Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Neato Robotics Botvac D6 Connected

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Neato Robotics Robotdammsugare (15)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.34)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  2 dagar sedan
  Generellt riktigt bra. Dammsuger golven från damm & sant bättre än väntat. Klarar höga trösklar och andra hinder oväntat bra, MEN fastnar rätt ofta på hinder den tidigare fastnat på.
 • Mycket bra
  23 dagar sedan
  Hej
  Har nu haft min Neato D6 ca.3v och kört städning 3ggr/ vecka.
  Väldigt enkel setup när vi väl insåg att den måste köra på 2,4Ghz och inte 5Ghz nätet.
  Roboten mäter upp huset väldigt bra och man ser lätt på appen vart den inte kommer
  åt att städa.
  Städning körs 3ggr/ vecka på förmiddagen då vi är på jobbet.
  Provade att köra roboten medans vi var hemma men den väsnas så pass mycket (även på eco-nivå) att den inte är att rek. medans du titta på tv eller medans du sover.

  Blev förvånad hur mycket smuts som samlas i behållaren.
  Vi får tömma enheten och rensa filter varje vecka och vi har ändå inga husdjur.

  Det har hänt vid två tillfällen att enheten fastnat, konstigt nog är det på platser som den tidigare klarat att köra över.

  Annars tar enheten sig fram väldigt bra.
  Tjocka mattor och trösklar är inga problem.
 • Ganska bra
  25 dagar sedan
  Klarar ganska höga trösklar och verkar ha god känsla för omgivningen. Dock har den nån idé om att inte städa ett rum i taget utan åker mellan rummen och tar lite här och lite där vilket gör att den ganska ofta tillslut ändå fastnar på nån tröskel. Over all betydligt bättre (klarar högre trösklar, navigerar bättre, är försiktigare mot inredningen osv osv) än Roomba 980 som jag hade innan. Förutom appen/uppkopplingen som var bättre/stabilare på Roomban
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Tyvärr blev första intrycket väldigt negativt, då det visar sig att den enkla uppkopplingen inte alls fungerar. En del modern WiFi routers funkar på 2 frekvenser (oftast 2,4 Ghz & 5 Ghz om jag förstår saken rätt). Du måste ställa om din telefon/surfplattan till 2,4 Ghz frekvensen för att det ska fungera. Du får inget vettigt felmedellande från dammsugaren eller appen. Det står visserligen längre fram i instruktionsboken men när det inte funkade ringde jag supporten istället för att läsa klart hela instruktionsboken. Jag tycker att appen ska helst hantera detta, men klara man inte av detta ska den åtminstone kunna upptäcka felet och tala om hur man kommer runt detta problem.
  Förutom det funkar dammsugaren föredömligt och kan varmt rekommenderas. Effektivt och en klar förbättring från min gammal Neato Botvac.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  👍
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Fungerar hur bra som helst! Lätt att ansluta till nätverket via appen och att den sedan ritar upp kartan över vart den har städat är bara toppen! Trodde aldrig det var så smutsigt i huset som det egentligen är. Kör denna varannan dag och behållaren är i stort sett full varenda gång. Har hund så blir en del hår som fälls. Mattan vi har i vardagsrummet har aldrig varit så ren som den är nu sedan vi köpte Neaton. Rekommenderas varmt!
 • Usel
  2 mån sedan
  Jag har personligen aldrig varit så besviken på ett köp som jag är med denna robotdammsugare. Först och främst vägrar den ansluta till nätverket, trodde först att jag blivit rostig på teknikkanten, men när en bekant som är IT-tekniker inte lyckades med det heller stod det klart att det berodde på produkten: den kopplar inte till alla nätverk (vi har en box från Telenor). Det var alltså 2500 kr extra för en egenskap som inte funkar.

  Dammsugningen då? Stundtals har det fungerat OK, men merparten av gångerna har den fastnat på alla möjliga sätt. Sist fattade den inte att den skulle backa från hörnet för att ta sig därifrån. Den gör dessutom rent exakt samma yta 20 gånger medan andra ytor och hela rum inte blir dammsugna alls.

