Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Lenovo Yoga 730-15 81JS000DMX

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Lenovo Bärbara datorer (746)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Jag har bara haft datorn i några veckor, men hittills är jag mycket nöjd med den!
  Dock finns det några saker med den som är konstiga, som kan vara viktigt för andra.

  Plus:
  * Skärmen är mycket bra, märker ingen direkt skillnad mellan min dyra Macbook Pro Retina eller min 27" Acer 4K-skärm.
  * Pennan är mycket bra, otroligt snabb respons och i dom inbyggda programmen i Windows så är responsen så snabb att jag inte märker någon skillnad mot en riktig penna. Fungerar även utmärkt i mer avancerade program som Adobe Photoshop.
  * Fingeravtrycksläsaren fungerar riktigt bra. Den är inte fullt lika bra som dom som finns i nya mobiler, men den läser av fingret rätt 9 gånger av 10. Ett klart smidigare sätt att logga in jämfört med lösenord samtidigt som det känns tillräckligt säkert.
  * Geforce GTX 1050 är förvånansvärt snabbt. Innan köpte var jag orolig för att den bara hade 1050 och inte 1060, men nu är jag väldigt nöjd. Naturligtvis hade ett 1060 varit ännu bättre, men man kan inte få allt.
  * Det går att köra datorn i ett läge för person som ofta har den inkopplad i laddaren. Då håller sig batteriet runt 50% konstant för att slita mindre på det. Hur mycket det faktiskt ökar livslängden vet jag inte, men jag gillar funktionen.
  * Byggkvalitén känns väldigt bra. Nu har jag inte haft datorn så länge så hur bra den är i längden vet jag inte.
  * Både vanlig USB och USB-C/Thunderbolt 3.
  * Trots att 15W-CPU:n i benchmarks inte presterar bättre än 47W-modellen i min Macbook Pro så har den visat sig vara rejält mycket snabbare i verkligheten. Jag brukar exportera projekt av många olika slag (bild, ljud, video).

  Minus:
  * I spel så fungerar inte 4K i 60 Hz med en extern skärm. Av nån anledning så slår skärmen om till 24 Hz och läser man om det på internet så är det andra som har samma problem. Ändrar man till en lägre upplösning, t.ex. 1440p så fungerar det med 60 Hz. Det här är inte ett jättestort problem egentligen eftersom datorn generellt är för långsam för att kunna köra spel i 4K ändå och 1440p duger alldeles utmärkt för mina spelbehov.
  När man sitter i vanliga program i Windows så fungerar 4K i 60 Hz som vanligt. Och på den inbyggda skärmen fungerar 4K i 60 Hz även i spel.
  * Batteritiden är som bäst ok. I strömsparläge och vanligt surfande så verkar den hålla i ca 5 timmar, men jag har inte gjort några stora tester än.
  * Lite snålt med USB-portar (2 vanliga USB och 1 USB-C).
  * Skärmen kunde ha varit ljusstarkare, men när man slår av den automatiska ljusstyrkan i Windows så blir den ljusstarkare med samma inställningsnivå och då är den bra. Återstår att se hur den klarar solljus utomhus i sommar.

  Nämnvärt som inte är bekräftat av mig:
  * I specifikationerna så står det att datorn max klarar 16 GB. 8 GB är fastlött på moderkortet, 8 GB går att ta lös. Det ska som minst gå att byta ut det lösa kortet mot ett 16 GB-kort och på så sätt få 24 GB. Troligtvis går det att sätta i större kort än så.
  * Thunderbolt 3-porten ska gå att använda med en eGPU så att man kan uppgradera grafikkortet till valfritt fullstort grafikkort.

  Jag är klart nöjd med mitt köp och den främsta konkurrenten är en Surface book 2 som har ett rejält högre pris. En kompis har en SB2 och jag känner att jag gjorde rätt val som tog en Yoga 730.
  Behöver man inte touchskärm och framför allt stöd för penna så finns det på pappret bättre datorer att köpa.