Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Varmilo VA109M Panda MX Silent Red (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Varmilo Tangentbord (77)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har varianten av detta som kallas "Ink Rhyme" istället för "Panda" som den på bilden heter och är inte lika spretig i färgerna utan har ett mer retro färgschema.

  Det allra bästa med tangentbordet är hur härligt solida och tysta tangenterna är. Hela designen ifrån grundstommen, brytarna och de tjocka "hattarna" samspelar till att göra detta till det tangentbord med Cherry MX brytare som låter minst. Detta är det tredje tangentbordet som jag använt dagligdags i hemmamiljö som har Cherry MX Red Silent, så det är lite mer än bara brytaren som spelar in. Hattarna går förstås att byta på vanligt Cherry-maner, men de som följer med här är alltför påkostade för att särskilt många lär vilja göra så.

  Tangentbordet har en minimalistisk design och tar inte upp många fler millimetrar än det behöver för att vara fullvuxet med standardlayout. De fyra extra "funktionstangenter" som sitter överst till höger kom nog till mest för att det fanns plats där. Dessa är låsta till funktionerna att öppna musikspelaren, mailprogrammet, miniräknaren och filhanteraren. Då de åberopar standardfunktioner i Windows så har jag inte lyckats binda om dem till något annat, men det kanske går lättare i andra miljöer som t ex Linux.

  Programvara varken finns eller behövs. Bakgrundsbelysningen som är låst till vitt styrs på ett basalt sätt genom tangentkombinationer. De tre tangenterna CapsLock, NumLock samt ScrollLock har sin belysning på när de är aktiva. Den effekten blir ganska subtil eftersom alla caps är solida, men för de som önska att de framträder extra tydligt så följer det med extra caps med ett litet fönster för ljuset, även här i klar retrostil. Jag fann inte att de behövs, men kanske för den som vanligtvis sitter på en välbelyst arbetsplats eller har särskilt behov av att se knapparna tydligt. Bra tänkt för professionellt bruk.

  Inte 10 poäng då? Ja även om jag inte alls saknar RGB här, så skulle det varit trevligt med fler nivåer av ljusstyrka på bakgrundsbelysningen. Här finns nivåerna 0 till 4 och den lägsta aktiva nivån är lite väl stark för ett mörkt rum, även om det är fint klarvitt utan färgstick.

  USB-kabeln är löstagbar och även om den är av den numera ovanliga varianten Mini-B så är det ett klart plus. Kontakten sitter lätt tillgänglig i tangenbordets högra baksida, insjunken någon millitmeter. Inte mer än att i stort sett vilken sladd som helst bör passa.

  Tag noga notis om sista sidan i manualen/bladet. Där finns ett par specialkombinationer av tangentnedtryckningar som exempelvis kan byta plats på exempelvis CapsLock och CTRL. Lätt att tro att det blivit fel på tangentbordet om det råkar inträffa utan att man känner till funktionen. :-)

  N-key rollover i Windows säger manualen och jag har ingen anledning att misstro det. Uppdateringshastigheten på USB-porten nänns inte, men hurvida den ligger på typ 125 eller 500 Hz har ingen inverkan på andra än möjligen professionella spelare i en handfull existerande spel.

  Som förslag till den som vill ha mer färgval på belysningen och kanske ett rullhjul för ljudvolymen så kan jag varmt rekommendera Fnatic Gear Streak Cherry MX Silent, närhelst det går att få tag på igen. Det är inte exakt lika tyst men mitt klara andraval.