  Jag brukar sällan skriva negativa recensioner, men med tanke på prislappen och hur värdelös den har varit så rekommenderar jag att man köper iRobot eller någon billigare robotdammsugare.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Bra uppsugning och okej navigering, gör rent och bra batteri tid. Saknar dock punkt rengöring om man exempel spiller nått. Neato har lite problem när den vänder runt ett hörn då den inte tar hörnet fixas lätt genom att åka tillbaka och in i hörnet innan den fortsätter... Annars bra produkt, känns som bra kvalitét.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Från början insåg jag inte behovet av att ha en robotdammsugare, men ju fler gånger jag använder den desto bättre blir det. Den gör grovjobbet, men har tex svårt att komma åt i hörn och vid lister. Men det räcker utmärkt. Är väldigt nöjd.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Skönt att underhålla det värsta under de veckorna när städaren inte är på plats, grymt komplement! Händer att den fastnar men då är det bara att lyfta upp roboten så är den snabbt igång igen. Positivt överraskad över hur smart den är.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Superhändig liten pryl, kommer aldrig gå tillbaka till vanlig dammsugare. Gjorde fullkomliga under för min dammalergi när jag kör med denna ett par gånger i veckan. Behöver bara rensa golvet och gå hemifrån för dagen och så vips är det färdigt!

  Enkel att tömma, speciellt när man blir påminnd via appen. Dock var den (som med alla grejer du kopplar till WiFi) lite knepig att koppla ihop med nätet. Dock var det bara att testa ett par gånger så funkade det.

  Gillar verkligen att man kan schemalägga städningen så att man inte behöver tänka på det alls. Den bara gör sin grej och skickar en liten uppdatering till dig när den är färdig, tvärsmidigt.

  Jag önskar dock att man kunde styra den på något annat sätt än att starta en städning, Jag har min stående under sängen och pga det måste jag ge mig in under sängen för att lossa dammbehållaren, de gånger jag inte hugger den när dammsugaren är på språng.

  Rekommenderar starkt!
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Blev positivt överraskad. Har länge funderat på hur bra en sån här egentligen är. Tycker den suger bra, även när man har fullt med katthår på mattorna. Enda nackdelen än så länge är att om man missat att plocka upp rep, snöre eller liknande så trasslar den in sig i det men det händer ju inte så ofta.
  Den är enkel att tömma och det är smidigt att sätta igång den via appen.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  + Bra sugförmåga
  + Lätt att tömma efter städning
  + Enkel att ställa in.

  - Låter ganska mycket
  - Har svårt med trösklar
  - Endast kompatibel med Google Home om man har GH på engelska. Så alltså inte särskilt smart eller anpassad till Sverige än.
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Efter att vi bara haft denna i 4 dagar är det svårt att avgöra i nuläget om jag tycker det är ett bra köp för vår situation som småbarnsfamilj (1 & 6år) eller om jag kommer lämna tillbaka den (30 dagar öppet köp).
  Den kräver en hel del anpassningar i möblemang för att inte fastna i mattor, skor, laddkablar mm och allt smått måste bort från golvet (vilket inte är någon större skillnad mot vanlig dammsugning men man kan plocka medan man kör eller flytta/köra runt saker).

  När hemmet anpassats så täcker den det mesta, kör ända intill väggar/lister och kommer långt in i hörn, tar sig över normala trösklar (1-1,5cm) utan större problem. Möbler som har kortare ben än 8cm kommer den inte under alls, ben bör var minst 10,5 cm för att den ska komma under utan risk för att fastna.

  Har man en djup byrå/skåp/säng eller liknande med ca 11cm höga ben och eluttag i närheten så är den relativt anonym annars står den ut ganska mycket och det kan ju var en smaksak om man vill flasha med den eller ej.

  Den är oväntat effektiv, hade dammsugit hela huset 2 dagar tidigare (familjen är bortrest) och efter 1½ körning var dess behållare proppfull med damm, sand, småskräp och legobitar!
  För strikt dammsugning på plan yta är den totalt överlägsen vår gamla vanliga dammsugare och kommer bespara oss en del moppningar.

  Vi kommer fortfarande behöva en manuell dammsugare som komplement och med tanke på kostnaden och underhållsrekommendationer (byte borste, filter, batteri) så tänker jag att man kan få många månaders städhjälp för denna kostnad, det tar mig ca 40 min att dammsuga hela huset, en timmes städhjälp (dammsugning inkl. moppning) kostar ca 300-350 kr.

  *Jag hade gärna sett att man kunde koppla upp den till t ex Apple Home appen för fler möjligheter till automatisering.

  Jag skulle säga att denna är idealistisk för ett något minimalistiskt envåningshem hem utan barn och särskilt bra om man har husdjur som fäller hår. En bonus är om ingen i hemmet har långt hår som man slipper trassla ur borsten med jämna mellanrum.
  Hade vår situation varit denna hade detta varit det tveklöst bästa köp sedan diskmaskinen!

