Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Corsair Gaming K70 RGB MK.2 Cherry MX Low Profile Speed (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Corsair Tangentbord (61)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Fantastiskt tangentbord, om än dyrt ordinarie pris. Dock är det ett av de få av sitt slag. Mekaniska lågprofiltangentbord är inte de vanligaste, och med denna byggkvalitét är de ännu ovanligare. För de som inte är insatta i skillnaden på olika mekaniska brytare är brytarna på det här tanbgentbordet linjära, vilket innebär att det högljuda klick och tydliga taktila markeringen av aktivering som många tror är definitionen av mekaniska brytare inte finns här. Istället har du en mjuk, följsam brytare utan störande ljud eller ojämn brytar-rörelse och i många fall kan detta vara att föredra för att spela, men även i fallet med så här kort slaglängd på brytaren så gillar jag det personligen för at skriva också... men jag har skrivit primärt på laptop-tangentbord i cirka 20 år, så det ligger också lite till grunden för mina preferenser.

  + Tysta, stabila linjära mekaniska brytare. Jämförbara ljudnivåer med MX Silent brytare, men med lite dovare ljud. För mig som älskar känslan av mekaniska brytare men vill ha det så tyst som möjligt är dessa de bästa hittills.
  + Lågprofiltangenter. För mig som levt med bärbara tangentboprd så länge är detta att föredra då "traditionella" tangenter känns klumpiga och uråldriga och framkallar en känsla av 90-talet i skolans datorsalar. Det är dock en smaksak
  + Dedikerade mediakontroller som i mjukvara går att konfigurera till nästan vad som helst. Jag som styr volymen på mitt headset använder volymhjulet på tangentbordet som skrollhjul istället.
  + Möjlighet att spara tre olika profiler till tangentbordets minne och möjlighet att växla mellan dem utan mjukvara. Inget jag normalt använder, men möjligheten är bra att ha om mjukvaran skulle krångla.
  + Medföljande "WASD" eller "MOBA" keycaps för att hjälpa en hålla fingrarna i styr. Sköna utan att vara störande.
  + Underbart flätad sleeve runt kabeln
  + USB-passthrough
  + Trevliga RGB-dioder, generellt bättre belysning än mitt gamla RGB Strafe med MX Silent
  + Stabilare mellanslagstangent än något tidigare Corsair tangentbord jag prövat.
  + Extremt hög byggkvalité. Aluminiumplatta på framsidan och skrollhjul i stål.
  + Funktionellt handledstöd.

  Allt är inte helt perfekt, men än så länge har jag inte hittat något bättre tangentbord för min smak, så jag ger det full pot trots följande, för få av dem är allvarliga:

  - Typsnittet på knapparna kunde vara löite mer stilrent och lite mindre "edgy", men det gör att de släpper genom mer ljus, så ... det är ok.
  - Ingen TKL (K65) version tillgänglig med dessa brytare. Inte en egentlig nackdel med det här tangentbordet, men det vore trevligt med alternativ.
  - Kabeln, om väl sleevad är väldigt tjock. Ställer till lite bekymmer med kabelhantering, men det är fullt accepterbart ändå.
  - Handledstödet är funktionellt, men konkurrenter har betydligt skönare vadderade varianter. Med den låga profilen på tangentbordet behövs dock inte mycket stöd alls, så det duger gott.
  - De medföljande WASD och MOBA keycapsen är betydligt hårdare en de mjuka gummivarianterna till det fullhöga Strafe RGB och även om de är helt ok, så gillade jag känslan av de äldre lite bättre.
  - Fullpris är väldigt högt för ett tangentbord, men på rea så tycker jag det personligen är värt det.
  - ö/ø och ä/æ ligger underst på sina tangenter med det danska æ och ø överst (som ligger i omvänd ordning), vilket inte direkt är standard och gör det lite konfunderande. Tycker det inte varit så svårt att skicka med dedikerade ö, ä, æ och ø tangenter på nordiska tangentbord för att slippa förvirringen med att ett av länderna har dem i omvänd ordning... men på alla andra tangentbord jag har använt så ligger de svenska/norska överst och blir därmed mest synliga. Anser iofs inte att vi har större rätt till att ha de mest synliga tangenterna över danskarna, så det kanske skall ses som en fördel om du är dansk ;)

  Så i sammanfattning: Ett extremt skönt tangentbord för en mindre skara folk som aktivt vill kombinera känslan av linjära mekaniska tangentbord med den moderna sköna känslan av lågprofiltangenter.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Mycket trevligt tangentbord, inte överdrivet höga tangenter, vilket gör skrivhastighet mer avslappnad och mindre ansträngande.
  Extreeeeemt känslig avtryckning av tangenterna. Låter man fingrarna vila (snuddande) vid tangenterna så trycker den av. Texten man skriver aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ser ut så här om man inte är uppmärksam.

  Något högt klickljud, borde kunna fungera i kontorslandskap, men det är gränsfall (om du inte sitter med ett gäng 19-åriga pojkar, då är det bara köra på)