Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Neato Robotics Botvac D4 Connected

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Neato Robotics Robotdammsugare (15)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Tidigt omdöme här efter knappt 2v.
  1. Fungerar som avsett. Den gör en noggrann avsökning av allt den kan hitta med sin "laserradar" och kör envist och systematiskt över allt golv den kan klämma sig in på. Den behövde ladda en gång under avsökningen och klarade av detta helt själv. Nettoytan är ca 75kvm (5rok men kör inte Neato i bad/WC).
  2. En viktig insikt var att laserradarn förstås ser spegelgarderobdörrar som ett stort rum. Detta ledde till att den lyckades radera sitt minne av rummet där den har sin laddningsstation, eftersom en spegelvägg i ett annat rum fick det att se ut som att vi hade ett nytt stort rum i den riktningen. Lösning: körde en avsökning av hela lgh för att bygga upp en ny karta, efter att ha satt kartongremsor vid alla spegeldörrar och vid balkongdörren (som också har glaset väldigt nära golvet). Därefter tog jag bort alla kartongbitar och använde de "virtuella avgränsningslinjerna" dvs skapade en no-go-zon precis intill varje spegel/glas och ev krångliga ställen dår den i onödan annars kravlar upp på t ex en lampfot. Körde sedan städning med avgränsningslinjerna aktiva och detta har fungerat helt felfritt. Det är t o m så att Neato D4 "ser" speglingen som tidigare (visas som mörka stråk i kartan), men regeln att följa no-go-linjerna är uppenbarligen viktigare, så den kör noggrant efter dessa och verkar helt bortse från att det finns ett "nytt" rum bakom spegeln.
  3. Städar mycket effektivt. Har endast hårda golv, nästan inga mattor. Somliga familjemedlemmar med långt hår men inga husdjur. Enkelt att tömma dammlådan efter varje komplett städning men den varnar om den är full.
  4. Den kör nära kanter men försiktigt. Det går att ställa in ett extra försiktigt läge, som funkar men som jag inte tycker verkar behövas hos oss i a f.
  5. Som det står i manualen kan man starta städning med tryckknapp på Neato och även med Alexa. OBS att detta alltid innebär att den städar utan avgränsningslinjer. Kör alltså via app (eller på schema) för att ha avgränsningslinjerna aktiva.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  13 dagar sedan
  Vi köpte Neato D4 och en handdammsugare med skaft när vår vanliga dammsugare gick sönder. Den kombinationen är perfekt! Första kartläggningen av lägenheten blev inte så bra så vi gjorde ett nytt försök med laddstationen bättre placerad och alla stolar och andra hinder undanröjda. Nu har vi en perfekt planritning och det är enkelt att avgränsa med No go-linjer där det inte är lämpligt att dammsuga. Den är lätt att tömma och rengöra och efter första dammsugningen har det inte blivit så mycket damm i behållaren så det märks att den är effektiv. Den tar sig lätt fram och tar sig tillbaka till laddstationen för att ladda om den inte hinner klart på en laddning. Toppen att man kan se i appen var den har städat och var man får komplettera med handdammsugaren.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Första robotdammsugaren vi har haft och det känns verkligen sååå skönt att få den här hjälpen i vardagen, särskilt som vi har barn och bor relativt trångt. Den här specifika modellen har funkat fint för oss. Är tyst så den kan vara igång och köra när som helst och man kan själv rita in ett exakt område i appen som den ska köra vilket är väldigt smidigt om man t.ex. inte har plockat iordning i ett rum och vill sätta igång dammsugaren från distans. För oss är det bara två saker som funkat mindre bra: 1) Vi har en lägenhet med obefintligt wi-fi i ett rum och där har vi inte lyckats få till hur den ska kunna köra på egen hand. 2) roboten är inte tillräckligt låg för att komma in under vår soffa, men den är väldigt låg så det skulle nog oavsett vara svårt att få till.
