Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony PlayStation Classic

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Spelkonsoler (51)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.17)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Kombinera med ett gammalt USB för alla möjliga retrospel utan problem... Handkontrollerna fungerar även till PC +++++
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  De inbyggda spelen är ett skämt och enbart ett fåtal riktiga klassiker återfinns och menyerna är riktigt fula.

  Som tur är kan man installera fler spel på ett USB-minne med hjälp av en PC och ett program. Antagligen kan man säkert uppdatera layouten på menyerna också på detta sätt men SONY borde fixat detta själva innan de släppte konsolen.

  Det är synd att man valt att inte släppa konsolen med kontrollerna som har analoga styrspakar men det funkar ändå helt ok utan dessa.

  Tyvärr står sig inte den kantiga 3D-grafiken särskilt bra idag och spelen på de andra minikonsolerna som har platt 2D-grafik ser mycket bättre ut.

  Hade man inte kunnat köra fler spel via USB-minne så hade den fått 2,5 (FFVII och MGS räddar den från ännu sämre betyg) men nostalgi och möjligheten att installera resten av spelbiblioteket på egen hand gör att jag ger den 3,5 (verkar dock ej vara möjligt att dela ut halvpoäng via min telefon).
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  [Recensionen har återuppdaterats 200720 då marknaden för "Playstation Classic" har förändrats,-ÄN EN GÅNG !. Nu är det tydligen så att den har slutat tillverkas och distibueras helt och hållet.]

  En kort tillbakablick på dess fladdriga prishistorik:

  När PS Classic lanserades i riket häromåret,så var det inledande priset 900:-.Men när kännedomen om Sonys sömnigt hoprafsade mjukvara i den tagit skruv ordentligt,störtdök alla tidigare prissättningar ner till ca 400:-,och blev kvar där.-När det sedan blev allmänt känt vilka stordåd som kunde uppnås med hjälp utav omfattande (men ändå rätt lätthanterliga) inofficiella firmwareuppgraderingar av dess operativsystem,så "slog pendeln tillbaka" än en gång,och priserna steg igen till uppemot åttahundra spänn.

  O.k.,ett Playstation som,-till skillnad från div. kinesiska "fyndenheter"-,verkligen ÄR en riktig "Sony"-produkt.-Det KAN väl bara inte vara fel !...Eller ?!..

  Den här produkten är svår att betygsätta,då "med" respektive "utan" s.k. "firmware hacks",renderar två fundamentalt olika användarupplevelser.

  Först och främst: Handkontrollen. "Exakt HUR retro skall det egentligen vara ?",kan man fråga sig. Visst,det ÄR iofs sant att den ursprungliga PS1-handkontrollen såg ut EXAKT så här,anno 1994-95 !. MEN; redan -97 så kom "Dual analog"-handkontrollen som standard,och f r o m 1998 och fram tills slutet,så var det "DualShock" som gällde (med vibration och allt !). -Hur många köpare utav denna "Playstation classic" anser att de;..//"" gärna offrar BÅDA analoga spakarna,bara för att få den rätta nostalgiska känslan från DE ALLRA,ALLRA ÄLDSTA PS1-SYSTEMEN !...//"" ??. -Själv så anser jag det ialf vara ett enormt fall av feltänk från Sonys sida att skicka med två stycken spak-lösa handkontroller,oavsett vad deras motiv kan ha varit (inledningsvis så var butikspriset satt till hela 900 spänn/99 dollar,så bara "kostnadsskäl" räcker inte som förklaring).
  -Till råga på eländet så är sladdlängden hos dem ETT SKÄMT !. Du lär behöva MINST en tvåmeters-förlängningssladd,= 4 meters förlängning,om det ska vara till båda två !.

  Konsollen då ?. Ja,den är nästintill en EXAKT FÖRMINSKNING av originalet,snudd på "in i minsta detalj",som "Sickan" skulle ha sagt !. Den är extremt platsbesparande,och dessutom både snygg och häftig som prydnadsföremål betraktad. MEN: Varför i herrans namn skickar Sony inte med ngn nätadapter ??. -Inte ens det som krävs för USB-laddning (= USB-enhet plus sladd) ingår. Detta utgör en slående respektlöshet mot deras kunder !.
  Nåväl,bruksanvisning på svenska bjussar de åtminstone på,vilket allt fler tyvärr skiter i,i dagens läge (även om den svenska delen som vanligt "ligger insprängd" i en telefonkatalog-tjock "instruktions-bibel",tillsammans med samma repetetiva instruktionsbok på finska,urdu,hebreiska,ukrainska och 23 språk till..).

