Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Oculus Quest 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Oculus VR-glasögon (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Sannolikt det bästa instegs-VR headsetet för närvarande; du får både ett mobilt headset som du kan använda var som helst utan att vara bunden till en dator, samt att du numera med "Oculus Link" kan koppla upp dig med en USB 3-kabel och spela Rift- och Steam-spel! Oculus har nyligen släppt sin egen 5 meter långa kabel, men den går i dagsläget inte att beställa i Sverige, men jag använder en Fresh N Rebel 3 meter lång USB 3-kabel från Kjell.com och en vinkeladapter som passar perfekt för bra kabelhantering:

  https://www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk/kablar-adaptrar/usb/usb-kablar/usb-c-vinkeladapter-p69301

  https://www.kjell.com/se/produkter/mobilt/kablar-adaptrar/usb-c-kablar/fresh-n-rebel-fabriq-usb-c-kabel-3-m-gra-p99906

  Oculus Link är fortfarande i "beta"-version, men fungerar utan större bekymmer, av någon anledning så får vi inte ljud i headsetet (utan i PC-högtalarna) i vissa spel (programvaran väljer fel ljudenhet) men det finns fixar att hitta på nätet. Det finns stor potential till förbättringar; det går redan att hitta fixar för att höja upplösningen samt det sägs att Oculus Quest stödjer högre uppdateringsfrekvens än nuvarande 72 Hz, OLED-panelerna sägs klara minst 90 Hz. Det kanske kommer med framtida uppdateringar. Liksom handtracking, d v s du behöver inte ha handkontroller utan styr med bara händerna. Det finns redan som test-funktion och fungerar bra, men stöds inte av så många spel. Man bör dock ha en hyfsat kraftfull dator med ett GTX1060 (eller bättre) och en snabb processor för att Oculus Link ska fungera smärtfritt. Alla USB 3-kablar fungerar inte heller (googla).

  Jag köpte f ö vårt headset på Oculus.com, där det är 1000 kr billigare än handeln i Sverige, leveranstiden var mindre än en vecka, trots jultider. Vader Immortal-serien ingick, vilket är ett väldigt bra första VR-spel. Jag hade från början tänkt köpa en Rift S (samma pris), men när jag läste om Oculus Link så var valet enkelt; ungarna kan ta med sig Quest:en till sitt rum, källaren eller t o m till en kompis, d v s spela var som helst. Föräldrarna kan använda samma headset för att "spela" Rift-titlar som Google Earth...! Oled-panelerna har lite mer screen-door än LCD-panelerna på Rift S, men Quest har betydligt bättre svärta...Vader Immortal! :-) Till skillnad från Rift S så kan man justera ögonavståndet med ett reglage (inställning i mm visas på skärmen) så headset:et passar alla i familjen. Quest erbjuder helt enkelt flest möjligheter både vad gäller spel och anpassning till användaren.

  Vissa upplever den som framtung och moddar den, det finns flera olika tillbehör och metoder, men det viktigaste är att man läser på och följer guiderna, d v s att man förstår hur det är tänkt att "headstrap:et" ska fungera så att man tar på sig det rätt; det gör stor skillnad.

  Vi ger den 8 av 10 stjärnor; det finns som sagt möjligheter till förbättringar ---> "uppdateringar av mjukvaran", vilket kommer.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grymt bra modell för att komma igång med VR. Lätt att komma igång då ingen dator krävs. Blev positivt överraskad av kvaliteten och hur bra spelen flyter på. Får upp flåset ganska bra av att köra exempelvis beat saber. Grymt roligt för hela familjen.
  Köpte på Oculus hemsida (ca 4600kr) och snabb leverans från Holland med UPS.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Mitt första VR headset och wow grym upplevelse.

  Det jag älskar med denna Quest är att den behöver inte en dator för o driva den, då 2-3h batteri tid.