  Tycker du att din robotgräsklippare var ett toppen köp, var värt pengarna och tiden att anpassa trädgården, då tycker jag att du ska köpa Neatos robot dammsugare!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Älskar Nateo! går att enkelt sätta igång den så hemmet är rent när du kommer hem! helt klart märkt skillnad i huden då damm ger mig utslag och akne! man behöver inte tänka på att dammsuga varje dag
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Har varit sugen på att köpa en robotdammsugare länge och detta testet var perfekt. Dammsugaren gör ett väldigt bra jobb med att navigera runt soffor, stolar, bord och andra möbler. Lite för hög för vissa möbler, men detta är inget som jag känner är ett problem.

  jag behöver inte dammsuga själv mer, kommer hem varje dag till ett rent golv. Sidoborsten gör ett bra jobb med att komma nära väggar och rengöra vid listerna.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Enkel och riktigt bra!

  Har använt den i ungefär två veckor och det är helt super att bara kunna sätta igång den via appen när då man är behöver köra en vända. Jag brukar sätta på den på väg hem från jobbet så det är färdigt då man kommer hem, otroligt skönt.

  Den var smidig och enkel att ansluta, bara att koppla den till telefonen och därefter ansluta den till WiFi, så smidigt att ha den uppkopplad då man enkelt kan starta den och får kvittens då den är färdig med en fin liten karta över hur den åkt.

  Maskinen känns rejäl och påkostad, den suger riktigt bra, även på mattor. Trotts att jag hade kört en vända innan med den vanlig dammsugaren var behållaren full med smuts. Den är dock något våldsam och går rätt hårt åt köksstolarna, inte så att de skadas men den har lyckats välta dom några gånger. Det finns går att ställa in att den ska vara extra försiktig men det har jag ännu inte testat.

  Den verkar typ klara hela vår övervåning (66kvm) på en laddning och enligt kartan som man får då den är klar ser det i alla fall ut som att den varit överallt.

  + Bra material
  + Smidig och bra app
  + Enkel att ansluta och använda
  + Rengör bra
  - Något hårdhänt
  - Något liten smutsbehållare
  - Den lilla borsten verkar inte göra så mycket nytta och lossnar ganska lätt (sitter på en magnet så det är bara att sätta dit den men lite irriterande)

  Skulle absolut rekommendera denna!
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Wow! Vad skönt att slippa dammsuga, jag hade mycket damm hemma speciellt i sovrummet och under sängen. Med denna slipper jag dammsuga. Man måste givetvis ta med dammsugaren på vissa ställen (te x runt krukor och in i hörn där den inte kommer in. Den fyller behållaren snabbt, det är skönt att kunna schemalägga eller starta dammsugaren från distans. Den har dock lätt för att fastna i mindre sladdar och första gången försvann sidoborsten spårlöst! Men kan rekkomendera denna dammsugare, har två rum o KÖk på ca 70 m2.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Denna dammsugaren har verkligen förändrat min boendesituation. Första gången man låter den ta en vända i hemmet så inser man hur mycket damm man själv missar när man dammsuger på egen hand. Sugkraften är mer än tillräcklig för vanligt damm samt mindre objekt ska bli uppsugna, och om den någon gång missar något litet korn eller så som den åker över så lyckas den få med det i nästa vända som den kör på samma plats.

  Det är en extremt intelligent dammsugare och redan efter ett par gånger så hade den gjort en fullständig karta över hemmet och lärde sig därför att navigera ännu bättre för att optimera städningen. Appen som dammsugaren är kopplad till har flera bra funktioner och är mycket lättförståelig. Det gick snabbt och smidigt från uppackande av dammsugaren till det att första städning är igång.

  Batteritiden på 120 minuter är perfekt för ett hem på 240 kvm, det fungerar utmärkt att flytta dammsugaren mellan de två våningsplanen som finns. Den enda nackdel är då att den så klart inte hittar till någon laddstation av sig själv, utan för att det skall bli optimalt så föreslår tillverkaren att man köper till en till laddstation så att dammsugaren har en på varje våning (något jag troligtvis kommer att göra).