  I stort så är vi väldigt nöjda med den här roboten och att slippa dra fram den vanliga dammsugaren flera gånger i veckan! Har rekommenderat mina föräldrar som har hund och bor stort att skaffa en också.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Smidig, noggrann och effektiv robot. Plus för den lättanvända appen med bra avgränsningsmöjligheter vilket är mycket användbart i stökigt småbarnshem. Plus också för dammsugarens smidiga form vilket gör att den kommer åt i de flesta utrymmen. Ibland lite svårt att ta sig över högre trösklar men oftast inga större problem. På det hela taget är vi mycket nöjda!
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Har nu haft vår D4 i 2 veckor och kan bara säga att jag är supernöjd.
  Hade tidigare en Miele Scout rx1 som inte var i närheten av Neatos prestanda. Mycket bra och lättanvänd app där man kan lätt sätta avgränsningslinjer för områden där man inte vill att den ska städa. Lätt att göra ren om man jämför med vår Miele. Har hund och den klarar hundhår utmärkt.
 • Knappt godkänd
  3 mån sedan
  Gick inte att koppla upp mot appen. Dammsuger ologiskt och åker bara fram och tillbaka i olika rum. Har hund och den klarar inte hundhår, utan dessa bara snurrar in sig i borstarna.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Lätt att starta igång. Överraskad att den kunde ta sig in över trösklarna och in på heltäckningsmattorna. Får tömmas ofta men det ser jag som positivt då den får upp mycket katthår från mattorna, trodde hela katten blivit upp sugen:)
  Bra med kartan där man ser hur dammsugaren har städat.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Nu har jag haft denna ett litet tag via Reviewclub som en extra hjälp på landet. Detta är inte min första Neato utan jag har en Connected hemma som är fantastisk.
  Men nu är de denna nya D4 som vi ska skriva om, uppstarten är enkel, koppla in dockningsstationen och sätt dammsugaren där så den laddar upp sig. Appen är oerhört självförklarande och enkel.
  Det man ska tänka på är att den är lite känslig på hur fritt laddstationen står och den hade i början problem att hitta alla rum trots att man ser i appen att radarn sett dörröppningen. Det kom två nya firmwareuppgraderingar under den tiden och det verkar löst en hel del av buggarna.
  Det som irriterar mig mest är att den vid strömavbrott inte kan återkoppla wifi så om man som jag har den på distans så är det oerhört irriterande.
  De nya med virtuella gränser är ju helt suveränt och de funkar flaweless. Den är kraftfull och kan utan problem ta luffiga mattor och klättrar grymt bra över rejäla trösklar! När man finlirat med gränser (första körningen strulade en hel del) och så är den verkligen ett bra hjälpreda.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Har aldrig haft så rent och dammfritt här hemma. Ibland krånglar han sig in i de mest trånga utrymmena men appens hjälp vet man var man har honom. Han får göra sitt medan jag och sambon är på jobbet och det är lika kul varje dag att komma hem till ett rent hem. Så glad att vi har honom.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Lite strul vid installationen men sen gick allt som en dans, När vi skulle ställa in kartan första gången strulade den och vi fick göra om det ytterligare en gång då vi märkte att det var smartast att blockera vid de ställen den annars lätt fastnar vid. När detta var gjort så var det superenkelt att rita linjer på kartan vid de ställen som man inte vill att den ska köra på. Perfekt också att ställa in vilka tider den ska starta på. Helt underbart att slippa dammsuga hela tiden och den tar verkligen upp smulor, grus och hår. Men man bör också ha i beaktning att den inte helt ersätter en vanlig dammsugare då man kanske behöver städa på ett visst ställe eller i trånga hörn etc. Men på det hela taget väldigt skönt att slippa dammsuga för hand varje dag.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Lite strul o hitta wifit, men sen har allt funkat toppen. Kommer åt under soffa o säng som är bökigt annars. Lätt app. Låter endel så går inte för oss att köra på natten då jag är lättväckt. Men bara att sätta igång appen när man är iväg.
