Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony PlayStation Classic

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Spelkonsoler (80)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.11)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 2 dagar sedan
  Innan ni köper, titta gärna på Digital Foundry's informativa och objektiva analys kring konsolen och varför den inte håller måttet som officiell Sony-produkt:
  https://www.youtube.com/watch?v=UU0dn9pRKuw
 • Perfekt
  20 dagar sedan
  Wow! Solklart köp om du hittar den billigt. Två handkontroller av lite mindre storlek men OK.

  Hade inte betalt mer än 800kr dock.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Under 500-lappen är det är fantastisk maskin. Bara för kontrollerna är det värt att köpa den för vid det priset, då bra kvalitativa USB kontroller brukar ligga på ca 200kr styck, och sen runt 50-100 spänn frakt och faktureringsavgifter på det så kommer man lätt upp till det priset.
  Hade man då köpt en PSX Mini istället hade man fått två bra kvalitativa USB kontroller men också en HDMI kabel, en USB kabel, en fin liten mini PlayStation och några av världens bästa spel genom tiderna för ungefär samma eller lägre pris nu när den finns för ynka 349kr, och kanske ännu billigare i framtiden..

  Själv har jag redan köpt 2st, en att använda och en att ha på hyllan som prydnad. Två kontroller sitter i den jag använder och en tredje kontroll från den andra jag köpte sitter nu i datorn.

  Lätt den bästa HMDI plug-n-play konsollen hittills, på mycket långa vägar dessutom. Konkurrensen var inte hård till att börja med, men nu när priset gått ner så pass mycket finns det ingen konkurrens kvar, den besegrar allt.

  Om man sen har ett kompatibelt USB minne så blir det även en bra emulator maskin. En vän skaffade också en vid samma tillfälle som mig och testade med ett gammalt USB minne han hade liggandes och det funkade utan problem. Själv gick jag från CD-R till externa hårddiskar, så några USB minnen skaffade jag aldrig, men har blivit sugen att skaffa ett nu jag med!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Värdelös konsoll, tills man kommer på att man kan stoppa i ett usb-minne, fylla på alla playstation spel som nånsin släppts, och alla andra spel och konsoller runt den tidsperioden och tidigare modeller, nintendo, sega, dreamcast osv.
  För 349:- får man en riktigt trevlig upplevelse, om man gillar retro, och lägger några minuter på att fixa till mjukvaran.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Kombinera med ett gammalt USB för alla möjliga retrospel utan problem... Handkontrollerna fungerar även till PC +++++
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Den var alldeles för dyr vid lanseringen.
  När man nu kan köpa den för 400 så är den helt plötsligt prisvärd.
  Man får med två handkontroller, hdmi- samt usb-kabel
  Strömadapter ingår tyvärr inte, så det får man köpa extra.
  Installerar man Bleemsync så får man en fantastisk produkt.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  För 349kr så kan det inte bli något annat än 5 plus!
  Har inte hunnit testa den och jag har hört allt dåligt om den men endast 349kr då går det inte att vara missnöjd!
  Den har sjunkit från 1500kr i december till 349kr i Juni det snackar jag om prissänkt!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Mitt omdöme återspeglar inte produkten i sitt standardutförande. UTAN efter att ägnat 10minuter och ett Begagnat USB-minne och installerat Autobleem så är det 5/5. Kostnaden på 349:- är givetvis inräknad i betyget.
  Hårdvaran är schysst och nu är mjukvaran också åtgärdad (Autobleem). Megaman X6 flyter som en dröm. Värt varenda krona även om den ligger i skåpet om en vecka.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Lysande maskin!
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Jag tycker att den har fått oförtjänt mycket negativ kritik. Nu när priset har sjunkit kraftigt så är den ett fynd. Priset var verkligen det rätta när jag nu önskade mig den till födelsedagspresent.