  Rekommenderas
 • Utmärkt
  1 år sedan
  + Helt portabel och trådlös, inga externa sensorer. Ta på dig ditt headset och du är inne i den virtuella världen på några sekunder!
  + Man kan även koppla den till en dator med Oculus Link (finns många olika kablar som fungerar) för att spela sådant som inte finns att spela på Oculus Quest (t.ex. något på Steam VR).
  + 6 DoF (6 Degrees of Freedom), d.v.s. man kan röra sig runt fritt i områden.
  + Guardian-systemet gör att man inte går in i väggar eller snubblar över saker. Det kommer även ihåg sitt spelområde så att man inte behöver ställa in ett område varje gång man ska spela.
  + Oculus Store har förvånansvärt ett otroligt stort utbud av spel, upplevelser, appar, o.s.v. SideQuest gör att man även kan ladda ner spel lokalt som inte finns på Oculus Store.
  + Nya uppdateringar och spel hela tiden. Det har nyligen kommit ut en beta för Hand Tracking!
  + Bra skärmupplösning (1440x1600 pixlar per öga)! Speciellt när man använt PlayStation VR tidigare.

  - Komforten är för vissa ganska dålig om man använder den i mer än 0,5-1 timme, men detta kan enkelt lösas med små modifieringar. Jag har exempelvis skapat jämnvikt genom att sätta fast en powerbank med karborre-band på bakre delen av huvudremmen.
  - Batteritiden är på cirka 2 timmar vilket för vissa är lite för lite.

  Jag rekommenderar detta starkt för någon som antingen vill ha ett trådlöst headset eller någon som aldrig ägt ett VR-headset förut och vill kasta sig in i den virtuella världen! Detta är verkligen prisvärt för vad den kan göra och som sagt superbra för nybörjare!
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  +Trevlig uppgradering bildkvalitet mot gamla rift
  +Ställbar IPD
  +Helt Ok tracking
  +Mobil

  -Svårt att rekommendera pga korkad design som gör den tämligen obekväm.
  -Upplevd bildkvalitet inte lika hög som Rift S/Index pga OLED och mindre sweetspot.
  -Sämre tracking nära kroppen än Rift S/Index.
  -Korkad placering av anslutningen för USB för Link.
  -Bildkvaliteten på Link inte någon höjdare.
  -Ljudet är ingen höjdare
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Fabstasikt trevlig produkt, otroligt smidig att man kan ta med och ingen svindyr kostnad för att ha en pc som kör programmen. Helt fristående.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  KÖP! nu är rätt tid att upptäcka VR. Om du inte vill ladda ner många filmer på enheten så räcker 64GB långt. Har laddat ner 10 spel och har fortfarande 40GB ledigt.

  Underbar hantering av hur man sätter upp ytan man kan spela på.

  Enda minuset är det den ”head strap” som följer med. När jag insåg hur mycket jag skulle använda min Quest moddade jag den med en överlägset bättre strap med hörlurar från HTC Vive. Sök på ”frankenquest” på Youtube. Nu kan jag ha på den länge utan nackproblem och med riktigt bra ljud.

  Uppdatering 1a: Ändrade från 4 till 5 stjärnor efter uppdateringen som fixade problemet med tracking av handkontrollerna när man höll dem nära ansiktet.
  Uppdatering 1b: Ny uppdatering som fixade upplevelse över förväntan utanför det markerade spelområdet.

  Uppdatering 2: I vår kommer stöd för tracking av händer utan kontroller. Det kommer stödjas av samma hårdvara, så ingen idé att vänta. 😀

  PS
  Jag kan tipsa om att träna med BOXVR. Känns som det är bra träning. Lägg gärna till gummiband från handlederna runt äyryggen och 5kg viktväst så är det en väldigt bra träningsform, även i klaustrofobiskt små hotellrum.

  Uppdatering 3: Ändrade träningsrådet från handledsvikter till gummiband pga risk för ledskador i armbågen.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  The next step to what will be the future but not quite there yet

  A great device. It is better on almost everything compared to competitors and its predecessors. It is untethered, the battery lasts for long and the graphics are on par with pcvr.

  Unfortunately, VR is still not quite there. The headsets are big, very warm and heavy. The lenses have to be positioned at exactly the right height or they will get blurry. The image quality blurs and degrades on anything except the very center of the screen and of course, the screen door effect is very very obvious. Most of the games are great to showcase the experience but you lose interest after 1 hour and even beautiful games like Moss are still too short compared to console based games which cost about the same.

