Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Acer Nitro XV273KP (bmiipphzx)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Acer Datorskärmar (333)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  EDIT 2: Efter att ha använt skärmen i 3 månader så har jag några saker att notera:

  1. De flesta på amazon som har köpt denna skärm klagar om extrem IPS glow. Det verkar som att alla dessa hade en TN eller annan typ av panel innan de bytte då bokstavligen alla IPS paneler med 144Hz har IPS glow som är gulaktig men blir mer vitt och bleknar ut en hel del med tiden.

  2. BLB också förekommer men det är nästan obefintligt med dessa skärmar. Folk borde kolla skillnaden mellan BLB och IPS glow innan de skriver omdömen tycker jag.

  3. Man ska lägga lite tid på att hitta sina inställningar när man köper en ny skärm. Det finns ingen skärm som kommer med önskade inställningar direkt ur kartongen. Det viktigaste att ändra i denna är färgtonen som är inställt på "Warm" till "Normal".

  4. VRB på normal gör att ljusstyrkan blir behagligt för ögonen även i mörkret och samtidigt ger en snabbre respons.

  5. Man köper inte denna skärm just för HDR men den fungerar som den ska (HDR400), man ska bara ta bort sharpening i menyn då den är på från början.

  6. För att slippa chroma subsampling vilket är ett problem med de dyrare Gsync skärmarna så kombinerar skärmen 2 DisplayPort ingångar och använder sig av 2 kablar samtidigt för att fördubbla bandbredden och då kan man få 4K 144Hz med full RGB och 10bit, men det är uppenbart att man förlorar Freesync och HDR då. DP 1.5 är inte färdigt än så vill man ha det bästa redan nu så är det 2 x DP 1.4 som gäller.

  7. OSD i denna skärm är lite konstig men man vänjer sig till den ganska fort.

  EDIT: Efter ungefär 9 dagar så har IPS glow blivit betydligt mindre att jag kan knappt se det även vid högre ljusstyrka.

  Jag skriver den här recensionen efter ungefär en dags användning.

  När jag fick mitt första exemplar så hade den lite för mycket IPS glow på alla kanter. Nu har jag mitt andra exemplar, den har mindre IPS glow, men det syns ganska mycket vid 100% ljusstyrka (HDR).

  Trots det problemet så får skärmen 10 stjärnor från mig för att:

  - Överklockning till 144Hz kör skärmen med 2st DP 1.4 kablar (medföljer) och UTAN chroma subsampling vilket är ett problem med 4K 144Hz skärmarna som kostar 25k när man går över 120hz.

  - HDR (om man nu använder den) fungerar vid 120Hz och inte 98Hz som 25k skärmarna.

  - Riktigt fina färger (Normal mode, ej Warm)

  - Bra design och känns inte som en billig TN panel som de flesta är

  - Jättesnabb vid 144Hz och känns lika snabb som en TN panel med VRB

  VRB på normal gör att ljusstyrkan blir ungefär 35 - 40% som jag tycker är perfekt för ögonen och IPS glow vid den ljusstrkan syns knappt.

  Lite minus är att om man vill använda HDR i windows så måste man avaktivera 144Hz i skärminställningarna och aktivera HDR läge i menyn varje gång.

  Det är bästa köpet om man vill ha det bästa och inte stör sig på IPS glow vid högre ljusstyrka och HDR.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Fantastisk skärm, mycket nöjd. Priset 6000kr på BF var riktigt bra! OSD är hemskt, lätt att förlora sina inställningar. Mycket bra bild dock.

  Foten var usel, fick byta mot ett bordsstativ. Tog väldigt mycket plats ut på musmattan.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  + Väldigt bra färger, obefintlig IPS glow
  + Lyser som satan (bra för gaming)
  - Lyser som satan (ont i ögonen vid annat än gaming, går inte att få ner till en bekväm nivå)
  - Världens sämsta OSD. Blir förbannad varje gång jag använder den. Seriöst, drar ner betyget rejält enbart pga det här. Köpte för 10kkr och menysystemet är så här slött och dåligt? Oacceptabelt.
  - Världens sämsta knappar för att styra världens sämsta OSD
  - HDR, vilket skämt. Borde heta: Sepiafilter
  - Svinful fot

  Den har lite urflippade LED-lampor som lyser nedåt mot bordet som går att ställa in. Hade föredragit om det fanns liknande grejer runt hela skärmen för att hjälpa till med kontrasten eftersom den lyser så starkt.

  Jag kör den både i macOS och Windows utan problem, om det hjälper nån att veta det.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Ganska bra
  1 år sedan
  Super bildkvalitet, som upplösningen, men du bör springa på 100% skalning för att dra full nytta av vad skärmen erbjuder, men zoom in lite på webbläsare, ord etc för att behålla fördelarna med upplösningen.

  Otroligt dålig kvalitet känsla och design, hemsk OSD, saknar också möjligheten att enkelt byta till anpassade skärminställningar.

  Hade behållit produkten om det inte var för nackdelarna ovan, hellre väljer att vänta i några månader tills andra skärmar kommer upp som kan erbjuda en "komplett produkt".