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Jag fick hem Neato D4 Connected i helgen och har efter lite "fippel" fått igång dammsugaren. Det var inte helt glasklart att connecta dammsugaren till WiFi. Efter 3 försök så lyckades det. Knapphändiga manualer var det också. Första avsökningen med dammsugaren lyckades och den visade upp en fin karta av lägenheten. Den dammsög mycket bra men fastnade under en byrå som den precis kom under. En "långhårig" matta hade den också lite problem med. Än så länge är jag nöjd med den :)
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  En bra dammsugare som kommer åt på fler ställen än en vanlig robotdammsugare. Bra app med många olika val.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Som pedant hundägare och morförälder uppskattar jag att själv slippa dammsuga huset precis hela tiden. Lätt att sätta upp och få igång på nätverket, enkel att manövrera tex skapa avgränsningslinjer i appen eller tömma när det blir fullt i behållaren. Går nära kanterna utan att skrapa listerna och in i hörnen jättebra! Förvånansvärt hur lätt den går över trösklar och platta lampfötter så det blir rent (men inte repat). Låter inte farligt mycket, och på eco-läget är den ännu tystare och då är det inget störningsmoment i att vara i samma rum. Detta är min första robotdammsugare, men definitivt inte sista. Den perfekta presenten till en aktiv pensionär!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Har länge funderat på att skaffa en robotdammsugare, nu när jag fick chansen tillsammans med Reviewclub så gällde det att passa på. Efter några småjusteringar hemma så fungerar det över förväntan. Tyvärr tycker jag att dammbehållaren är lite lite liten, men jag förstår oxå att man måste kompromissa lita när man designar en sådan här produkt. Kommer att ha svårt att leva utan denna nu, underlättar vardagen otroligt mycket.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Har testat denna i samarbete med reviewclub.
  Har alltid var skeptisk till robotdammsugare
  Men denna ändrade på allt, den är fantastisk

  Enkel att komma igång med , lätt att laddaner appen och parkoppla, går att styra helt via mobilen, sätta på stänga av , du kan även schemalägga städningar

  Den var även lätt att rengöra och ladda
  Sensorerna är helt otroliga nästan som att den har ögon , den gör städningen mycket enklare

  Jag är defenetivit nöjd
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Har fått testa dammsugaren i samarbete med reviewclub och tänkte innan att kan det verkligen vara så bra med en robot!
  Men jag är supernöjd med städningen den gör. Tyckte det var enkelt att ladda ner appen och ansluta det till wifi och telefonen.
  Fattar inte att jag inte skaffat en "Kurt" tidigare. Nu är golven rena och dammfria.
  Att man kan programmera städschema är toppen, slipper tänka på dammsugningen.
  Rekommenderar verkligen denna!
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Ganska svår att ”programmera”. Upplever att den städar väldigt noga på vissa ställen, medan på andra inget alls. Tar lång tid för roboten att lära sig bostaden. Den lär sig inte heller vart den fastnar, exempelvis under tv-bänken. Det går inte att avgränsa områden förns roboten lärt sig bostaden, men det tar tid och den fastnar på vägen och dör då.
  Smidigt när den väl fungerar och den tar sig bra över hinder
 • 3 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 4 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Vi har nu haft vår Neato D4 i en dryg månad och är supernöjda! Livet utan robotdammsugare känns plötsligt väldigt långt borta. Det är underbart att komma hem till ett städat hem varje dag. Trots att vi bara är två i hushållet så är skillnaden märkbar. Vår Neato kommer åt att dammsuga nästan överallt, även i hörn, pga D-formen. Den läser av rummet och rör sig systematiskt fram och tillbaks över både golv och mattor. Lägre trösklar klarar den också utan problem. Appen är lättförståelig vilket gör det lätt att komma igång. Vi kan verkligen rekommenderas denna robot!
 • 4 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 4 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Funkar som tänkt, löser det mesta av dammsugandet på golvet utan problem!