Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips 276E8VJSB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Datorskärmar (225)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.08)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tredje gången gilt. Det tog mig några försök med olika modeller för att hitta en skärm som jag känner mig nöjd med. Först blev det en Philips BDM4037UW (VA-panel) som kostar 6500kr. Den hade riktigt fin bild med punch i och grym svärta men horribel uniformity och extremt skiftande vitbalans över hela skärmytan med massa gradienter kors och tvärs. Andra skärmen blev en Acer H277HK (IPS) för 6000kr. Den hade precis samma problem. Extremt ojämn panel som även den skiftade kraftigt i vitbalans mellan rött och blått på olika områden av skärmen. Ögonen kunde inte fokusera ordentligt på någon av de skärmarna på grund av deras ojämnheter.

  Då tänkte jag ge upp och hoppa på Eizo-tåget så småningom då jag tidigare haft extremt bra erfarenheter utav deras skärmar, om än dyra. Men så fick jag ett infall att vad fan jag testar en billig 4k panel också det kan väl inte bli sämre? Nej, det blev det inte. Det blev extremt mycket bättre! Denna IPS-panel är rätt jämn och fin om än inte helt perfekt (vilken är). Letar jag efter skitftningar kan jag väl se svaga sådana men inget som stör. Då bör nämnas att jag är en sån som stör mig oerhört mycket på ojämnheter i skärmar. Monitorer som mobiler. Denna ligger helt klart inom min egna lilla personliga tolerans. Det säger rätt så mycket faktiskt. Men jag är ju heller inte dummare än att jag förstår att variationer kan givetvis förekomma inom samma modell. Ibland har man tur ibland har man otur.

  Tycker denna ser ut som en bra IPS-panel helt enkelt. Tillräckliga möjligheter för kalibrering för en hobby-nisse som mig själv som ibland sysslar med grafisk design eller fotoredigering men inte på en extremt seriös nivå men krav har jag på en panel. En annan positiv grej med denna skärm är att det effektiva matta filtret inte alls har en speciellt stor grynighet. In fact man märker knappt av någon grynighet alls vilket är oerhört skönt för jag tycker att sådant pajar bildupplevelsen och får en skärm att kännas mer lågupplöst än vad den är.

  4k är för övrigt kanske lite väl litet på en 27" egentligen passar det nog bäst på 32" eller så. Man kör med fördel i alla fall med minst 125% skalning beroende på vad man håller på med. Men för bildredigering är 4k i 100% skalning underbart då det ger en riktigt stor arbetsyta.

  Allt som allt väldigt nöjd med denna skärm den är oerhört prisvärd! Jag snappade åt mig en fyndvara på Netonnet för 2690kr men även för sitt fulla pris är den extremt prisvärd om den håller samma kvalité som mitt exemplar.

  Fin bild. Inga döda pixlar. Hyffsat homogen bild. Ljusstark. Högupplöst. 10-bit. Fin modern design. Inget grynigt filter. Ingen backlight bleed att tala om. Bra svärta. Allt detta för runt 3000kr är ju smått fantastiskt.

  En sista sak som jag måste nämna är deras 4-axis reglage för att styra runt i OSD vilken jag finner väldigt smidig och lättarbetad.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  OK nu hejdar vi oss lite med okritiska hyllningar, detta är inte världens bästa monitor. Men jäkligt bra för sitt pris. Lite backlight, medelgod uniformitet (aldrig sett nån 100% uniform panel), dock mkt hög kontrast och väldigt bra fabrikskalibrerad bild. Det största minuset som jag ser det för foto: färgrymden går inte utanför sRGB. Om du inte förstår vad detta betyder - har det ingen betydelse. Köp och var glad !

