Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Corsair Gaming K70 RGB MK.2 Cherry MX Low Profile Speed (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Corsair Tangentbord (56)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Bra tangentbord för att spela på. Tangenterna sitter dock lite fel om man även ska skriva på det.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Bra tangentbord för den som inte gillar höga/djupa tangenter. Personligen gillar jag chiclets och avskyr djupa tangenttryck som mekaniska tangentbord vanligtvis behöver. Detta är en perfekt medelpunkt för den som vill ha mekaniska tangenter utan det taktila "klicket" och det djupa tryckandet.

  Jämfört med andra mekaniska tangentbord så är det väldigt tyst. Trycker man inte ner tangenterna i botten så kan man faktiskt skriva nästintill ljudlöst på det, men personligen bottnar jag som regel alltid tangenterna när jag skriver och då får man dras med en del ljud, men tycker ändå inte att det låter så mycket mer än ett vanligt membrantangentbord.

  Eftersom detta är speedbrytare så aktiveras tangenterna nästan så fort du vidrör dem. Aktiveringen sker redan vid 1.2 mm vilket gör att varje knapptryck får väldigt snabb respons. När jag startade ett spel första gången så kändes det direkt när man använder WASD att det var snabbare respons än på mitt gamla membrantangentbord. Det känns väldigt rappt och skönt vid spelande.

  Jag har läst att vissa tycker tangenterna känns svampiga och nästan som vanliga membrantangenter jämfört med vanliga Cherry MX-brytare. Det ligger något i att det känns mindre mekaniskt än andra Cherry MX-brytare, men just de lågprofilerade tangenterna gör att åtminstone jag långt föredrar dessa brytare än de andra djupare. Svampiga hade jag dock inte kallat det, men det är definitivt lite mindre taktilt.

  Taktila "klick" med djupa tangenter är dock inte alltid att önska vid spelande eftersom det kan vara störande när man ska trycka på samma tangent flera gånger i snabb takt. Risken finns att man inte släpper upp tangenten tillräckligt och då tar den inte alla tryckningar. Den risken finns åtminstone inte i det här tangentbordet.

  Volymhjulet är super och är den bästa volymjusteraren jag sett i ett tangentbord.

  Den extra USB-porten i tangentbordet är också väldigt användbar då jag har en trådlös mottagare för en mus inkopplad där.

  Själva tangentbordet känns väldigt robust och ordentligt. Det enda som kan ge ett lite plastigt intryck är handledsstödet, och även om det inte är i närheten av Razers stöd i mjukt läder som medföljer vissa tangentbord, så tycker jag det är skönare än vad det ser ut (ska tilläggas att jag hade Razerprylar innan och deras hårdvara går tyvärr lätt sönder).

  Eftersom tangenterna svävar en bit upp så rekommenderas starkt att man köper t.ex. luft på burk för att blåsa rent åtminstone två-tre gånger om året.

  Efter att ha använt det här tangentbordet i drygt ett halvår så har jag fyra negativa saker att säga om det:

  - De känsliga tangenterna har ibland sina nackdelar. Något som är typiskt för mig är när jag ska trycka på ESC så kommer jag ofta åt CTRL med vänstersidan av handflatan så att jag trycker CTRL+ESC istället. Det händer ibland också att man råkar trycka ner andra tangenter av misstag, men det är dock inget som direkt stör överlag eftersom det inte händer så ofta (ja, kanske förutom CTRL+ESC då).

  - Mellanslagstangenten har ett klickljud som låter annorlunda än alla andra tangenter. Så varje gång du trycker på den så får du ett "klick" liknande andra taktila, mekaniska brytare. Backspace hade lite utav det också till en början men det verkar ha försvunnit efter några månader.

  - iCUE är deras mjukvara och även om det innehåller massvis med funktioner så tar det en stund att lära sig. Det är inte speciellt intuitivt och små banala saker kan kännas ganska onödigt komplicerade ibland.

  - På den nordiska varianten så har Ä och Ö de danska varianterna som huvudsymbol, så de svenska Ä och Ö har lite mindre symboler som sitter undertill de danska. Spelar inte så stor roll men tycker ändå det är halvt störande.

  Det är dessa fyra punkter som gör att jag ger 9/10 i betyg istället för full pott.