  Användargränssnittet: Det har beskyllts för att vara primitivt,och visst,det vittnar inte om nån större grad av fantasi eller skaparförmåga ifrån utvecklarens sida. Men jag tycker faktiskt det är rätt okej ändå. Det "gör sitt jobb",s a s .Ett betydligt större problem är att,när man befinner sig i ett spel och har tröttnat,så finns det inget sätt att med hjälp av handkontrollen komma tillbaka till startskärmen igen !. Vid varje spelbyte så tvingas man gå fram till den lilla,lilla konsollen,och leta reda på den lilla,lilla knappen,som gör att man kommer tillbaka "hem" igen !. -Kan man begära mer än så,ifrån ett av världens mest ledande och innovativa teknikföretag ?. SVAR: JA !.

  Bild och ljudkvalitet: Jag är ingen oresonlig person. Jag är överseende med ev. felsteg i form av s.k. "glitchar". Jag skriker inte panikartat ut "Lagg !",om inte spelet blint lyder handkontrollen varje gång (inte så länge som inte spelupplevelsen är hotad ialf). Jag tjafsar inte om att stereoljudet kanske inte lever upp till CD-kvalitet vid varje givet tillfälle.
  -Men jag har ett problem: När man spelar ett 3 D-baserat/förstapersons-spel,så räcker inte datorkraften till både spel och vettig upplösning.Man befinner sig plötsligt i en pixlig sörja,som visserligen nog räcker för att spela spelet,men som inte ger upphov till någon som helst glädje,därutöver. Och,visst; Kanske så var så som det var när man spelade samma spel på 90-talet,och på bildrörs-TV,så vad finns det i såfall att klaga över ?!.Hursomhelst,konsollen påstås ialf mata ut hela "720p" i upplösning,vilket är mer än nog för att göra såna här spel snygga/betydligt snyggare. Dessutom så har min TV åtminstone som ambition,att uppgradera inkommande digitala signaler till så nära "Native 4K" som det är möjligt.-Skulle Sony ha kunnat förbättra klarhet/upplösning på de här gamla spelen om de verkligen hade velat ?.Eller är det så att den grötiga bilden är "EN DEL UTAV RETROUPPLEVELSEN" ??..Hmm..

  Spelen: Vilka spel som ska inrymmas och inte i såna här retrokonsoller är en evighetsdiskussion,varje gång som en ny sådan släpps på marknaden.Dock så kan man konstatera att minst 90 % av oss som recenserat eller uttryckt åsikter om "Playstation classic",anser att spelvalen är helt uppåt väggarna !. En annan källa till allmän samsyn,tycks gälla ANTALET spel,dvs 20 stycken !. Och av dessa 20 så är det ynka 3 spel som jag uttryckligen gillar i den här uppställningen,samt ytterligare 4-5 som är okej.Men hade jag betalat det ursprungliga priset på 900:- (eller,som senare igen,800:-),så hade jag varit rejält sur nu.-Med det totalpris på under hälften som jag betalade,så känns det ändå acceptabelt.

  Här hade recensionen kunnat sluta,med ett trestjärnigt betyg,och texten : ""Sony hade kunnat släppa en riktig rökare till PS1-nostalgi-konsoll,men valde istället én halvhjärtad lösning,med en halvdan konsoll,och ett halvmögigt innehåll"". Jag hade även upprepat att du tvingas köpa till en strömförsörjningsenhet för USB,+ en tvåmeters usb-sladd som förlängningssladd till handkontrollen,+ ev. ytterligare en dito till den andra handkontrollen... -MEN !;...

  Som många redan vet så är innanmätet under konsollminiatyrens plast,ett RIKTIGT YRVÄDER för de som pysslar med s.k. "homebrews" på nätet !. Med instruktioner från hemsidor och Youtube kan vemsomhelst kasta ut det gamla blajet till mjukvara och spel ifrån lådan,och ersätta det mot grejer som svänger betydligt skönare !. De trådbundna och spaklösa handkontrollerna kan därefter ersättas av de ifrån PS2,Xbox eller annat.Startskärmen/användarutseendet kan fås i riktigt riviga versioner.De gamla,trista PS1-spelen kan ersättas med de som just DU vill ha !.Och; Sist men inte minst,så kan man via emulatorteknik spela spel från ANDRA konsoller.Och mest anmärkningsvärt i det sammanhanget är då "Sega Dreamcast",som härrör från KONSOLLGENERATION 6 ! (PS1 är nämligen i sig själv,GENERATION 5 !..).Annars så finns även äldre arkadspel,SNES,Mega drive och en hel del annat sköj."Community:t" ÄR AKTIVT,och utbud och förbättringar tillkommer fortlöpande (dock enbart på engelska).

