Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Daikin ATXM35M / ARXM35M

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Daikin Värmepumpar (18)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Uppdatering 2021: Jag höjer betyget två stjärnor för att den fungerar helt perfekt med Home Assistant. Tack vare det behöver jag inte använda den tämligen värdelösa appen och får helt andra möjligheter att styra den. Jag har t ex knappar i HA för favoritlägen så jag slipper pilla på alla inställningar varje gång och olika scheman som jag kan aktivera och deaktivera vid behov. Dessutom blir det helt plattformsoberoende, det fungerar lika bra på en windows-pc som på mobilen.

  Nu är kanske inte detta något som Daikin ska ha all cred för men det faktum att de har en öppen lösning som gör att det fungerar ska de ha ett par stjärnor för.

  -------

  Utedelen går mycket tyst och fint, knappt man hör den på någon meters avstånd. Innedelen är däremot gjord av riktigt billig leksaksplast som ofta börjar skramla och låta. När den inte skramlar går den dock tyst.

  Ger bra med värme när det inte är allt för kallt ute. Den är inte riktigt optimal för nordiska förhållanden men för mig som köpte den för kylning och komplement till fjärrvärmen under vår och höst duger den fint.

  WiFin tappar ofta kontakten och då måste appen startas om. Appens design lämnar en hel del att önska. Man kan t ex programmera en tid för varje dag i veckan men vill man sedan gå in och ändra eller ta bort den måste man göra det för en dag i taget vilket tar evigheter. Jag har ställt frågan till Daikin i ett forum och deras åsikt är att det inte gör något eftersom man ändå inte ändrar på schemat.. tyvärr stämmer det inte in på mig. Att ansluta pumpen första gången är onödigt invecklat och att senare byta till ett annat wifi-nätverk (när man t ex byter router) är snudd på omöjligt.

  Totalt sätt gör den ändå det den ska om än med lite för mycket skrammel (inomhus) och onödigt krångel med appen. För mig som bor i radhus var det mycket viktigt att den inte stör grannarna och på den fronten får den med beröm godkänt.