Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

DALI Oberon 5 (st)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla DALI Golvhögtalare (40)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Sökte efter par snygga välljudande högtalare till vårt vardagsrum (ett stort rum på 40 kvm) Då vi redan har ett filmrum med en bra anläggning så var kravet från frun att de skulle vara så diskreta som möjligt. Vi började kolla på olika ljudlimpor men då jag vill kunna sitta i soffan och lyssna på min cdsamling så var det svårt att hitta något som lät tillräckligt bra. Jag jämförde små golvhögtalare på Prisjakt och fastnade för Dali Zensor 5. Vi tog en tur till Hifiklubben i Växjö för en provlyssning. Väl på plats så fick vi bra hjälp och lyssnade på Zensorn, Sonos Beam och Dali Oberon On wall. Zensor 5 lät väldigt bra för storleken och priset men vi tyckte båda den vita såg lite tråkig ut med det svarta högtalargallret. Alternativet till dem var Oberon 5 som är Dalis uppföljare till Zensorn som låter likvärdigt men enligt oss såg mycket trevligare ut i vitt och med gråmelerad grill.

  Valet föll så småningom på de vita Oberon 5 och jag håller på att spela in dem för fullt.
  De lät bra redan från början men de växer hela tiden. Byggkvaliteten är bra för priset och de är väldigt snygga. Har dem knappt 20 cm från bakväggen och de fyller hela vårt vardagsrum med klart balanserat ljud. Har en Marantz 5008 på 100 watt/kanal och de passar väldigt bra ihop.

  + Fördelar
  +Riktigt fint och balanserat ljud
  +Lättlyssnade
  +Snygga och lättplacerade
  +Bra WAF (Wife acceptance factor)
  +Mycket prisvärda
  +Storleken

  -Nackdelar
  -Inga magneter till högtalargallren (Men de är så snygga med dem på ändå)
  -Till skillnad från Zensor 5 så har Oberon basporten på baksidan vilket kan innebära att de blir lite mer svårplacerade än Zensorn.

  Sammanfattningsvis så är Dali Oberon 5 en riktigt välljudande prisvärd golvhögtalare och särskilt med tanke på storleken. Ljudmässigt så är den väldigt lik Zensorn som är än mer prisvärd just nu.
  Men som WhatHifi skriver så tror jag att Oberon 5 är en av de bästa små golvhögtalarna i sin prisklass och kommer att vara så ett tag framöver.
  Rekommenderas varmt!

  Skickar även ett tack till Hifiklubben i Växjö för tips och råd.