Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Woods SW22FM

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Woods Avfuktare (49)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska dålig
  1 månad sedan
  Haft denna nu i en vecka i ett dubbelt garage och skriver en tidig recension.

  Tanken vart att denna skulle hjälpa till med fukt som bildas när man kommer in med en slaskig bil. (Förstår att den inte kan få all vatten/fukt och försvinna men delar med er min erfarenhet av den och vad Jag tycker sen får ni avgöra själva)

  Allmänt så måste jag säga att för denna pris så förväntade jag mig mera helt enkelt!

  Köpte denna då woods skall vara ett välkänt märke inom detta område och denna erbjöd upp till 6 års garanti (om man köper ett nytt filter årligen fick jag reda på sen via manualen). Samt att denna skulle klara av ett kallt garage enligt deras kundtjänst och ha väldigt hög avfuktning och verkningsgrad.

  Har den i mitten av garaget med väldigt bra placering och god med ventilation från alla håll + på högsta hastighet/styrka på fläkten (den har 2 hastigheter) och ca 60% avfuktning om man ställer in fuktgraden i mitten.

  På högsta hastighet så låter den väldigt högt! Inget du skulle orka ha hemma. Så pass högt att jag hör den utanför garaget ifrån mer än 4-5 meters distans.

  Från början så stannade den till ofta med en grön lampa som blinkade, och som tokigt nog inte nämns i manualen (Manualen är Väldigt dålig, saknar bilder och allmänt kasst)
  Vet ej om det beror på att tempen (blev kallt på nätterna och vissa dagar då den skulle stanna till när det är under +2 grader).

  Tokiga är att även om tempen kom upp i ca 8+ meduppvärmning av garaget så kom den inte igång själv (Vilket den bör göra enligt manualen när det är +2 grader) utan i 3 fall fick jag starta om den manuellt.

  Den avfuktar en del, men långt ifrån mängden som står på hemsidan under vintertiden som jag behöver den mest. Under 1 hel vecka så har den fyllt tanken 1 gång och fukten i garaget enligt dubbla digitala mätare placerade på 2 ställen ligger på 80+

  Som bäst tillsammans med en Luftvärmepump lyckades jag få ner fukten till 66% med värmepumpen på under ca 16 timmar i sträck på 23 grader och ca 19 grader i garaget. Och utan värmepump och i temp på upp till +6 så får jag inte ner fukten till under 80.

  Det jag anmärker för denna pris är
  -Saknar Digital display, eller nån analog mätare så man kan ange fuktgraden man önskar ha. Enligt kundtjänst så skall den vara på ca 60% om man vrider den till mitten. Men i en sådan klass så är det verkligen dumt att inte ha en bättre metod än detta. En digital fuktmätare kostar allt ifrån 30 kr ute på marknaden så den kunde dem ha lagt till i denna prisklass!

  - Låter högt
  - Bygget känns si/så för denna peng vs 2 andra billigare plast avfuktare som finns hos mina föräldrar med digtaldisplay, fler funktioner och för under 2000 kr.
  -Stannade till som jag nämnt ovan.
  -Dålig manual
  - På tok för dyr för denna prestanda. Modellerna hos mina föräldrar som är mindre och ena sattes i en kall garage presterar nästan lika som denna.
  -6 års garantin kräver att du köper nya filter årligen som kostar en slant.

  Helt ärligt för denna peng kan jag inte komma på något mer än att den har bra hjul för att flytta på den, enkelt att tömma vattnet. Hade den kostat 2000 kr eller under så är det en annan femma.