Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Garmin Zumo 396 LMT-S (för motorcykel)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Garmin GPS-navigatorer (252)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Ville uppdatera min Zumo 220 till en ny snabbare och bättre display. Zumo 396 är en snigel redan från start. Om du får för dig att browsa runt på kartan tar varje omritning av kartan ca 5-7 sekunder på högsta detalj inställningen. Högsta detalj inställningen är ett måste om du vill se alla vägar vid högre utzoomning. Generellt känns Zumon seg. Vidare är kontrasten minst sagt kass. En grå hinna över displayen. Så man får kartan i varierat grått. Har inte ens nämnt det daterade gränssnittet för kommunikation mellan dator och GPS. Det funkar ju minst sagt sådär.
  Körstil: Alla underlag dvs allt mellan motorväg till traktorstig. Så GPSen används med rutter oftast gjorda i dator.
  Slutsats: Om jag hade varit Garmin anställd och ansvarig för Zumo utvecklingen, så borde jag nog sagt upp mig.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Jag ville främst åt ruttalternativet (adventurous/kurvig/thrill) som inte finns i bilnavigatorer och bestämde mig för att köpa en ren MC-navigator. Ruggningen ser jag endast som en bonus.

  Valde mellan denna och Tomtom Rider 500 och köpte denna först eftersom jag haft Garmin tidigare (sammanlagt tre Nuvi-modeller) och hoppades på en modern uppgraderad version.
  WiFi-uppkoppling och uppdatering över nätverk fungerade bra och var det första jag gjorde med enheten.
  Sedan testade jag det för mig viktigaste och nya, nämligen adventurous routing.
  Enheten känns tyvärr väldigt seg både generellt vid ruttberäkning och när man ska editera en aktuell rutt. Ofta blev en förflyttning i kartan till ett nytt stopp som triggade omberäkning i stället för att flytta kartan. Har alltid upplevt Garmin som ganska sega, men hoppades på mer kraft i en MC-navigator inköpt 2019. Testade mycket kring adventurous routing eftersom det var mitt främsta skäl till att satsa på en MC-navigator. Genom att jämföra rutterna Zumon gav med onlineversionen för Tomtom (mydrive) i områden jag känner till kom jag fram till att Riderns rutter bättre överensstämmer med det jag anser vara roliga vägar. (När jag sedan provade även Ridern verkade den producera samma rutter som onlineplaneringsverktyget gjorde)

  Trots hävdad kompatibilitet med Apple lyckades jag inte parkoppla med min telefon. (Lade visserligen ingen större tid på det då jag redan bestämt mig för att prova konkurrerande Rider 500i stället) Provade därför inte att parkoppla med min Packtalk.

  Zumon har världskartor till skillnad från Rider 500 och sägs vara mindre reflexiv i starkt ljus. Men allt sammanvägt, givet mina preferenser, så köpte jag en Rider i stället och lämnade tillbaka Zumon. Adventurous routing producerar bra rutter men prestandan i enheten är för låg för min smak.