  Överlag dock så är jag supernöjd med tangentbordet och det är jätteskönt att skriva på. Lite dyrt, men det får man räkna med när det kommer till mekaniska tangentbord. Rekommenderas för den som vill ha rappa och låga tangenter och inte har behov av en massa extra macroknappar.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastiskt tangentbord, om än dyrt ordinarie pris. Dock är det ett av de få av sitt slag. Mekaniska lågprofiltangentbord är inte de vanligaste, och med denna byggkvalitét är de ännu ovanligare. För de som inte är insatta i skillnaden på olika mekaniska brytare är brytarna på det här tanbgentbordet linjära, vilket innebär att det högljuda klick och tydliga taktila markeringen av aktivering som många tror är definitionen av mekaniska brytare inte finns här. Istället har du en mjuk, följsam brytare utan störande ljud eller ojämn brytar-rörelse och i många fall kan detta vara att föredra för att spela, men även i fallet med så här kort slaglängd på brytaren så gillar jag det personligen för at skriva också... men jag har skrivit primärt på laptop-tangentbord i cirka 20 år, så det ligger också lite till grunden för mina preferenser.

  + Tysta, stabila linjära mekaniska brytare. Jämförbara ljudnivåer med MX Silent brytare, men med lite dovare ljud. För mig som älskar känslan av mekaniska brytare men vill ha det så tyst som möjligt är dessa de bästa hittills.
  + Lågprofiltangenter. För mig som levt med bärbara tangentboprd så länge är detta att föredra då "traditionella" tangenter känns klumpiga och uråldriga och framkallar en känsla av 90-talet i skolans datorsalar. Det är dock en smaksak
  + Dedikerade mediakontroller som i mjukvara går att konfigurera till nästan vad som helst. Jag som styr volymen på mitt headset använder volymhjulet på tangentbordet som skrollhjul istället.
  + Möjlighet att spara tre olika profiler till tangentbordets minne och möjlighet att växla mellan dem utan mjukvara. Inget jag normalt använder, men möjligheten är bra att ha om mjukvaran skulle krångla.
  + Medföljande "WASD" eller "MOBA" keycaps för att hjälpa en hålla fingrarna i styr. Sköna utan att vara störande.
  + Underbart flätad sleeve runt kabeln
  + USB-passthrough
  + Trevliga RGB-dioder, generellt bättre belysning än mitt gamla RGB Strafe med MX Silent
  + Stabilare mellanslagstangent än något tidigare Corsair tangentbord jag prövat.
  + Extremt hög byggkvalité. Aluminiumplatta på framsidan och skrollhjul i stål.
  + Funktionellt handledstöd.

  Allt är inte helt perfekt, men än så länge har jag inte hittat något bättre tangentbord för min smak, så jag ger det full pot trots följande, för få av dem är allvarliga:

  - Typsnittet på knapparna kunde vara löite mer stilrent och lite mindre "edgy", men det gör att de släpper genom mer ljus, så ... det är ok.
  - Ingen TKL (K65) version tillgänglig med dessa brytare. Inte en egentlig nackdel med det här tangentbordet, men det vore trevligt med alternativ.
  - Kabeln, om väl sleevad är väldigt tjock. Ställer till lite bekymmer med kabelhantering, men det är fullt accepterbart ändå.
  - Handledstödet är funktionellt, men konkurrenter har betydligt skönare vadderade varianter. Med den låga profilen på tangentbordet behövs dock inte mycket stöd alls, så det duger gott.
  - De medföljande WASD och MOBA keycapsen är betydligt hårdare en de mjuka gummivarianterna till det fullhöga Strafe RGB och även om de är helt ok, så gillade jag känslan av de äldre lite bättre.
  - Fullpris är väldigt högt för ett tangentbord, men på rea så tycker jag det personligen är värt det.
  - ö/ø och ä/æ ligger underst på sina tangenter med det danska æ och ø överst (som ligger i omvänd ordning), vilket inte direkt är standard och gör det lite konfunderande. Tycker det inte varit så svårt att skicka med dedikerade ö, ä, æ och ø tangenter på nordiska tangentbord för att slippa förvirringen med att ett av länderna har dem i omvänd ordning... men på alla andra tangentbord jag har använt så ligger de svenska/norska överst och blir därmed mest synliga. Anser iofs inte att vi har större rätt till att ha de mest synliga tangenterna över danskarna, så det kanske skall ses som en fördel om du är dansk ;)

  Så i sammanfattning: Ett extremt skönt tangentbord för en mindre skara folk som aktivt vill kombinera känslan av linjära mekaniska tangentbord med den moderna sköna känslan av lågprofiltangenter.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Mycket trevligt tangentbord, inte överdrivet höga tangenter, vilket gör skrivhastighet mer avslappnad och mindre ansträngande.
  Extreeeeemt känslig avtryckning av tangenterna. Låter man fingrarna vila (snuddande) vid tangenterna så trycker den av. Texten man skriver aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ser ut så här om man inte är uppmärksam.

  Något högt klickljud, borde kunna fungera i kontorslandskap, men det är gränsfall (om du inte sitter med ett gäng 19-åriga pojkar, då är det bara köra på)