  Designen är väldigt stilren, tidlös och klassisk. Precis som man minns den gamla trotjänaren från när det begav sig. Gillar att den är så liten, den får plats överallt. Visst, både enheten i sig och handkontrollerna känns kanske lite plastiga, men det är inget som drar ner min spelupplevelse. Jag har inte heller tänkt mig slå sönder den, så jag är inte orolig över att den inte ska hålla år ut och år in. Gillar för övrigt att det medföljer 2 handkontroller redan från start, på så vis slipper man lägga ut extra avgifter för att kunna spela tillsammans med någon, eller som i fallet för mig, ha en extra kontroll ifall något händer med den andra som jag använder.

  Utbudet av spel ter sig lite märkligt. Det saknas, i min mening, en del givna klassiker som borde ha funnits med, men istället så har man valt att ta med spel som aldrig har varit speciellt bra, inte ens när dom kom. Det ska dock sägas att jag främst köpte den här för att kunna återuppleva FFVII och jag ser allt annat som en ren bonus. Det finns tillräckligt med spel för att jag ska ha att göra ett bra tag framöver och bli nöjd.

  Vissa spel står sig kanske inte så bra om man jämför med dagens standard eller dom minnen som du har från att spela dom, men det är ju ändå väldigt väntat.

  Som sagt, jag är helnöjd och kan inte se någonting i dagsläget som skulle kunna ändra den åsikten.
 • Usel
  7 mån sedan
  Sony hade EN sak i kikaren med denna produkt: snabba ca$h vid julruschen 2018, 1500:- då nu under 500:-

  Helt värdelös konsol billiga kontroller utan analog och rumble (rip 3d spel) dom spel som är på konsolen är väl ca 10 godkända klassiker, sen massa utfyllnads spel som låg i reabacken på game back in the day. Sen att 8 spel är I pal format (33% långsammare) är ännu värre. Typ 200-300 är detta värt (sen flasha och installera dina favoriter) sen att det inte finns några coustum inställningar i konsolen visar att detta projekt gjordes på en kafferast i sony HQ.
 • Dålig
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Någorlunda bra pris men hackar man den inte blir den fort ett hatobjekt
 • Dålig
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Riktigt dålig konsol, jag hade kunnat göra en bättre själv. Metal Gear är gjort för Dualshock. Sen när vissa skriver att det är en pal verision fattar nog inte riktigt heller vad dom skriver om. PAL version är Europeiskt så det är ingen fel hastighet här, det är samma hastighet som när PS1 släpptes i Sverige. USA hade NTSC versionen inte Sverige då, sen är hälften av spelen PAL och resten NTSC i denna konsolen. Men konsolen är dålig iaf
 • Dålig
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Utbudet är inte vad man väntar sig. Spelen som finns flyter dåligt. Allt värde ligger i nostalgin och knappt ens den är att finna.
 • Knappt godkänd
  9 mån sedan
  Playstation Classic är inte något man skulle rekommendera vid utgivningspris men där den ligger nu är väll hyfsat pris för den.
  De 20 spel på den är för de mesta tycker jag helt ok men det finns många andra som skulle bättre få en plats på den och de som gnäller om att det är PAL versioner vet inte ett skvatt om vad PAL och NTSC är för något.
  PAL är ett problem för de som bor utanför Europa samt dagens TV apparater spelar upp båda formaten utan problem.
  Med det sagt även om jag gillar konsolen så skulle jag ej rekommendera den utifrån en principsak. Allt denna plastbit är, är en så kallad "cash grab" som skickades ut för att hinna med innan julhandeln vilket resulterade i en medioker produkt.
 • Ganska bra
  9 mån sedan
  Många av de negativa omdömena har en poäng, produkten är inte det bästa som finns.

  Men jag anser att det till stor del beror på att bl.a. Nintendo har satt ribban högt, och att Playstation Classic därmed är värd lite mer än två stjärnor. Förstnämnda har för ett liknande pris (Efter sänkningen av priset för Playstation) lyckats erbjuda en bättre upplevelse och de flesta föredrar nog deras spelutbud eftersom det anses mera klassiskt.