  Med ett fåtal hundralappar i tillägg,plus nga timmars pysslande vid datorn,kan man göra denna "Playstation classic" till NÅGOT HEEELT ANNAT,än den blöta gäspning som Sony hade tänkt sig !. Detta måste tas med i en betygssättning,men det måste också prissättningen. När detta skrivs så finns det fortfarande en handfull aktörer som säljer den i prislägena "från 800:- och uppåt".-Nu är det ju så att inofficiella firmwares i form av emulatorer,mediaspelar-mjukvara,festliga menyuppställningar/bilder och (de facto olagliga) spel-ISO:n/Roms,kan erhållas på ett oräknerligt antal ANDRA plattformar OCKSÅ !.-Ett gammalt Original-"Xbox",ett "Nintendo Wii" eller ett "Sony PSP" tex,kan förse dig med smått ofattbara grejer,till ett TOTALPRIS av en limpa cigg !.Dessutom så kan det vara klokt att ta en titt på vad "Raspberry Pi"-community:t har att erbjuda.

  Så: "800:- för ett Playstation Classic ??..". Ja,kanske.-Om du tänkt att köra firmware på den vill säga (I annat fall,MAX 200:- !). Men det är inget självklart superfynd. Och skulle priset slå i "tusenkronors-taket" så,nä,SÅ fantastisk är den INTE !.

  Mitt allra sista och slutliga betyg för "Playstation classic" landar härmed på lagoma 6 stjärnor !..

  Ha det väl.

  /M.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Superköp! Nostalgi för 333kr. Det som följer med är kalas och man kan med lite pill, tex använda analoga usbkontroller ;)
  Barnen spelade tekken 3 en kväll men annars är det mest för min egen nostalgi.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Innan ni köper, titta gärna på Digital Foundry's informativa och objektiva analys kring konsolen och varför den inte håller måttet som officiell Sony-produkt:
  https://www.youtube.com/watch?v=UU0dn9pRKuw
 • Perfekt
  1 år sedan
  Wow! Solklart köp om du hittar den billigt. Två handkontroller av lite mindre storlek men OK.

  Hade inte betalt mer än 800kr dock.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Under 500-lappen är det är fantastisk maskin. Bara för kontrollerna är det värt att köpa den för vid det priset, då bra kvalitativa USB kontroller brukar ligga på ca 200kr styck, och sen runt 50-100 spänn frakt och faktureringsavgifter på det så kommer man lätt upp till det priset.
  Hade man då köpt en PSX Mini istället hade man fått två bra kvalitativa USB kontroller men också en HDMI kabel, en USB kabel, en fin liten mini PlayStation och några av världens bästa spel genom tiderna för ungefär samma eller lägre pris nu när den finns för ynka 349kr, och kanske ännu billigare i framtiden..

  Själv har jag redan köpt 2st, en att använda och en att ha på hyllan som prydnad. Två kontroller sitter i den jag använder och en tredje kontroll från den andra jag köpte sitter nu i datorn.

  Lätt den bästa HMDI plug-n-play konsollen hittills, på mycket långa vägar dessutom. Konkurrensen var inte hård till att börja med, men nu när priset gått ner så pass mycket finns det ingen konkurrens kvar, den besegrar allt.