  Objektivt betyg 7.7

  Protip: Set Gamma -> 2.4
 • Alla omdömen

 • Dålig
  12 dagar sedan
  direkt efter köpet av Philips dataskärm upptäckte flera pixelfel/döda pixlar i skärmen. kontaktade återsäljaren och de hänvisade mig till Philips, kort sagt jag skickade dataskärmen till Philips för få det och fixat.. det har gått 2 månader och jag har inte fått skärmen tillbaks än :( har varit i kontakt med Philips flera gånger utan och få reparation status eller tid för att få tillbaks skärmen.
 • Mycket bra
  21 dagar sedan
  Oerhört bra skärm för pengarna. Som med de flesta skärmar så krävs en kalibrering, och med en Spyder 5 och gratisprogrammet DisplayCAL så blir bilden näst intill felfri, med minimal backlight bleed med en ljusstyrka på 120cd/m². En billig och bra skärm som har bra skärpa och färgåtergivning. Skärmen får dock lite avdrag pga avsaknaden av VESA-fäste, permanent fastmonterad fot (vad f*n Philips?) och sin jobbiga menynavigering. Avsaknaden av VESA-fäste hade jag acceptera om det inte vore så att Philips också valde att bygga in foten i själva skärmen och göra det omöjligt att montera av för att köra med väggfästen som inte är VESA-standard.
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Håller med de flesta andra här. Bra och riktigt prisvärd monitor. Haft den på hemmakontoret i lite över 6 månader och är väldigt nöjd.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Hyfsat bra skärm med fin bild och färger. Min hade dock många döda pixlar så jag lämnade tillbaka. Glöm spel, skärmen är långsam men det tror jag de flesta förstår. Jag föredrar blank yta som på Apples skärmar, det ökar b.l.a. kontrasten och färgdjup men denna har en ganska fin matt yta som är helt ok.
  27" är för litet för 4K men det går att skala bilden. Ibland kan man ändå med fördel köra i 4K för mer yta i program.
  För priset kanske man inte ska klaga men svärtan är hemsk i ett svagt belyst rum, IPS glow samt clouding är mycket irriterande men man kan lika gärna acceptera det och blunda och ge skärmen toppbetyg.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Bra skärm. Lite ostadigt stativ möjligtvis men inget märkvärdigt.

  Kopplade med hdmi till min Mac Mini, allt fungerade direkt och behövde inte ställa in något.

  Köpte genom CDON, leveransen tog 2 dagar till Malmö.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Väldigt bra skärm på många sätt. Köpte den på rea för 2.490 kr, vilket jag tycker är helt okej pris. Ska först säga att jag är mycket nöjd! Bra ljusstyrka, skarp bild, bra färger. Det enda som skulle få mig att köpa en annan skärm hade varit om jag hade hittat en 5K-skärm för ett för mig mer rimligt pris, idag kostar de 13.000 och uppåt.

  Mitt råd är att absolut inte köpa någon skärm med sämre upplösning än denna. Jag förstår om man vill ha högre Hz för spel och därmed måste ha lägre upplösning (antar att lägre upplösning fortfarande innebär högre Hz i prestanda?), men för allt annat utom spel så finns det inga alternativ. Därför är den här skärmen verkligen rekommenderad! Jag hoppas att tillverkarna börjar producera fler skärmar med minst 163 PPI (vilket denna skärm har) för rimliga priser.

  – Jag har ett problem, som är värt att nämnas, men som inte kan skyllas på skärmen:

  På min MacBook Pro 2012 var det knepigt att få till skalningseffekten. När jag väl fick till skalningseffekt, så var det bara till motsvarande 1080x1920. Det innebär alltså (för den som inte hänger med) att allting, text och ikoner osv. är lika stort som om jag hade haft 1080 i upplösning, men det är mycket skarpare. Jag skulle vilja ha en högre "motsvarande upplösning" så att säga. 1080 är för stort.

  Att köra på 3840x2160 utan skalning gör bilden otroligt liten och det går inte att läsa.

  Så, jag vill alltså ha fler alternativ på vad jag kan skala till. På MacOS verkar det inte finnas just nu, tyvärr. MacOS skalar enbart till det fyrdubbla antalet pixlar, vilket relationen mellan 1920x1080 och 3840x2160 är.

  Vad jag förstår så är det fri skalning på Windows 10, men jag har inte testat och kan inte verifiera.

  En ytterligare notering från min sida är att jag inte förstår varför man fortfarande säljer 1080-skärmar idag. Jag skulle aldrig ha lägre upplösning än 3840 idag på en skärm. Helst skulle jag vilja ha 3840 på en 24"-skärm. En 27"-skärm ska egentligen ha ännu högre upplösning, men billigaste skärmen jag hittar med detta är LG:s 5K-skärm för runt 13.000 kr idag.

  – Ytterligare ett minus:
  Saknar USB-utgångar på denna skärm. Dessutom så har den den stora Display-porten, och inte MiniDisplay port. Det tillsammans med att det enbart är 3840 i upplösning, drar ner betyget för min del till enbart 4 stjärnor.

  – Och slutligen ett sista minus:
  Saknar också en bättre avstängningsknapp. Här måste man hålla in meny-joysticken några sekunder för att stänga av den.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Rätt bra skärm sett till pris/prestanda, men horribel fot, avsaknad av VESA-fäste och jobbig menynavigation gör att jag drar av två stjärnor. Det är väl det man (inte) betalar för, antar jag.

