Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Electrolux Portabel AC (14)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har haft AC:n i några dagar nu och kan säga att den kyler riktigt bra. Det är ett rejält blås i den. Jag använder den i ett relativt stort sovrum (ca. 25 kvadratmeter) med stora fönster i sydväst-läge, och det kan bli upp emot 35 grader här en varm sommardag. Det räcker med att den står på i drygt en halvtimme för att få ner temperaturen från 33~35 grader till 24~26 grader (lite längre tid om solen fortfarande ligger och värmer på).
  Följer med en bra fjärrkontroll som kan styra i stort sett alla funktioner, också. (När jag startade AC:n första gången var kontrollen inställd på fahrenheit. Man ändrar visst till celsius genom att hålla in + och - knapparna i några sekunder)

  Den här sortens "bärbara AC" brukar få lite orättvist låga betyg för att dom låter mycket. Vilket dom ofta gör. Även denna ger ifrån sig ett ganska tydligt hummande när den är igång, ungefär som en torktumlare fast jämnare ljud. Men man _kan_ somna till det om man inte är väldigt ljudkänslig. Det är inget direkt störande ljud.
  Maskinen i sig är ganska stor och klumpig. Väger en del. Men den har hjul och kan rullas runt ganska lätt när man väl fått den på plats.

  Också värt att notera att det inte följer med någon fönsterskena att fästa varmluftsslangen i. Det följer med en liten "plastadapter" som är till för att klämma fast i fönsteröppningen, och den funkar ganska bra, men det hade varit trevligt med en skena för att hålla värmen ute. Är man lite händig så kan man möjligtvis konstruera någon form av tätning själv.

  Kort variant; den fungerar riktigt bra för att kyla ner rummet en varm dag (även utan fönsterskena). Bara man är beredd på att den låter lite och är lite klumpig.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Överlevde värmeböljan med den här.

  Står i sovrummet. Tog ner tempen från 27 till 22 på en timme ca. Utan att använda fönstertätning.

  Värt att veta är att du ska dra en d150mm slang till fönstret för att bli av med varmluften.

  Låter för mycket för att ha på på natten om man inte gillar att sövas av ljudet.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Jag läste ganska många omdömen innan jag köpte den här där folk klagade på att det låter mycket. Det är mycket svårt att få en sån här typ av AC där kompressor, radiator och hela kalaset är inbakat i en och samma enhet att bli ljudlös och samtidigt kyla bra. Jag tycker den fungerar helt ok, har inga direkta problem med ljudet. Är man ljudkänslig kanske det är bättre att titta på en fast AC istället där radiator och fläkt sitter på utsidan av byggnaden.

  Det är ett skönt tryck vad gäller luftflödet och jag tycker att den kyler helt ok. Jag har den i ett 25 kvadratmeter stort rum med tre meter i takhöjd där jag sover på ett loft. Jag har tidigare alltid haft en temperatur runt 23-25 grader på loftet men har nu fått ner det till 19-20 grader med AC:n vilket är mycket behagligare att sova i. (När jag ställde in den på att kyla ner till 19 grader.) Den främsta anledningen till inköpet av denna var att öka sömnkvaliteten då jag haft ganska varmt på loftet tidigare, även på vinterhalvåret. Värmen stiger ju som bekant så det har inte riktigt fungerat med att vädra.

  Ang. utblåset var jag tvungen att bygga en egen lösning för att få det att bli snyggt där jag ledde varmluften genom en dörrkarm på balkongen.

  Jämfört med många andra AC är denna snygg i sin form än de flesta andra.

  Jag tittade en del på 3,5kW-varianten men tycker att denna på 2,6 fungerar över förväntan. Kan rekommendera den.