  Dammsugaren fastnar gärna i skosnören och drar då med sig skorna genom hemmet, något som både får ses som en fördel och nackdel. Fördel att den är såpass stark att de orkar dra med sig en sko, men nackdel att man får tänka lite på hur man ställer saker och ting där hemma. Man lär sig snabbt vad dammsugaren kan råka flytta på eller välta genom sin framfart, därför har jag fått flytta omkring och städa bort lite saker som var besvärlig för den att ta sig förbi där hemma, så även på det sättet har den hjälpt till mot ett renare hem. Det står inte längre några skor på golvet i hallen. (Sladdar är exempel på en till sak den gärna fastnar i.)

  Riktigt nöjd med dammsugaren som gör precis vad den utlovar. Smidigt att kunna sätta upp zoner på kartan som dammsugaren skapar om man inte vill att den skall köra nära något ömtåligt eller kanske skippa ett rum för tillfället. Rekommenderar den starkt till den som inte tycker det är jätteroligt att dammsuga flera gånger i veckan! När golven hela tiden är renare så känns det även som att hela hemmet generellt är mer städat och rent. Fantastiskt produkt!
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Jag har haft den här dammsugaren i lite mer än två veckor och jag tycker den utför ett fantastiskt jobb. Att jag kan sätta på dammsugaren när jag är på jobbet och komma hem till ett nystädat hem är ren lyx. Dammsugaren har bra sugförmåga och som hundägare är detta extra viktigt då det fälls en hel del hår på golvet, detta och mycket mer klarar robotdammsugaren av. Att den även ritar upp kartor och berättar exakt var den har varit och städat är ett stort plus, jag är även imponerad över att den lärt sig vart hundens vatten- och matskål står så att de inte välts ner.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Smart och praktisk
  Mycket imponerad av produkten som fungerar helt utan anmärkningar. Mappar upp utan problem och städar mycket bra. Helt klart över förväntan. Imponerad av att den känner av trappor själv utan att man behöver installera någon fysisk gräns. Med funktionen schema så har man alltid nystädat när mqn kommer hem från jobbet !
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Har under 2 veckor haft möjlighet att testa denna krabat.
  Packade genast upp och installerade denna när jag fick hem den.
  Jag fick genast problem vid installationen när denna skulle kopplas upp mot det trådlösa nätet.
  Ingen stans förutom på Neatos hemsida stod det att dammsugaren inte har stöd för PSK2 kryptering på wifi.
  ganska förkastligt att en produkt (ja nu vet jag inte vilket år denna är ifrån om jag skall vara ärlig) som man köper 2019 inte har stöd för detta.
  Det tog för mig pinsamt lång tid att inse varför jag inte hittade mitt egna nätverk. Av just denna anledning kände jag nästan för att ge produkten en 3a just för att jag var tvungen att skapa ett separat wifinätverk.

  Det finns förvånansvärt mycket damm på golv och mattor även fast det dammsugs frekvent. På bara 90 minuter vilket var den förinställda tiden för att be användaren tömma behållaren och den var redan mer än halvfull.

  I jämförelse mot min urgamla irobot romba 600 series (tidig version typ 607) så fastnar den eventuellt lättare på trösklar men kör vidare efter en stund har lite svårt att ta sig över en specifik tröskel in till köket inte speciellt hög men lite för snäv kant. Kommer in 1/5 ggr på ett ungefär. lite trist. Men funderar på att byta golv och därmed lister överallt ändå men skall ju inte behövas kan man tycka.

  Däremot var den väldigt duktig på att klara av att låta bli att åka ner för trappen. SÅ jag har klarat mig från att kolla hållbarheten då den inte försökt sig på någon kamikaze manöver.

  Kan inte avgöra om den platta framsidan samt avrundad bak ger en fördel jämfört med en helrund maskin men den fungerar som sagt väldigt bra.

  Funktioner som wifistyrning, schemaläggning osv är avgörande för en sådan här produkt och rent av ett måste.
  Man kan även fast man glömt bort att starta den när man åker hemifrån trycka igång den på några sekunder via appen.

