Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus ROG Strix Z390-I Gaming

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Moderkort (351)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Jag kanske inte är helt representabel för alla datorbyggare men här kommer ändå några ord om denna bräda.

  Första saken att notera är att den integrerade IO-plåten och det metallhölje som innesluter IO-portarna gör moderkortet högre än alla andra ITX-moderkort. Det gjorde att jag fick bygga om lite i mitt chassi när toppen på moderkortet slog i en metallskena i min datorlåda (Streacom DA2). Dumt av Asus att göra ett ITX-moderkort högre än standard, man köper ju ITX-moderkort för att klämma in i små utrymmen.

  Detta moderkort har också problem att visa BIOS-prompten på 8K-skärmar (i mitt fall en Dell UP3218K). Det resulterar i att jag måste ställa om skärmen till en lägre version av Display Port-standarden för att kunna komma in i BIOS. Det är framförallt störande när både MSI och ASRock stödjer detta, då borde även Asus med sina resurser fixa detta.

  Nåja, jag valde ändå att behålla denna. Det beror på att jag råkat ut för ganska extrem coil whine på moderkort från MSI och ASRock, vid idle var moderkorten det mest högljudda i chassit vilket inte är acceptabelt. Här verkar Asus har bättre komponenter så plus för det.

  Asus mjukvara har inte heller den support för 8K-skärmar, UI syns knappt. Stort minus för detta år 2019.

  Hade ni tänkt använda detta moderkort i några år och eventuellt uppgradera till 8K när vågen av 8K-skärmar börjar välla in så får ni kanske tänka om. Det går dock att arbeta runt problemen men med tanke på kostnaden för moderkortet blir det bara halvhyfsat betyg.