  Om man sen har ett kompatibelt USB minne så blir det även en bra emulator maskin. En vän skaffade också en vid samma tillfälle som mig och testade med ett gammalt USB minne han hade liggandes och det funkade utan problem. Själv gick jag från CD-R till externa hårddiskar, så några USB minnen skaffade jag aldrig, men har blivit sugen att skaffa ett nu jag med!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Värdelös konsoll, tills man kommer på att man kan stoppa i ett usb-minne, fylla på alla playstation spel som nånsin släppts, och alla andra spel och konsoller runt den tidsperioden och tidigare modeller, nintendo, sega, dreamcast osv.
  För 349:- får man en riktigt trevlig upplevelse, om man gillar retro, och lägger några minuter på att fixa till mjukvaran.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Den var alldeles för dyr vid lanseringen.
  När man nu kan köpa den för 400 så är den helt plötsligt prisvärd.
  Man får med två handkontroller, hdmi- samt usb-kabel
  Strömadapter ingår tyvärr inte, så det får man köpa extra.
  Installerar man Bleemsync så får man en fantastisk produkt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  För 349kr så kan det inte bli något annat än 5 plus!
  Har inte hunnit testa den och jag har hört allt dåligt om den men endast 349kr då går det inte att vara missnöjd!
  Den har sjunkit från 1500kr i december till 349kr i Juni det snackar jag om prissänkt!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mitt omdöme återspeglar inte produkten i sitt standardutförande. UTAN efter att ägnat 10minuter och ett Begagnat USB-minne och installerat Autobleem så är det 5/5. Kostnaden på 349:- är givetvis inräknad i betyget.
  Hårdvaran är schysst och nu är mjukvaran också åtgärdad (Autobleem). Megaman X6 flyter som en dröm. Värt varenda krona även om den ligger i skåpet om en vecka.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Lysande maskin!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Jag tycker att den har fått oförtjänt mycket negativ kritik. Nu när priset har sjunkit kraftigt så är den ett fynd. Priset var verkligen det rätta när jag nu önskade mig den till födelsedagspresent.

  Designen är väldigt stilren, tidlös och klassisk. Precis som man minns den gamla trotjänaren från när det begav sig. Gillar att den är så liten, den får plats överallt. Visst, både enheten i sig och handkontrollerna känns kanske lite plastiga, men det är inget som drar ner min spelupplevelse. Jag har inte heller tänkt mig slå sönder den, så jag är inte orolig över att den inte ska hålla år ut och år in. Gillar för övrigt att det medföljer 2 handkontroller redan från start, på så vis slipper man lägga ut extra avgifter för att kunna spela tillsammans med någon, eller som i fallet för mig, ha en extra kontroll ifall något händer med den andra som jag använder.

  Utbudet av spel ter sig lite märkligt. Det saknas, i min mening, en del givna klassiker som borde ha funnits med, men istället så har man valt att ta med spel som aldrig har varit speciellt bra, inte ens när dom kom. Det ska dock sägas att jag främst köpte den här för att kunna återuppleva FFVII och jag ser allt annat som en ren bonus. Det finns tillräckligt med spel för att jag ska ha att göra ett bra tag framöver och bli nöjd.

  Vissa spel står sig kanske inte så bra om man jämför med dagens standard eller dom minnen som du har från att spela dom, men det är ju ändå väldigt väntat.

  Som sagt, jag är helnöjd och kan inte se någonting i dagsläget som skulle kunna ändra den åsikten.
 • Usel
  2 år sedan
  Sony hade EN sak i kikaren med denna produkt: snabba ca$h vid julruschen 2018, 1500:- då nu under 500:-

  Helt värdelös konsol billiga kontroller utan analog och rumble (rip 3d spel) dom spel som är på konsolen är väl ca 10 godkända klassiker, sen massa utfyllnads spel som låg i reabacken på game back in the day. Sen att 8 spel är I pal format (33% långsammare) är ännu värre. Typ 200-300 är detta värt (sen flasha och installera dina favoriter) sen att det inte finns några coustum inställningar i konsolen visar att detta projekt gjordes på en kafferast i sony HQ.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Någorlunda bra pris men hackar man den inte blir den fort ett hatobjekt
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt dålig konsol, jag hade kunnat göra en bättre själv. Metal Gear är gjort för Dualshock. Sen när vissa skriver att det är en pal verision fattar nog inte riktigt heller vad dom skriver om. PAL version är Europeiskt så det är ingen fel hastighet här, det är samma hastighet som när PS1 släpptes i Sverige. USA hade NTSC versionen inte Sverige då, sen är hälften av spelen PAL och resten NTSC i denna konsolen. Men konsolen är dålig iaf
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Utbudet är inte vad man väntar sig. Spelen som finns flyter dåligt. Allt värde ligger i nostalgin och knappt ens den är att finna.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Playstation Classic är inte något man skulle rekommendera vid utgivningspris men där den ligger nu är väll hyfsat pris för den.
  De 20 spel på den är för de mesta tycker jag helt ok men det finns många andra som skulle bättre få en plats på den och de som gnäller om att det är PAL versioner vet inte ett skvatt om vad PAL och NTSC är för något.
  PAL är ett problem för de som bor utanför Europa samt dagens TV apparater spelar upp båda formaten utan problem.
  Med det sagt även om jag gillar konsolen så skulle jag ej rekommendera den utifrån en principsak. Allt denna plastbit är, är en så kallad "cash grab" som skickades ut för att hinna med innan julhandeln vilket resulterade i en medioker produkt.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Många av de negativa omdömena har en poäng, produkten är inte det bästa som finns.

