Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Neato Robotics Botvac D4 Connected

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Neato Robotics Robotdammsugare (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Tidigt omdöme här efter knappt 2v.
  1. Fungerar som avsett. Den gör en noggrann avsökning av allt den kan hitta med sin "laserradar" och kör envist och systematiskt över allt golv den kan klämma sig in på. Den behövde ladda en gång under avsökningen och klarade av detta helt själv. Nettoytan är ca 75kvm (5rok men kör inte Neato i bad/WC).
  2. En viktig insikt var att laserradarn förstås ser spegelgarderobdörrar som ett stort rum. Detta ledde till att den lyckades radera sitt minne av rummet där den har sin laddningsstation, eftersom en spegelvägg i ett annat rum fick det att se ut som att vi hade ett nytt stort rum i den riktningen. Lösning: körde en avsökning av hela lgh för att bygga upp en ny karta, efter att ha satt kartongremsor vid alla spegeldörrar och vid balkongdörren (som också har glaset väldigt nära golvet). Därefter tog jag bort alla kartongbitar och använde de "virtuella avgränsningslinjerna" dvs skapade en no-go-zon precis intill varje spegel/glas och ev krångliga ställen dår den i onödan annars kravlar upp på t ex en lampfot. Körde sedan städning med avgränsningslinjerna aktiva och detta har fungerat helt felfritt. Det är t o m så att Neato D4 "ser" speglingen som tidigare (visas som mörka stråk i kartan), men regeln att följa no-go-linjerna är uppenbarligen viktigare, så den kör noggrant efter dessa och verkar helt bortse från att det finns ett "nytt" rum bakom spegeln.
  3. Städar mycket effektivt. Har endast hårda golv, nästan inga mattor. Somliga familjemedlemmar med långt hår men inga husdjur. Enkelt att tömma dammlådan efter varje komplett städning men den varnar om den är full.
  4. Den kör nära kanter men försiktigt. Det går att ställa in ett extra försiktigt läge, som funkar men som jag inte tycker verkar behövas hos oss i a f.
  5. Som det står i manualen kan man starta städning med tryckknapp på Neato och även med Alexa. OBS att detta alltid innebär att den städar utan avgränsningslinjer. Kör alltså via app (eller på schema) för att ha avgränsningslinjerna aktiva.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  19 dagar sedan
  Dammsuger mycket bra, även mattor. Inga husdjur men långt hår, det löser den bra. smidigt att rengöra, den säger till i appen när det är dags. Enplansvilla med trösklar mellan rummen men inga problem. Fastnade i sladdar och låga möbler, men den sa till i appen och nu har vi plockat undan eller satt något för så han lärt sig. Nu har vi varit hemma men självklart skulle det fungera även annars om vi programmerar in tid och dagar den ska köra, nu när vi vet den skapat städkartor som fungerar bra. När batteriet går ner eller vi trycker på docka, går den tillbaka utan problem. Rekommenderas, den är liten och formen gör att den tar hörnen bra. Vi har satt dockningstationen under en soffa så vi slipper se den, fungerar bra. Nu är det roligt att städa!
 • Perfekt
  19 dagar sedan
  Mycket nöjda, lätt att använda appen. Den meddelar hela tiden vad som händer, tex sitter fast eller dags tömma och rengöra, vilket var enkelt. Tunga mattor som ligger stadigt på golvet är inga problem, men har en tunn som han har svårare komma upp på, men är ju ett mindre problem. De få ställen där han fastnat, låga möbler, har vi satt något framför så han lär sig att inte gå dit. Måste erkänna jag var lite negativ, onödig pryl, men får backa! Helt klart bekvämt.
 • Perfekt
  27 dagar sedan
  Funkar som tänkt, löser det mesta av dammsugandet på golvet utan problem!