Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fujifilm X-T3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fujifilm Systemkameror (65)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Har tidigare haft både Canon 550D och 70D men känt att autofokus och videomöjligheter inte varit tillräckliga. Ville först gå mot fullformat, men mina befintliga objektiv var redan för stora och tunga, vilket gjort att jag många gånger lämnat kameran hemma.

  Efter att ha gjort en utförlig research bestämde jag mig för en Fujifilm X-T3. Här kommer några argument till varför:

  - Snabb autofokus med ansikts- och ögonigenkänning.
  - Videoinspelning i 4K60 och främst 1080p i 120FPS med autofokus tracking.
  - Vädertätat kamerahus i metall.
  - Intuitivt och snabbt menysystem.
  - Sjukt bra och högkvalitativt objektivutbud. Köpte Fujinon XF 23mm F2, 35mm F2, och 56mm F1.2. Hade inte haft råd med motsvarande objektiv för till exempel Canon eller Nikon.
  - Kamerans manuella vred för slutartid, ISO och exponeringskompensation tillsammans med objektivens manuella ring för bländare gör att det blir mycket roligare att fota! Givetvis kan man använda de vanliga programmerbara inställningshjulen om man vill.

  Två små minus som kan vara dealbreakers för några men inte för mig:

  - Ingen vridbar skärm i 180 grader för de som vill vlogga.
  - Ingen IBIS (In body image stabilizer). IBIS är bra för handhållna bilder med längre slutartider, och ibland handhållna videor om man inte ska gå med kameran. Annars behöver man en gimbal/glidecam för att få till de cinematiska klippen ändå.
 • Alla omdömen

 • Bra
  1 år sedan
  Det här min senaste kamera från Fujikamera (X100T och X-T20 innan).

  Jag tycker om formen och reglagen på kameran. Med extragreppet är den riktigt behaglig att hålla i men utan greppet är den lite svår att hålla i.

  Bildkvaliteten är okej skulle jag säga. Min andra kamera är en A7RIII och skillnaden är markant ibland till Sonyns fördel. Dessutom är autofokusen inte lika bra som på Sonykameran. Ibland tokmissar den helt utan anledning.

  Filmkvaliteten är bra men filerna är tunga att redigera. Bäst är att använda Long GOP och 200mb/s och H265 för en avvägning av kvalitet och okej redigering.

  Det är trist att Fuji inte petade in bildstabilisering då den hade närmat sig full pott. Avdrag för toppoäng är ingen IS, autofokusen som missar och att ISO-värdena är lite väl optimistiska.