  Men jag anser att det till stor del beror på att bl.a. Nintendo har satt ribban högt, och att Playstation Classic därmed är värd lite mer än två stjärnor. Förstnämnda har för ett liknande pris (Efter sänkningen av priset för Playstation) lyckats erbjuda en bättre upplevelse och de flesta föredrar nog deras spelutbud eftersom det anses mera klassiskt.

  Jag ser folk här nämna hacking och raspberry pi, men detta är i bästa fall en gråzon och jag vill därför istället rekommendera att köpa ett PSVITA eller ett PS3, officiella produkter från SONY som för ett lite högre pris erbjuder både bättre upplevelse än Playstation Classic och ett större utbud av spel. (Var dock uppmärksam på att spel till dessa inte ingår, utan måste köpas digitalt)

  Slutligen till varför jag faktiskt anser att Playstation Classic inte är helt värdelös:

  Många av spelen finns i bättre versioner till andra system, (bl.a. så nämns att många av de är PAL-version) men om man som jag inte spelat original så är det fullt möjligt att man inte märker något.

  Playstationspel till PSVITA och PS3 kostar vanligtvis 45kr, med lite lätt matte skulle enbart spelen kosta 900kr. Eftersom Playstation Classic i skrivande stund går för 599kr så är det ett billigare alternativ. (Om man vill ha tillräckligt många av spelen.)

  Utbudet av spel på systemet kanske inte är lika klassiskt som på Nintendos mini-system (Många kända namn som t.ex. Crash Bandicoot saknas), men av de spel jag hittills hunnit pröva är det mesta ganska intressant. Systemet har bl.a. Jumping Flash, ett tidigt 3D-platformsspel samt Revelations: Persona och Grand Theft Auto, föregångarna till Persona 5 respektive GTA 5.
 • Usel
  2 år sedan
  Sjukt överpris när den släpptes
 • Dålig
  2 år sedan
  Köpte tyvärr till fullpris, riktigt besviken.
  Dålig emulering och dåligt utbud av spel.
 • Usel
  2 år sedan
  Ej att rekommendera. Många av spelen är i PAL-version vilket betyder att de spelas i fel hastighet. Supertrist interface och typ inga alternativ till bildförbättring. Köp en raspberry pie istället. Bättre och billigare. Här betalar du bara för skalet.
 • Usel
  2 år sedan
  Performancen är väldigt dålig. Kan inte rekommendera. Hade varit kul om detta faktiskt varit en bra release.
 • Dålig
  2 år sedan
  Fel spel, fel version av spelen, bra hårdvara med potential men man lade inte ner den tid som krävs för att optimera tyvärr. När den kostar under 500kr kanske den är värd att köpa som samlarprodukt i vitrinskåpet.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En produkt som hade kunnat bli så bra. Så mycket potential och en kärleksförklaring för oss fans sumpade Sony bort med alldelles för få och märkliga speltitlar blandat i både PAL och NTCS med dålig emulering och där många självklara titlar saknas. För dåligt utfört av Sony helt enkelt. Det alldeles för höga priset på 1490 avgjorde att jag skickar tillbaka min enhet. Nej tack. Gör om gör rätt.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Innan denna går att hacka och blåsa rent, är det fullständigt värdelös produkt.
 • Usel
  2 år sedan
  Sony hade chansen att göra en klockren home run med PlayStation Classic. Istället tafflar de bort ett gyllene läge med ett dåligt urval av spel, PAL roms och dålig emulering. Min går i retur direkt.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Kvalité på själva kontrollen och konsolen. Många av spelen på konsolen har inte åldrats väl.
  Det saknas även analoga spakar på kontrollerna.
  Framförallt så saknas en uppsjö av spel. Dock finns ju några spel med kvalité såsom FF7 och Metal Gear Solid.

  Att konsolen dessvärre är lite av ett hafsverk bekräftas ju när man redan dag 2 har kunnat koppla in ett tangentbord på konsolen och gör en inställning så att spelen flyter bättre. Kunde inte SONY bemödat sig att fixa en sådan inställning?

  Det kommer nog sluta i att någon kommer hacka konsolen för att optimera den och därmed gjort vad konsolen borde varit ifrån början.

  Tycker tveklöst att både NES classic och framförallt SNES Classic var betydligt mer kompletta konsoler därmed är det omöjligt för mig att sätta höga betyg på denna, hur gärna jag än vill!