  Mitt ex har ett ΔE på strax under 3 i ett par zoner, vilket får anses rätt bra för en såpass billig skärm. Bakgrundsbelysningen är okej uniformitetsmässigt, men mitt ex är 7-8% ljussvagare i överkant än i mitten och nederkant. Kontrast efter sRGB-profilering ligger på 890:1 (vid ~100 nits), vilket också är schysst.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Underbar skärm och visar allt man slänger på den korrekt.
  Minus på meny joystick... samt att dp ingången verkar död.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Bra skärm, med den saknar Vesa-fäste, stativet är inte så bekvämt (sticker ut lite, ingen höjdjustering), lite ljus bleeding.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Köpte mig en philips 276E8VJSB och en MSI Optix MAG321CQR till var och en av mina datorer samtidigt och båda har gtx 970. Philips har överlägset mycket finnare bild och är mycket behagligare för ögonen.

  Philipsen är även ca 1300 kr billigare och jag personligen tycker platt skärm är behagligare än curved. 4 k är så mycket vackrare än 1440p.

  Det enda som var bättre med MSI var 144hz samt jävligt stor och på sitt egna sätt bra storlek för tex spelande. Men det var allt.

  tack
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Köpte denna Skärm vid behov av bra skärm för 3D modellering och 4K upplösning, super nöjd över färger o skärpa, så jag börjat klaga på min 4K UHD TVs färger och skärpa istället.

  kan starkt rekommendera denna skärm. bara spelat dataspel par minuter på denna skärm så kan inte ge direkt någon bedömning på detta område, var inte därför jag köpte den!
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Priset är helt fantastiskt för denna skärm. Många andra 27" 4K IPS kostar det dubbla. Och jag är tveksam att de dyrare skulle prestera speciellt mycket bättre.
  Har testat 3 stycken av just denna sort. Dock två av dem hade en död pixel. De flesta märker nog inte ens en död pixel på 4k 27".
  Ingen av dessa tre hade backlight bleed eller clouding, i alla fall inget direkt märkbart i mörkt rum och svart bild.
  Dock förekommer IPS glow vid svart bild.

  Kör den mot en MacBook Pro 2018 med USB-C till Displayport kabel från Deltaco och får 4k 60hz. Skalar ner det till 1440p i MacOS och det fungerar utmärkt med riktigt skarp bild.

  Minus för inget VESA eller ej reglerbar i höjd. Men det visste jag innan köp.
  Givet köp!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt bra skärm för pengarna. Vill man ha 4k i den här storleken för max 3000 kr så är möjligtvis den här skärmen det bästa valet just nu. För 2-3 tusenlappar mer får man förmodligen bättre.

  En del personer påstår att man inte får mer arbetsyta i 4k med den här skärmstorleken. Jag håller inte med. Eftersom liten text blir oerhört mycket tydligare så går det utmärkt att endast skala bilden 125%. Hade tidigare 2st 25" WQHD (2560×1440) dell skärmar på höjden bredvid varandra (skalade nånstans 125-150% på dem). Denna skärm ersätter dem, med bonuset att jag nu får totalt mer pixlar och skarpare text.

  Bra:
  - 4k, ger mer arbetsyta och tydligare/skarpare text.
  - Tillräckligt bra färger, ljusstyrka, kontrast för kontorsarbete. Duger för bild/foto-behandling om det inte är på hög professionell nivå.

  Dåligt:
  Har lite störande molnighet/grynighet i det vita och inte fullt så bra ljusstyrka och kontrast som man kan önska. Tog tid att vänja sig när man kom från en skärm som var bättre på det här.

  Betrakningsvinklarna. Längst ut i hörnen blir det liiite svårare att se tydligt, t.ex. läsa text. EDIT: Ser nu att det är backlight bleed.

  Inget VESA fäste.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  + Jätte bra bild.
  + Jätte bra pris.

  - Min skärm stod lite sned, så jag fick lägga nåt under ena benet för att balansera den.
  - HDMI funkade inte med GTX970, men funkade med onboard graphics. Därmed DP funkar med både onboard och GTX970.
  - Ibland när man startar om win10 så sätts inte skärmen på i tid, så man måste starta om från en annan ansluten skärm, men då funkar den.
  - Ljusstyrkan kan inte sättas ned "ultra mycket" om man önskar det. Jag hade min förra skärm på jätte låg ljusstyrka och hade blivit van vid det. Den här skärmen var betydligt ljusare på 0% ljusstyrka än min förra skärm. Men som sagt det var bara jag som ville ha jätte låg ljusstyrka, de allra flesta skulle aldrig vilja ha en så låg ljusstyrka anyway...

