Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Intel NUC NUC8i3BEH (Svart)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Intel Barebone-chassin (68)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Började med att beställa min första Nuc förra året efter allt positivt jag läst om just NUC8i3BEH, nu sitter jag med 3 st och snart ytterligare fler! Har en vid varje TV, på kontoret, snart i köket och entrén.

  - Den är knäpptyst, lägger du örat mot chassit så kan du dock höra fläkten.
  - Strömsnål! Effekten varierar lite från Nuc till Nuc, vad jag mätt upp så drar de ca 2-5 w i skrivbordsläge och 10-30w vid aktivt användande, t ex streaming från Netflix eller spelande i CS:GO. I Idle så kostar datorn alltså ca 60 kr om året ifall den står på dygnet runt!
  - Liten och smidig.
  - Billigt kraftpaket! Knappt 6000 kr med 32 GB Corsair Vengeance ram, 1 TB Gigabyte M2 SSD med 1600 TBW, Win 10 pro och office-paket! Lyckades t.o.m få ihop en för 5500 kr vid Januari rean, ganska oslagbart.
  - Smidig montering av Nucen på baksidan av skärmen (Om skärmen har Vesa-fäste).

  De 4 st små anmärkningar jag har.
  - 3,5mm uttaget sitter på framsidan, vilket gjort att jag valt att gömma Nucen vid TV:n, inte speciellt snyggt med en kabel liggandes framför datorn hela tiden.
  - För få USB-uttag, hade gärna sett ytterligare 2 st på baksidan.
  - Hade gärna sett dubbla HDMI-uttag. Nu får jag köra dubbla skärmar genom USB-C-uttaget med en adapter.
  - USB-uttagen levererar inte tillräckligt med ström för att usb-hubben på tangentbordet ska fungera.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Än så länge, supernöjd! Steget upp från en gammal ASRock Vision 3D 252B, blev enormt - men det är ju inte konstigt med tanke på teknikutvecklingen. Tycker inställningarna i BIOS fungerar bra, men - jag blir inte klok på fläktinställningen "Fanless", vilken jag trodde skulle fungerar som att NUC:en blir helt ljudlös. Så verkar inte fallet vara, eller så har jag missat något. Oavsett är det lilla ljud den ger ifrån sig, försumbart. Jag har faktiskt inväntat just denna generation då jag läste att Intel skulle fixa en marginellt bättre fläktlösning och - ja - jag är nöjd.

  Det är otroligt, vad små kraftfulla datorer kan vara idag. Rekommenderas!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  NUC8 ser på pappret ut som en marginell uppdatering mot NUC7, men om man läser in sig lite så presterar NUC8i3 som en NUC7i7! Den har dessutom lite större fläkt, så den har behagligare fläktljud trots bättre prestanda.

  Se alla mina kommentarer för tidigare NUC:ar nedan.

  https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3026079
  https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3413243
  https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4095134

  Fortfarande inte "native" HDMI 2.0, men vad spelar det för roll när det fungerar ypperligt med 4K-material?

  Sen är det ju det där högblanka locket, men Intel verkar gilla det. Själv täcker jag det med kolfibertejp. En enkel lösning på ett extremt litet bekymmer.

  Inga problem att köra dubbla skärmar. Jag kör med dubbla 1440p - en via DP/USB-C och en via HDMI.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Full pott! Efter att ha slitet med två i rad trasiga NUC7PJYH så valde jag att lägga till lite pengar och vips så fungerar allt exakt som det skall. Det finns en test på "nucblogen" där man noterat att energiförbrukningen i idle är mindre än hälften med denna NUC8i3, så jag har vunnit på flera plan (tveksamt hur lång tid besparingen av elförbrukningen som krävs för att tjäna in merpriset på själva datorn - faswt jag böt ju för att få en som fungerade!).

  Kör för övrigt Ubuntu 18.04.1 LTS - bara lirar som sagt, rakt ut från kartongen. Perfekt som musik server (Logitech Media Server eller då Squeezebox Server) och hemautomatiseringsserver (HomeSeer 3) med både Z-Wave och Zigbee styrning.

  Galet nöjd!