  installation 2/5 - även fast denna var ganska tydlig
  Rengöring 4/5 - undrar om latmasken inombords skulle betala extra för mopp funktion?
  Ljudnivå 2/5 - låter fruktansvärt mycket och är inget du har igång i onödan samtidigt som man själv är hemma.
  Funktioner 4/5 - Fullpott om den hade haft moppfunktion
  Batteritid/Arbetstid 4/5 - även fast jag bara låtit den köra på ca 50 av 120 kvm ännu så kör den klart hela utan att behöva åka tillbaka utan att ladda emellanåt.
  Pris 3/5 - priserna börjar gå ner och funktionerna samt kvaliteten på dessa går upp.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Har testat denna i en vecka nu genom Reviewclub och ska ha den i en månad totalt. Jag har en liten lägenhet och ganska tätt med möbler och saker men tycker att denna gör ett bra jobb ändå. Jag gillar den verkligen. Man kan starta den med appen samt skapa ett schema för när den ska starta automatiskt. Man kan även döpa den och se en karta över hur den jobbar. Den är enkel att lära sig men gör ett bra jobb. Laddningsstationen tar väldigt liten plats. Gillar starkt denna apparat! Dock har jag inte testat någon annan liknande och vet ej hur den är i jämförelse med andra.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Smidig, effektiv och en mycket smart produkt. Ge lite tid åt installationen så har du sedan en grym robotvän varje dag!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Ska jag vara helt ärlig så har jag varit lite skeptiskt till att ha en robotdammsugare hemma. Vi har haft vår i en månad nu och är så otroligt nöjda. Lätt och smidig app. Vi har lagt in schemaläggning två dagar i veckan så när vi kommit hem från jobb på eftermiddagarna är det dammsuget och klart. För en barnfamilj är det drömmen och spar mycket tid till annat. Den gör ett bra jobb och samlar upp damm och skräp smidigt. Även i alla hörn.
  Rekommenderar denna!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Har nu haft min D6a i ca. 2 veckor. Och min första tanke är, Varför har jag inte alltid haft en robot dammsugare?

  Även fast den är väldigt liten och smidig så gör den ett riktigt bra jobb med uppsamligen av damm och skräp. Den kommer åt överallt, även under bord med stolar.

  Att ansluta den till nätverket va extremt enkelt och Neato appen är väldigt bra och användarvänlig. Efter varje avslutad rengöring så får man en rapport i appen om vart dammsugaren har varit, och det är fantastiskt bra att veta.

  Detta är en produkt som alla borde ha, det förenklar vardagslivet något enormt! Stark rekommendation!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Har haft min i en månad nu och är verkligen nöjd. Helt fantastiskt med no-go zonerna som man kan ställa in i appen om man inte vill att den ska åka in i tex. Tvättstugan. Appen är även den väldigt enkel där man På ett smidigt sätt kan ställa in schemaläggning.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Ägt den i ca 1 vecka, och har på den tiden hunnit med två svep bortsett från den initiala rundan då den lär sig planlösningen.

  Är generellt väldigt nöjd med den, dock är det min första robot så har inte mycket att jämföra med. Den kan ha svårt för vissa lättglidande mattor och annat löst som kan fastna i hjulen eller borsten (strumpor, hushållspapper, snören och liknande), men det är inte direkt unikt för denna modell utan en brist i förarbetet om man nu vill ha en robot.
  Trösklar, tjockare mattor och kabelhärvor är inga problem för den.

  MEN, ett problem som man bör vara medveten om, som inte är specifikt för just D6 utan verkar gälla för Neatos modeller överlag, är att det kan vara ett veritabelt h-vete att få den att koppla upp mot Neatos server. Deras egna FAQ-lösningar hjälper inte mycket, men efter några dagars sökande på nätet så verkar följande gälla:

  -För vissa, beroende på router, verkar det omöjligt att få roboten att koppla upp sig mot Neato-servern genom WiFi-nätverket hemma. Problemet verkar ligga i 802.11r-standarden som gör att roboten ballar ur.

  -Lösning: har man en AP eller router där 802.11r eller "Fast roaming" går att stänga av, så verkar detta vara en lösning. Min utrustning tillåter inte detta, så jag hittade följande workaround; använd två mobiler, där den ena använder neato-appen genom vilken kontakten med roboten sker, och använd den andra som WiFi-hotspot. Dvs, dela ut internetåtkomst på en telefon, koppla upp dig mot detta nätverk med den andra och påbörja installationsprocessen genom appen. När allting är klart kan man välja sitt ordinarie trådlösa nätverk i inställningarna i appen och sedan stänga ner det utdelade nätverket från första mobilen.
  Funkar stabilt tills man helt stänger av roboten, då får man göra om samma procedur. Har man gjort det en gång så går det snabbt, och historiken ligger sparad även om man måste lägga till roboten igen som om det vore första gången. Man stänger ju sällan av den helt dessutom, så jag ser det som ett mindre problem.

  Så sammanfattningsvis: väldigt nöjd med roboten i sig, deras nätverkslösningar skulle de dock behöva jobba lite på!