  Överallt så är den en mycket prisvärdigt skärm. Speciellt om man är på en budget. 4k, 27inch, IPS, tunna kanter; allt det för bara 2700kr.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag är toknöjd med köpet.

  Visst, det vore trevligt med höj och sänkbart stativ, högre uppdateringsfrekvens och HDR-stöd MEN för de skärmarna kostar många gånger mer. Jag gav 2700 för skärmen och för det får man riktigt mycket skärm för pengarna. 4K ips-panelen har en riktigt trevlig bild med bra färgåtergivning, kontrast och annat man kan önska. Perfekt för bild/video-editering eller kodning.

  Jag har även testat och spela lite FPS-spel med skärmen och är man inte kräsen så funkar det bra trots skärmens 60 Hz.

  Vissa här tycker att stativet är plastigt och 27 tum är för litet för 4 K men det håller jag inte med om.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Inga anmärkningar på bilden men själva konstruktionen är väldigt klen och plastig. Man ser att det är en billig skärm i varje detalj. Jag saknar mest två saker - möjlighet att justera skärmen i höjdled (skärmen är för hög för min längd, 176 cm) och usb utgångar.

  Alltså är du mån om ergonomi och vill kunna justera skärmen i höjdled är det inget för dig.

  Vill du enkelt koppla telefonladdare eller annan tillbehör direkt på skrivbordet är det inget för dig heller. Men detta problem kan man möjligtvis lösa genom att köpa en separat USB hub.

  Är du en långperson, behöver inga USB portar, inte så kräsen med byggkvalitet och vill spara några tusenlappar är det ett bra val.
 • Perfekt
  1 år sedan
  För det priset (2690 kr) så är det en mer eller mindre perfekt skärm, för allmänt datoranvändande. Riktigt fin och högupplöst bild. Har redan en gamingskärm så detta blev ett bra komplement.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Nu jämför jag den här mot en flera år gammal TN panel på 24" och full hd.

  Grymt nöjd på alla sätt.
  Skarp och fina färger med högupplösning vad mer kan man önska sig? Köpte den för 2690kr på netonnet. Vilket jag tycker är ett väldigt bra pris.

  Två minus får den för att den första skärmen jag köpte på netonnet var spräckt. Oklart hur detta gått till men fanns inga skador på förpackningen. Samt pga 4k på 27" är lite för litet kan jag känna, kör just nu något mitt i mellan 2k och 4k. Hade nog inte betalat över 3000kr för denna skärm. De räcker med 2k på 27".
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket bra kvalitet! Inga döda pixar, ingen glare, ingen grön-ton. Bra svärta!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Sjukt bra skärm, för väldigt lite pengar. Kör den i arbetet, programmering, och kontorsarbete och väldigt behaglig att jobba med. Kopplad till Macbook pro 2013 late, funkar perfekt. Inga döda pixlar eller andra konstigheter.
 • Dålig
  1 år sedan
  Jag köpte den här för att jobba med bildbehandling – och på papperet ser det bra ut med IPS-panel och 4k-upplösning. Men jag blev riktigt besviken. Den hade ett antal döda pixlar och dessutom en färgtoning över hela skärmen. Den tonade från grönt högst upp till lila längst ner. Till sist släppte den in ganska mycket ljus i ena hörnet. Totalt sett en riktig besvikelse, så den ska jag lämna tillbaka. Sen får jag leta efter ett annat alternativ.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Fin 4k isp-skärm köpte 2 st
  Redigering med filmora 4k-format fungerar bra.
  För 2600kr vill du förmodligen inte ha en bättre 4k skärm med 2 hdmi och dp portstorlek 27 ''
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Den jag köpte hade ingen död / fast pixlar, den hade inte ojämn bakgrundsbelysning / IPS-glöd / blöder. Kvalitet känsla, bra OSD, överlag helt nöjd. Några veckor tidigare köpte jag Acer 4k 144hz skärm för 10k, den hade en hel del brister och dålig kvalitet känsla och hemsk OSD. Den här skärmen är perfekt, det enda jag saknar är mer än 60hz, men om du letar efter 4k 27 ", 60hz är den här skärmen oslagbar! Betald 2800 men kan betala 3k + och lika gärna om du använder den medföljande HDMI kabel och använd AMD, kom ihåg att byta till full rgb pc-standard i amd-drivrutinen (om inte det kommer bli mycket mycket sämre färger), google det. Det finns också något liknande att göra om du använder nvidia. inget problem.