig inte så mycket om wifi6 än utan vill ha bra täckning med prestanda som kan leverera 500/500 och det gör det!
 • Dålig
  20 dagar sedan
  Uppdaterat: 20 dagar sedan
  Köpte , testade och lämnade tillbaka.
  Detta är inte en wifi6 router heller som kosument tänker sig, läs längst ner i denna feedback för att se varför.

  Enheterna kopplades med wired backhaul men presterade så otroligt dåligt jämfört med min ac88u + PCE-88 kort.

  Köpte även ett asus PCI-E kort med wifi6 till min stationära för mina tester nedan.

  Ping tider hoppade mellan 20-200 mot google direkt från routern och från datorn pingade man lokalt till routern mellan 5-100.
  Normal i detta fall för mig är stabila 4 till google och 1ms till routern med min setup som jag hade innan och nu är tillbaka på.
  Testerna gjordes såklart med nya och gamla setupen inom 15 minuter fram och tillbaka 5 gånger, samma resultat.

  Vet inte om jag fick nåt måndagsexemplar men kan verkligen inte rekommendera detta paket till någon som ska spela eller behöver stabil uppkoppling.

  Är också värt att nämna att för att få Wifi6(ax) så måste du unhida nätverksbandet 5gh-2 (backhaul nätverket).
  Detta är alltså inget som du automatiskt kommer koppla upp dig mot om du har en wifi6 enhet utan det skapas ett helt SEPARAT wifi-nätverk endast för AX supporten så du kan inte tex kontrollera enheter på ditt vanliga nätverk om din telefon/styrande enhet är på wifi6 nätverket. Kör du inte med ethernet kabel som backhaul så vet jag inte om det ens är görbart att ha wifi6 bandet synligt utan påverka bandbredden mellan de 2 routrarna.

  Detta är inget som marknadsförs utav ASUS utan jag fick googla mig fram då jag hade både AX router och AX nätverkskort kort men undrade varför den vägrade köra AX utan bara körde AC :)
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Snabb recension efter några dagars användning

  Otroligt bra täckning på endast två enheter
  WiFi 6 är ju coolt - samt många fina extra funktioner.
  Många fasta portar, vilket gör att jag slipper dra en extra switch för att ge fast nät till larm, stationär PC, Philips HUE etc.

  Jag läste en recension om att det var krångligt att sätta upp, och det är det verkligen inte (kanske kommit en uppdatering från Asus) jag gjorde allt via router.asus.com och det gick på under 5 minuter.

  Det är ett dyrt paket, men känns som man får mycket för pengarna.