  Jag ser folk här nämna hacking och raspberry pi, men detta är i bästa fall en gråzon och jag vill därför istället rekommendera att köpa ett PSVITA eller ett PS3, officiella produkter från SONY som för ett lite högre pris erbjuder både bättre upplevelse än Playstation Classic och ett större utbud av spel. (Var dock uppmärksam på att spel till dessa inte ingår, utan måste köpas digitalt)

  Slutligen till varför jag faktiskt anser att Playstation Classic inte är helt värdelös:

  Många av spelen finns i bättre versioner till andra system, (bl.a. så nämns att många av de är PAL-version) men om man som jag inte spelat original så är det fullt möjligt att man inte märker något.

  Playstationspel till PSVITA och PS3 kostar vanligtvis 45kr, med lite lätt matte skulle enbart spelen kosta 900kr. Eftersom Playstation Classic i skrivande stund går för 599kr så är det ett billigare alternativ. (Om man vill ha tillräckligt många av spelen.)

  Utbudet av spel på systemet kanske inte är lika klassiskt som på Nintendos mini-system (Många kända namn som t.ex. Crash Bandicoot saknas), men av de spel jag hittills hunnit pröva är det mesta ganska intressant. Systemet har bl.a. Jumping Flash, ett tidigt 3D-platformsspel samt Revelations: Persona och Grand Theft Auto, föregångarna till Persona 5 respektive GTA 5.
 • Usel
  9 mån sedan
  Sjukt överpris när den släpptes
 • Dålig
  9 mån sedan
  Köpte tyvärr till fullpris, riktigt besviken.
  Dålig emulering och dåligt utbud av spel.
 • Usel
  10 mån sedan
  Ej att rekommendera. Många av spelen är i PAL-version vilket betyder att de spelas i fel hastighet. Supertrist interface och typ inga alternativ till bildförbättring. Köp en raspberry pie istället. Bättre och billigare. Här betalar du bara för skalet.
 • Usel
  10 mån sedan
  Performancen är väldigt dålig. Kan inte rekommendera. Hade varit kul om detta faktiskt varit en bra release.
 • Dålig
  10 mån sedan
  Fel spel, fel version av spelen, bra hårdvara med potential men man lade inte ner den tid som krävs för att optimera tyvärr. När den kostar under 500kr kanske den är värd att köpa som samlarprodukt i vitrinskåpet.
 • Ganska dålig
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  En produkt som hade kunnat bli så bra. Så mycket potential och en kärleksförklaring för oss fans sumpade Sony bort med alldelles för få och märkliga speltitlar blandat i både PAL och NTCS med dålig emulering och där många självklara titlar saknas. För dåligt utfört av Sony helt enkelt. Det alldeles för höga priset på 1490 avgjorde att jag skickar tillbaka min enhet. Nej tack. Gör om gör rätt.
 • Dålig
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Innan denna går att hacka och blåsa rent, är det fullständigt värdelös produkt.
 • Usel
  10 mån sedan
  Sony hade chansen att göra en klockren home run med PlayStation Classic. Istället tafflar de bort ett gyllene läge med ett dåligt urval av spel, PAL roms och dålig emulering. Min går i retur direkt.
 • Knappt godkänd
  10 mån sedan
  Kvalité på själva kontrollen och konsolen. Många av spelen på konsolen har inte åldrats väl.
  Det saknas även analoga spakar på kontrollerna.
  Framförallt så saknas en uppsjö av spel. Dock finns ju några spel med kvalité såsom FF7 och Metal Gear Solid.

  Att konsolen dessvärre är lite av ett hafsverk bekräftas ju när man redan dag 2 har kunnat koppla in ett tangentbord på konsolen och gör en inställning så att spelen flyter bättre. Kunde inte SONY bemödat sig att fixa en sådan inställning?

  Det kommer nog sluta i att någon kommer hacka konsolen för att optimera den och därmed gjort vad konsolen borde varit ifrån början.

  Tycker tveklöst att både NES classic och framförallt SNES Classic var betydligt mer kompletta konsoler därmed är det omöjligt för mig att sätta höga betyg på denna, hur gärna jag än vill!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum