Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Zero Scooters 10X 52V

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Zero Scooters Elscootrar & Elsparkcyklar (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Jag har en 60V version och inte 52V. Eftersom jag har både en Zero 10 och Zero 10X så finns det för och nackdelar med båda.

  10X är grymt kraftfull. Rekommenderas inte som ”första” scooter du köper. Den är dessutom tung så inget du bär med dig i trapphuset eller på tåget.

  Jag kör 10X som vardags-scooter där man ska från A till B utan andra transportsätt (läs tåg). För pendling där du nyttjar tunnelbana/tåg under delar av sträckan så nyttjar jag istället min Zero 10 som är mer portabel och flexibel.

  Fördelarna med 10X är att du får full fjädring på båda hjulen samt tvåhjulsdrift. Zero 10 har full fjädring på bakhjulen men är semi-stum fram samt ”endast” bakhjulsdriven. Batteriet är något större än på Zero 10 men båda modellerna tar dig utan problem till din destination. Jag har kört som mest 30km på en dag utan att ens vara rädd för att batteriet ska ta slut. Det säger egentligen inte så mycket om du kommer 50, 70 eller 100km för en normalanvändare.

  Nackdelarna med 10X är att den är stor samt tung och inte lämplig i alla situationer. Ingen av Zero-scootrarna är ”vattentäta” så beroende på hur du nyttjar den kommer de hålla kortare eller längre tid.

  Alternativen jag kikade på var Dualtron som är mer ”premium” än Zero men där du får räkna med att betala dubbla priset för liknande prestanda/batteri.

  Den är INTE laglig att brukas på allmänna platser. Men reglerna har inte hängt med här anser jag. Kör med förnuft, bär hjälm och sätt på en riktig lampa på styret så du syns när det är mörkt. Om alla kunde sköta sig så kan vi få dessa lagliga om några år för de är perfekta transportmedel som är miljövänliga, tysta och billiga i drift.