  Mind you these are not oculus quest only issues they are the current state of VR and the quest is pretty much the best that exists in the consumer space right now.

  If you want the VR of today and money is not an issue then the quest is the best you can get. In my opinion, we will have to wait for at least 2-3 generations before VR can become a mainstream, easy to use product.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Själva enheten är bra. Jag kunde inte lägga till ett betalsätt till Oculus-kontot trots att jag testade tre olika betalkort och PayPal. Oculus support var väl som förväntat, en massa amerikanska standardsvar. "Har du kollat att enheten är påslagen" typ, den nivån.

  Jag lämnade tillbaka den på öppet köp. Det går säkert att lösa men jag tänker inte leka bollkalle mellan banker och Facebook för den stora äran att kunna betala för mina spel.

  Om allt lirar för dig så rekommenderar jag produkten.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Haft min ca en vecka och det är en magisk upplevelse än så länge.
  Har varit sugen på VR länge men har inte velat lägga dom summorna det kostar för PC versionerna som finns och de enklare lösningar har inte känts tillräckligt bra.
  De omdömen och recensioner jag tagit del av för den här är övervägande positiva och jag kan bara stämma in i hyllningarna. Det här är en fantastisk teknikpryl som verkligen tar spel och upplevelser till en ny nivå. Svårt att förklara utan det måste upplevas för att förstå.

  Plus:
  - Enkelheten, hur lätt som helst att komma igång. Behöver man komma tillbaka till verkligheten så tar man bara av brillorna så går dom ner i viloläge och startar upp på samma ställe när man tar på dom igen.
  - Rent visuellt är det väldigt imponerande vad man lyckas få ut av hårdvaran. Spel som "Vader imortal" är ett bra exempel.
  - Finns ett rätt stort utbud av roliga tittlar nu vid lansering och jag hoppas det växer framöver.
  - Batteritid är ca 2-3 timmar vilket räcker gott för mig, vi får se hur batteriet mår efter ett gäng laddcykler.
  - Ljudet i dom inbyggda högtalarna tycker jag låter bra, visst inte så mycket bas men tillräckligt bra för att jag ska leva mig in i spelen. Jag spelar sent på kvällen och som småbarnsföräldrar uppskattar jag att jag kan höra omgivningen om någon skulle vakna till.
  - Kontrollerna är verkligen intuitiva och med en bra feedback.

  Minus:
  - Kan bli något tröttsamt att ha enheten på huvudet under ett par timmar men det är nog bra att ta en paus med jämna mellanrum.
  - Blir ganska dyrt om man köper många spel på en gång och många är rätt korta men jag tycker det är värt det med tanke på vilken upplevelse jag får.

  För mig är det här ett solklart köp just nu och jag hoppas det här blir ett större genombrott för VR.
  Alla som prövat än så länge har svårt att slita sig och det är väldigt kul att se människor uppleva detta första gången.

  Vi får se om det känns likadant några månader framåt så jag uppdaterar min recension då.

  Mvh Richard
 • Perfekt
  2 år sedan
  Underbar liten maskin. Otroligt överraskad vad den är kapabel till. Ångrar inte köp.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Det är här en banbrytare på VR-fronten. Att kunna röra sig fritt med så bra upplösning och trevligt utbud är fantastiskt. Detta är en helt ny konsol på marknade och det kommer att bli en hit.
  Får du tag på en så köp!
  Sen att prisjakt missat att de säljs på fler ställen än Elgiganten är ju bara sorgligt.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Riktigt bra!

  Har bara haft den en kort stund men är överväldigad av hur "emersive" den är.

  Har Oculus Go innan och detta är av naurliga skäl med 6DOF bättre.

  Möjligheterna med kontrollrarna är också så mycket bättre än Go.

  Har inte kört Rift eller annat med sladdar av just den anledningen att jag inte vill vara bunden vilket man slipper med denna.

  + trådlöst
  + 6DOF
  + emersive

  - tunt utbud än så länge
  - kunde ju vara nyare hårdvara men det är helt ok och går ju inte att jämföra med Rift som använder PC-hårdvara